Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K / 5.5.2021. 23:29:44

Pozdrav! Trebao bih informaciju, dali na žbukani zid koji je obrađen finom zbukom Rofix na bazi vapna mogu nanositi samoborka f 900 !

ODGOVOR

FINA ŽBUKA F-900 nije prigodna za žbuke na bazi vapna. Za fino zaribavanje vapnene žbuke savjetujemo Vam VAPNENU ŽBUKU GLET.

V / 5.5.2021. 12:33:35

štovani imamo malo dvorište,50 m2 u betonu,problem je što je rađeno iz tri ruke,tri vrste betona,pa ružno izgleda da li ima nekakav materijal čime bi se moglo pregletati da se ujednači hvala

ODGOVOR

REPARATURNI MORT F je pogodan za tankoslojno apliciranje gleterom do 5 mm na betonske površine. Za veće debjine koristiti REPARATURNI MORT G. Podlogu je bitno dobro otprašiti te navlažiti vodom.

S Z / 4.5.2021. 19:40:53

Koji VAPNENI premaz za fasadu bi mi preporučili. Boja: bijela

ODGOVOR

Za osvježenje vapnene žbuke bismo Vam preporučili VAPNENU BOJU VANJSKU.

D L / 4.5.2021. 18:06:09

Poštovani,kojim proizvodima da ožbukam vanjske dimnjake od fasadne cigle stare 30g djelomično ispucale od smrzavanja?

ODGOVOR

Preporučamo mikroarmiranu žbuku visoke čvrstoće pod nazivom SANACIJSKA ŽBUKA. Kao pripremu koristiti CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA.

L B / 2.5.2021. 18:37:46

Dobar dan! Zanima me koji se materijali tj. smjese i žbuke trebaju koristiti u žbukanju interijera koji je friško zazidan ciglama. Izvinite, malo mi je teško se snaći s toliko proizvoda i vrsta... Za sada znam samo da se treba nanjesti sloj šprica, grube i fine žbuke. Također me zanima imate li ikakav kalkulator za izračunavanje koliko vreća u kilogramima treba za određene dimenzije... Hvala puno unaprijed! Lp.

ODGOVOR

Uobičajeni postupak i redoslijed obrade unutarnjih zidova od opeke je sljedeći: • Nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 kao priprema za žbuku • Nakon 1-3 dana kad špric pobijeli žbukanje podložnom vapneno cementnom žbukom VC 40 u debljini od 2 cm • Nakon minimalno 7 dana finiranje podložne žbuke FINOM ŽBUKOM F-900 u debljini od 3 mm • Tako pripremljena podloga spremna je za soboslikarske radove Detalje primjene, tehnička svojstva, jedinične potrošnje i pakiranja navedenih materijala možete naći u tehničkim uputama na našoj web stranici.

K B / 2.5.2021. 17:44:02

Poštovani! Zanima nas, koje bi materijale tj. koje žbuke trebali da friško zazidani cigleni zid nažbukamo i kojim redosljedom? Zid je otprilike velik 5 kvadratnih metara, a mislimo ručno nanositi žbuku u interijeru. Za sada znamo da treba ići špric, zatim gruba i fina žbuka, ali ne znamo koje proizvode trebamo nabaviti. Hvala puno unaprijed! Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Duplo pitanje kao i slijedeće, pošiljatelj L B

D B / 29.4.2021. 18:44:52

Dobar dan! Interesira me je li moguće zidić od stiropora obložiti teraplastom, i na koji način bi ga trebalo pripremiti za teraplast. Pozdrav!!

ODGOVOR

Zid na koji je nalijepljen EPS je moguće obraditi Teraplastom tako da se izvede armirajući sloj mortom za lijepljenje i armiranje toplinsko izolacijskih ploča UNITERM i staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Nakon sušenja armirajućeg sloja impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM bijelim, te nakon jedan do dva dana nanijeti TERAPLAST.

I R / 28.4.2021. 10:06:47

Poštovani... Prije nekoliko dana postavit mi je vaš teraplast na ogradu... Stupci su bili izgletani,namazan vaš grund 48h prije nanošenja samog teraplasta,,,problem je u tome što nakon 5 dana izbijaju bjele(mlječne)fleke iz teraplasta koje se nedaju obrisat...

ODGOVOR

Pojava bjeličastih mrlja na izvedenom Teraplastu najčešće su posljedica primjene ili vezivanja u uvjetima povećane vlažnosti zraka. Iste mogu biti privremene I nakon konačnog vezivanja u potpunosti “nestati”. Preporučamo pričekati nekoliko suhih dana nakon kojih bi mrlje trebale u potpunosti nestati.

S J / 27.4.2021. 11:39:58

Poštovani ! Na terasi imamo postavljene betonske žardinjere u kojima držimo cvijeće (cca.20m 2). Unazad 18 godina , prevučene su teraplastom. Isti je na pojedinim mjestima(na manje sunčanoj strani) otpao, a negdje se još dosta dobro drži. Ponovno bih željeli prevući iste površine teraplastom, te nas zanima , da li skinuti treba skinuti postojeći cijeli teraplast, te koje pripremne radnje izvršiti s kojim materijalom? Također nas zanima koliko treba nam treba materijala , te da li upotrijebiti teraplast s ili g , obzirom na granulaciju? Ako postoji koji pogodniji i bolji način za presvlačenje navedenih betonskih žardinjera, molimo Vas savjet ? Unaprijed hvala !

ODGOVOR

Do odvajanja Teraplasta došlo je zbog vlage u podlozi, odnosno zato što je voda iz zemlje prodrila u betonsku podlogu. Preporučamo Vam da prvo izvedete hidroizolaciju po unutarnjoj strani stijenke žardinjere s hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Ukoliko je TERAPLAST izgubio čvrstoću prionjivosti savjetujemo da ga mehanički uklonite. Podlogu je potrebno impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM bijelim, te nanijeti novi Teraplast . Ako se Teraplast čvrsto drži preporučamo Vam da čitavu podlogu pregletate fasadnim ljepilom UNITERM za koji je potrebno podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM. Nakon sušenja ljepila nanijeti impregnaciju MINERALKVARC GRUND, te nakon 1-2 dana novi Teraplast. Alternativno možete „krpati“ Teraplast ali će se vidjeti prijelazi novog i starog. Važno je napomenuti da je moguće da dođe do ponovnog odvajanja ako je podloga vlažna. Teraplast G u svom sastavu ima krupnije maksimalno zrne veličine 1,5 mm, te mu je okvirna potrošnja 4 kg/m2 . Teraplast S u svom sastavu ima manje maksimalno zrno veličine 1 mm, te mu je okvirna potrošnja 3,5 kg/m2 .

D H / 24.4.2021. 15:00:39

Postovanje, da li je moguce i sa kojim proizvodom zagladiti sep fasadu koja bi postala unutarnji dio kuce izradom zimskog vrta. Po izradi zimskog vrta vanjski dio koji je u sepu postao bi unutarnji dio i zeljeli bi gladak zid koji bi se s vremena na vrijeme prebojao. Hvala unaprijed i srdacan pozdrav.

ODGOVOR

SEP se može fino zagladiti FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Podlogu je potrebno dobro otprašiti, oprati te impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM.