Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I J / 19.11.2020. 19:36:52

Majstor je za izravnavanje zidova koristio GIPSOTEKT.Obzirom da se navedeni koristi za ljepljenje gipsanih i kartonskih ploca da li je to ispravno?Poslije ofarbao zidove.Koliko je to trajno?Molim odgovor

ODGOVOR

Zbog same obradivosti, brzine vezivanja I mogućnosti nanošenja u debljem sloju izvođačii koriste, između ostalih, i naš proizvod GIPSOTEKT za izravnavanje zidova. Kako je riječ o proizvodu na bazi gipsa ne preporučamo primjenu u prostorijama sa većom vlažnosti zraka. Trajnost tako obrađenih površina ovisi o kvaliteti same izvedbe. U slučaju prisutne kapilarne vlage u zidovima moguća su oštećenja i u kraćem vremenskom periodu.

A M / 8.11.2020. 21:27:51

Renoviram kupatilo i sada kada su postavljene instalacije, zanima me sa cime je najbolje popuniti šliceve od štemanja gdje su se polagale cjevi na zidu i podu...Hvala lp.

ODGOVOR

Na zidovima možete koristi podložnu žbuku VC 40, a kod većih debljina preporučamo TERMO ŽBUKU. Na podu možete koristiti REPARATURNI MORT G za debljinu do 20 mm, a za veće debljine koristite CEMENTNI ESTRIH 20 ili CEMENTNI ESTRIH RAPID radi bržeg vezanja.

D Č / 4.11.2020. 11:56:19

Poštovani, postavljao bih nivelir masu, odnosno Vaš cementni estrih na neravne podove. Mogu li s time postići visinu od 2 cm, te mogu li tu masu izlijevati direktno na neravne pločice, ili moram prvo staviti kakvo drugo sredstvo?

ODGOVOR

Na podlozi od keramičkih pločica možete primijeniti samonivelirajuću podnu masu TERANEKS RAPID do debljine od 15mm. Podlogu je potrebno prethodno impregnirati PREMIUM GRUNDOM i bilo bi poželjno pločice radi bolje prionjivosti lagano odštokati čekićem za štokanje. Kao drugo varijantno rješenje možete izvesti vezani estrih CEMNTIM ESTRIHOM 20 za koji bi prethodno trebalo ukloniti keramiku.

M M / 1.11.2020. 19:08:18

Poštovani, imamo kamenu kuću u Istri staru 400 g.Kuća nema klasičan temelj. Prije 2 g napravili smo fasadu, da bi se ove g u kući pojavila vlaga na svim zidovima.Pretpostavljam da je to kapilarna vlaga, koja je ostala zarobljena unutar zidova. Imete li neko rješenje za tu vlagu ili će s vremenom ta vlaga nestati prozračivanjem. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Za konkretniji odgovor potrebne su dodatne informacije: - na koji način su obrađeni vanjski zidovi (toplinski sustav, toplinska žbuka, vapneno-cementna žbuka ili dr) - na koji se način manifestira vlaga (pojava zaraze plijesnima, ljuštenje ili trušenje boje i/ili gleta, trusnost žbuke …) Ukoliko ste u mogućnosti molim proslijedite fotografije na kojima je vidljivo stanje unutarnjih zidova.

D V / 31.10.2020. 12:04:31

Poštovani molim vas vaše mišljenje sa čime je najbolje zidat dimnjak od starinske cigle sa betonskom kapom na vrhu.Da li je dovoljno stavit samo M10 smjesu ili se mijesaju još neke komponente u smjesu. Hvala

ODGOVOR

Za zidanje dimnjaka preporučamo MORT ZA ZIDANJE DIMNJAKA M10. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

A B / 27.10.2020. 23:07:57

Poštovani, gdje se u Zagrebu može pronaći vaš cijeli asortiman? U većim trgovinama pronašao sam električarski gips, kvarcni pijesak, reparaturni mort, kontakt grund,Teranil no ne mogu pronaći Terakil. Također me zanima kakvu impregnaciju koristiti prije gletanja obojenih zidova Teranilom i gdje istu mogu kupiti.

ODGOVOR

Cijeli naš asortiman možete pronaći u našoj poslovnici u Zagrebu na adresi Božidara Adžije 12. Prije gletanja preporučamo ukloniti stare naliče boje i impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM.

A G / 22.10.2020. 13:33:23

Molim vas savjet. Dio nekadašnjeg vanjskog dijela zgrade tj. fasade obrađen je hirofom. Naknadnom dogradnjom dijela zgrade taj dio zida tj. fasadepostao je dio unutarnjeg prostora. Obzirom želimo na tom dijelu zida (koji je nekad bio fasada, a sada je u naravi unutarnji zid) dobiti glatke zidove i ujednačiti izgled tog zida s ostalih rubnim zidovima (fina žbuka i boja) i gips kartonskim stropom, molimo vas za savjet na koji način postići glatku površinu, možda gletanjem i uz kakve predpremaze (primer za fasade ili obična impregnacija za unutrašnje zidove ili nešto ...). Prostor je suh i dio zatvorenog stambenog prostora tj. bez prodora vlage i vode. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti HIROFU sa zida struganjem, impregnirati površinu UNIVERZAL KONCENTRAT GRUNDOM, zatim pogletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA na koju se može nanijeti unutarnja boja tipa TERAPOL.

M R / 19.10.2020. 11:40:02

Poštovani, Koji od proizvoda iz Vašeg asortimana bi preporučili za ravnanje zidova tj. sanaciju dubljih i plićih šliceva / pukotina koje su nastale provođenjem električnih te vodovodnih instalacija. U privitku Vam šaljem sliku kao vizualizaciju samog pitanja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Za krpanje šliceva i šupljina u nekonstruktivnom betonu do 2 cm možete koristiti REPARATURNI MORT G, za šupljine do 4 cm koristite REPARATURNI MORT R 4 250, te za sve veće otvore možete koristiti SUHI BETON 20 granulacije 0-4 mm ili CEMENTNI ESTRIH 20.

M F / 18.10.2020. 22:00:49

Poštovani ,dali imate mort za zidanje krušni peći

ODGOVOR

Za zidanje krušne peći možete koristiti MORT ZA ZIDANJE DIMNJAKA M10.

K M / 16.10.2020. 9:56:27

Postovani, smatrate li da je vaš reparaturni mort G prikladan za fugiranje kamena? Debljina fuge je oko 5 cm, a širina je 3cm.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G se nanosi u debljinama do 20mm. S obzirom na tražene debljine preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA.