Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

F D / 30.8.2021. 21:17:38

Dali se na ljepilo moze nanositi boja kreciti

ODGOVOR

Polimer-cementno ljepilo je moguće bojati akrilatnom bojom TERATON V uz obaveznu prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM.

L P / 30.8.2021. 13:39:00

Poštovani, U stanu 48m2 je izveden cementni estrih debljine 5 cm. Od izvedbe radova do danas je prošlo oko 30 dana, estrih se sve više mrvi i ne izgleda prikladno za postavljanje podnih obloga. Izvođač kaže da nije kriv i da je potrebno staviti sloj samonivelirajuće mase. Podlogu je potrebno pripremiti za postavljanje keramičkih pločica i laminata. Možete li preporučiti svoje proizvode i zahvate kojima bi se postigli odgovarajući uvjeti na cementnom estihu?

ODGOVOR

U koliko je problem samo u površinskom sloju estriha potrebno ga je ukloniti do čvrste podloge te razliti samonivelirajuću masu TERANEKS do 5 mm ili TERANEKS UNILEVEL do 20 mm uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Drugo rješenje je primjena REPARATURNOG MORTA F do 5 mm ili REPARATURNOG MORTA G od 5 do 20mm.

I H / 22.8.2021. 12:25:43

Poštovani, zanima me oblaganje vanjskih stepenica sa teraplastom, tj. može li se isti koristiti za gaziste stepenica i ako da u kojoj debljini treba isti nanositi Zahvaljujem

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za uporabu na prohodnim površinama te se kao takav ne može koristiti za obradu gazišta na stepenicama. Za takvu primjenu preporučamo Vam izvesti prani kulir ili lijepljenje KULIR ploča čiji izbor možete pronaći na našoj web stranici.

L V / 17.8.2021. 18:05:05

Dali se može na zid od podruma namazat bitumen i nakon toga žbuka?

ODGOVOR

Površine obrađene bitumenskim premazima nisu pogodna podloga za žbukanje. Preporučamo HI izvesti polimer –cementnim HI premazima kao BETONPROTEKT DUELASTIK na koju preporučamo nanositi sanacijski žbuku SANISIL H uz prethodnu priprema podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2 EKSTRA. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostaupnim na našoj web stranici.

J P / 17.8.2021. 9:08:32

Na kući treba izravnati neravnu i popucalu betonsku krovnu ploču. Beton ima manje pukotine , uzdignuća i udubljenja i na pojedinim mjestima se trusi. Koji proizvod upitrijebiti za izravnavanje i pad do 10 cm? Bojim se da se novi beton neće vezati na stari?

ODGOVOR

Obzirom na potrebne debljine sloja izravnavanje i izvedbu pada možete izvesti CEMENTNM ESTRIHOM 30 ili SUHIM BETONOM 25 (ovisno o minimalpj debljni). Također napominjemo da je potrebno utvrditi uzrok nastalim pukotinama kako bi se spriječilo pucanje novog sloja, stoga preporučamo obratite se na naš tel 01/3322709 za potrebne detaljnije informacije.

D D / 12.8.2021. 8:09:40

Poštovani molim Vas za savjet,ispred ulaznih vrata je postavljen kamen,ali ispod njega majstori nisu uradili izolaciju i sada vlazi unutarnji dio stepeništa,čime premazati kamen da voda ne može prolaziti?? unaprijed hvala na odgovoru LP

ODGOVOR

Dodatno hidrofobiranje postavljenih kamenih ploča možete izvesti primjenom BETOSILA ili SILIKOSAM KONCENTRATA. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici. Ipak, napominjemo da smanjenjem upojnosti kamena ne može biti riješen problem prodora vode i vlaženja unutarnjeg dijela stepeništa. Prodor vode upućuje na potrebu uklanjanja kamenih ploča, korekciju padova (REPARATRUNI MORT G) te izvedbe horizontalne HI (HIDROELASTIK 2K) sa “holkerom” (TRAKA ZA BRTVLJENJE) na spoju sa zidom/zidovima stubišta.

I M / 11.8.2021. 22:19:51

Poštovani, Kupio sam vaš teraplast za nanošenje na cokl oko kuće i terase. Oko kuće mi je na cokl zalijepljen stirodur, a oko betonske trase nije. Planiram prije teraplasta na cokl navući 2 sloja ljepila i mrežicu pa me zanima je.li bolje koristiti fleksibilno ljepilo te da li prije teraplasta treba impregnacija budući je novogradnja. Također me zanima koliko dugo treba proći vremena od ljepila do teraplasta. Hvala

ODGOVOR

Podlogu (XPS, beton) je prije nanošenja TERAPLASTA potrebno obraditi SAMOTERMOM F uz obvezno armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Nakon cca 7 dana podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br. 65, te na potpuno osušeni grund (nakon najmanje 24 sata) nanositi TERAPLAST prema uputi dostupnoj na pakiranju i našoj web stranici.

A L / 10.8.2021. 20:30:39

Poštovani, zanima me Vaš prijedlog čime sanirati i zaštiti vanjski balkon tako da nije potrebno postavljati završnu keramiku.Trenutno je balkon samo beton bez ikakve zaštite. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Završnu horizontalu oblogu balkona možete izvesti BETON DEKOROM – dvokomponentnom dekorativnom masom visoke čvrstoće, izvrsne prionjivosti, otpornosti na habanje i nepropusnosti . Najčešće se na takovim površinama primjenjuje tehnika “MIKROCEMENTA”. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

N / 7.8.2021. 11:17:18

Poštovani, Što bi ste preporučili za popunjavanje vodoravne pukotine u žbuki promjera većeg od 0,5mm na vanjskom zidu ciglene kuće?

ODGOVOR

Pravilne horizontalen pukotine u pravilu upućuju na konstruktivne uzroke nastanka (nadogradnja, spoj različitih materijala i sl). Način sanacije ovisi o uzroku, mjestu nastanka pukotine kao i postojećim materijalima. Za konkretniji prijedlog molim dostavite fotografije te dodatne informacije o konstrukciji, kao i ugrađim materijalima. Načelno, za popunjavanje pukotine, nakon otvaranja iste u širini od najmanje 5 mm I temeljito otprašivanje preporučamo koristiti MORT ZA PUKOTINE.

K S / 6.8.2021. 15:06:16

Poštovani, u predsoblju imam kulir koji bih željela prebojati u bijelo. Koju boju trebam koristiti. Hvala, lijep pozdrav!

ODGOVOR

Ukoliko se radi o pranom kuliru isti možete probojati bilo kojom unutarnjom bojom. Obzirom da je riječ o hodniku preporučamo perivu boju POLAKRIL. Ako su površine zidova hodnika obrađene TERAPLASTOM isti preporučamo obojiti TERATONOM V.