Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K K / 16.5.2021. 13:38:35

Poštovani, Radi se o Teraplastu G koji je navučen na sokl prema pravilima proizvođača i struke. Prošlo je već tri tjedna ali se i dalje pojavljuju bijele fleke nakon kišenja. Zrnca ne padaju i teraplast je čvrst na dodir. Problem je u bijelim flekama koje nestanu čim se površina posuši. Susjed je koristio kulirplast od Juba i on nema takvih problema. Molim savjet.

ODGOVOR

Pojava povremenih bjeličastih mrlja na površinama obrađenim TERAPLASTOM posljedica su nedovoljno “odrađenog” veziva, najčešće u slučajevima kada nedovoljno “vezani” Teraplast dođe u doticaj sa vodom ili vlagom, ne nužno kišom (magla, površinsko orošavanje ili sl.) U pravilu nakon potpunog vezivanj, u period suhog vremena, navedena pojava prestaje. Ukoliko ipak postoje trajno prisutne bjeličaste površine molim da nam se povratno javite kako bi po potrebi dogovorili uviđaj na objektu!

A Z / 16.5.2021. 11:53:49

Poštovani, želim obraditi vanjsko spremište sazidano od betonskih blokova. Objekt se nalazi u srednjoj Dalmaciji i udaljen je od mora cca 700 m. Ideja je da se koristi vaš Teraplast G. Pitanja: 1. Da li je Teraplast primjenjiv u tom podneblju Hrvatske (s obzirom na klimu i salinitet atmosfere)? 2. Da li je na betonske blokove potrebno nanositi kakvu impregnaciju? Ako da, koju? 3. Da li smijem Teraplast G koristiti na poluotvorenom dijelu objekta gdje se nalazi vanjski tuš? Tuš je otvoren sa 3 strane i stalno je ventiliran. Kolika je otpornost Teraplasta izloženosti vode od tuša? 4. Imate li maloprodaju u Zagrebu i gdje? Inače smo jako zadovoljni vašim proizvodima, doma smo kuću radili Samoborkinim materijalima pa bi htjeli nastaviti i dalje...ako je izvedivo obzirom na postavljena pitanja. Unaprijed hvala i pozdrav

ODGOVOR

TERAPLAST odlikuje visoka vodoodbojnost pa je kao takav prigodan za Vaše podneblje. Međutim, Teraplast nije pogodan za površine trajno izložene utjecaju vode. Prije nanošenja Teraplasta, betonske blokove je potrebno zagladiti REPARATURNIM MORTOM G, te impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM 65. Ukoliko su detalji odvodnje vode iz tuša i hidroizolacija dobro izvedeni Teraplast bi mogao opstati na takvoj podlozi. U Zagrebu imamo prodajno skladište na adresi Božidara Adžije 12.

M M / 15.5.2021. 14:08:46

Poštovani, imamo oko 400m2 silikatne žbuke, no problem je da je ista stara 15 god. Kante su žaštićene od vanjskih uvjeta i niske temperature. Materijal nije tvrd, na vrhu kante je tekući dio. Znam da je žbuka prestara pa je moje pitanje sljedeće: ukoliko bismo uspjeli to upotrijebiti koje probleme bismo mogli imati u budućnosti. (opadanje žbuke?) Hvala i lp

ODGOVOR

Završna silikatna žbuka, bez obzira na originalno pakiranje I uvjete skladištenja,nakon toliko godina, može biti neuporabljiva zbog mogućnosti “raspadanja” aditiva u vezivu visoke PH vrijednosti. Na žalost do sada nismo bili u prilici provesti ispitivanja žbuke starosti 15 godina pa ne možemo preciznije odgovoriti na vaš upit. Preporučamo izvesti primjensku probu.

D S / 13.5.2021. 0:15:49

Poštovani! Na koji način da saniram betonsku ploču na terasi 3x5m koja je ispucala. Terasa je natkrivena i trebao bi staviti pločice na terasu...treba li se staviti glazura

ODGOVOR

Ukoliko su pukotine uže od 0,5 mm i osiguran je pad na betonskoj ploči možete koristiti polimer-cementni hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Na takav premaz možete direktno lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS.

S K / 12.5.2021. 7:51:11

Poštovani, imamo panelnu ogradu postavljenu na gotov parapet. Na gornjoj strani parapeta su se pojavile sitne rupice. Kako i s čime bi bilo najbolje obraditi cijeli parapet, pa da se kasnije može i obojati nekom bojom? Hvala unaprijed i ugodan dan.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o betonskom parapetu oštećenja možete sanirati REPARATURNIM MORTOM F u debljinama do 5 mm, a za veće debljine možete koristiti REPARATURNI MORT G.

M / 11.5.2021. 13:35:51

Poštovani, Radila sam stepenice doma i došlo je do segregacije betona na čelima stepenica, površine od 20 cm2 a dubine do 20 mm, zanima me vaš savijet sanacije stepenica

ODGOVOR

Sanaciju stepenica možete provesti REPARATURNIM MORTOM G. Detalje njegovih tehničkih svojstva i upute primjene možete pronaći u tehničkoj uputi na našoj stranici.

Z R / 11.5.2021. 7:34:56

Dobar dan Molim Vas da mi kažete koliko mi treba boje AKROTON PLUS za obojat naš salonitni krov cirka 120m2 i koja je cijena iste boje. Unaprjed hvala i srdačan pozdrav Zaga OSTANITE ZDRAVI

ODGOVOR

Za navedenu površinu potrebno je cca. 30 litara AKROTONA PLUS. Njegova maloprodajna cijena jedne kante bijele boje od 15 litara je 834 kune. Za tu namjenu možete koristiti i AKROTON koji je cjenovno povoljniji, njega bi Vam trebalo cca. 36 litara.

I B / 9.5.2021. 10:39:36

Pozdrav. Gdje se na području Karlovca mogu vidjeti uzorci beton dekor mase? Osim tehničke upute na Vašim stranicama, postoje li dodatne upute ili primjeri koji bi mi pomogli u projektu sam svoj majstor? Ideja mi je tuš kabinu, umjesto pločica, premazati beton dekor masom. Lp

ODGOVOR

BETON DEKOR omogućuje izvedbu različitih tekstura i obrada, od idealno glatkih brušenih površina do izraženijih tekstura “natur betona”. U pravilu nanosi se na podloge prethodno obrađene odgovarajućom impregnacijom, preporučamo PREMIUM GRUN, u najmanje dva sloja ukupne debljine od 2 mm. Obzirom na karakteristike moguća je primjena istog i na horizontalnim i vertikalnim površinama izloženim direktnom vlaženju vodom, uključujući i prostor tuš kabine. Nažalost, na području Karlovca, za sada još nema izloženih uzoraka BETON DEKORA. Za više informacija molim obratite se na naše brojeve telefona 01/3322909; 3322808.

S Š / 8.5.2021. 20:22:02

Poštovani, imam već gotov temelj na koji bih još izlio i nadtemelj od nekih 30 cm visine po dužini od 26 metara i širine 20 cm, na koji će kasnije doći zidani zid od betonski blokova do visine 2 metra. Prvo me zanima da li se uopće taj temelj može odnosno prema pravilima struke smije raditi sa suhim betonom i ako da koliko otprilike bi mi trebalo vreća za taj nadtemelj. Ujedno puno Vam hvala što ste strpljivi s nama i uredno odgovarate na naša pitannja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Samoborkini uvrećani SUHI BETONI nisu namijenjeni za betoniranje konstruktivnih elemenata.

J V / 6.5.2021. 19:37:39

Poštovani stavljao bih na parapet vaš teraplast, zanima me da li moram preko betona prvo staviti ljepilo i mrežicu pa onda teraplast? Ili je dovoljno samo grundirati i staviti teraplast?

ODGOVOR

Ukoliko je betonska podloga ravna i glatka nema potrebe za izvedbom armirajućeg sloja. Trajnost Teraplasta ovisi o kvaliteti podloge i količini vlage u njoj. Podlogu je potrebno impregnirati grundom: MINERALKVARC GRUND BIJELI.