Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D J / 22.9.2021. 20:20:18

Poštovani !Renovira se kupaona na katu.Nakon što smo maknuli stare ploćice, ostala je betonska podloga ali i vodovodna cijev koja strši oko 2cm i prolazi po podu kupaone i tako smeta da odmah stavimo pločice.Što staviti na beton kako bi nakon toga stavili pločice?

ODGOVOR

Preporučamo vam izvedbu vezanog estriha primjenom CEMENTNOG ESTRIHA 20 minimalne debljine 3 cm na koji se kasnije mogu lijepiti pločice ljepilom za pločice TERATEKT.

S G / 22.9.2021. 18:31:22

Poštovanje, kao majstor amater za kućne radove trebao bi unutarnji zid od betonskih blokova obraditi na šta jednostavni način ( izvana je stavljena fasada ). Može li se zid obraditi sa nekim mortom koji se nanosi gletom sa mrežicom, a da se ne stavlja grubi špric na betonske blokove. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Preporučamo Vam mort za lijepljenje i armiranje SAMOTERM F koji se može aplicirati metalnim nazubljenim gleterom te armirati staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Ukoliko se radi o poroznim upojnim betonskim blokovima za prethodnu impregnaciju podloge preporučamo UNIVERZALKONCENTRAT GRUND, u protivnom ukoliko se radi o glatkoj neupojnoj podlozi preporučamo KONTAKT GRUND.

I M / 17.9.2021. 19:26:07

Poštovanje, Molio bih vas za savijet o farbanju žbuke na kući. Smatrao sam da če to biti vrlo jednostavno, ali nakon surfanja po internetu i širokoj paleti proizvoda na vašim stranicama shvatio sam da to i nije baš tako lako, stoga me zanima postupak prije samog farbanja. Naime žbuka na kući je dosta gruba pa neznam dali je potrebna dodatna finija žbuka ili je ipak moguče farbanje postoječe žbuke. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Žbuku grube teksture može se obojati akrilatnom fasadnom bojom TERATON V, a kao prethodnu impregnaciju podloge koristiti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND 4-6 sati prije.

I B / 16.9.2021. 10:36:18

Poštovani, trebali bi staviti krajnji metalni stup za ogradu uz postojeći betonski zid (koji je cca 75cm visine). Da li se pored postojećeg betonskog zida može napraviti oplata da se stavi metalni stup, i da se nalije vaš SUHI BETON da bude u kontaktu sa postojećim betonom već suhim mjesecima? Dakle, da li će se stvoriti veza dovoljno jaka ili je potrebno nekako pripremiti površinu da se stvori dovoljno jaka veza između ta dva elementa?

ODGOVOR

Poštovani, betoniranje parapeta ograde i ugradnju stupa preporučamo izvesti SUHIM BETONOM MB 20 uz obvezno sidrenje armaturom u postojeći beton. Sami spoj starog i novog betona preporučamo impregnirati S-N GRUNDOM.

E S / 16.9.2021. 9:23:10

Poštovani, Molim vas savjet i uputu na koji način tj kojim sredstvima koje imate na raspolaganju možemo sanirati betonsku deku koja se inače koristi kao parking i spremište za drva za ogrjev - dakle radi se o težim opterećenjima betona. Izlijevanje glazure nije opcija pa vas molim da nas uputite čime bi istu mogli pokrpati i kako treba pripremiti površinu da bi rezultat bio sto uspješniji i dugotrajniji. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Krpanja oštećenja betonske podloge preporučamo izvesti REPARATURNIM MORTOM G, za debljine sloja do 15 mm, odnosno REPARATURNIM MORTOM R4 250 u slučaju potrebnih većih debljina. Podlogu je potrebno prethodno očistiti od svih slabovezanih dijelova te temeljito oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja podlogu nalvažiti vodom ili impregnirati S-N GRUNDOM prije nanošenja REPARATRUNOG MORTA. Detalje primjene proizvoda možete naći u teHničkim uputama dostaupnim na našoj web stranici.

K R / 10.9.2021. 20:42:57

Koja je razlika u proizvodima Hidroprotekt i Betonprotekt? Koja je razlika u kvaliteti monoelastik i duelastik proizvoda?

ODGOVOR

HIDROPROTEKT je linija proizvoda namijenjena za hidroizolaciju ispod keramičke obloge, a BETONPROTEKT je linija prema tehničkom propisu za zaštitu betonskih konstrukcija. Glavna razlika između MONOELASTIKA i DUOELASTIKA je u tome što se monoelastik miješa s vodom, a duoelastik s tekućom polimernom disperzijom. Oboje imaju jednaku kvalitetu vodonepropusnosti.

I B / 10.9.2021. 13:22:15

Poštovani, suhi beton koristio bi za stupove metalne ograde. Da li se smije u smjesu betona stavljati ikakav šljunak ili nešto slično u manjoj količini čisto zbog povećanja volumena? (možda 15% ukupne mase)

ODGOVOR

SUHI BETON 20 je gotov proizvod deklariranih svojstava u koji se prije upotrebe dodaje samo voda. Dodavanjem kamenog agregata mijenjate njegova mehanička svojstva.

B B / 9.9.2021. 10:07:44

Poštovani, imate li u ponudi proizvod kojim se može izvoditi žbukanje metala i metalnih površina, odnosno kako bi se eventualno trebalo završno obraditi metalnu konstrukciju za nanošenje žbuke?

ODGOVOR

Zbog velikih razlika u fizikalno - mehaničkim svojstvima materijala, između metalnih površina i žbuka nije moguće osigurati trajnu prionjivost stoga je potrebno koristi nosače za žbuku. Kako u upitu nije navedeno o kakvim se metalnim površinama radi molimo kontaktirajte nas na br. Mobitela 091/3322-909 za detaljnije informacije.

D M / 3.9.2021. 14:40:11

Cokl na kući sam izravnao s reparaturnim mortom G. Molim vas za preporuku što je najbolje odnodno koje su mogućnosti završnog sloja, odnosno dekoracije? Hvala na odgovoru.Lp.

ODGOVOR

Sokl je moguće obojati bojom za beton AKROTON uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM ili je moguće nanijeti akrilatnu dekorativnu mozaik žbuku TERAPLAST uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM.

A S / 31.8.2021. 20:01:27

Zid garažni od betonskih blokova izvana i iznutra bi trebao zaštiti i da lijepo izgleda. Dali se može navući neko ljepilo i mrežica samo preko blokova i onda okreciti. Koje materijale koristiti. Unaprijed se zahvaljujem.

ODGOVOR

U pravilu se zidovi od betonskih blokova žbukaju. Ukoliko imate veća odstupanja ravnine i potrebu za debljim slojevima maksimalne debljine 25 mm u jednom nanosu savjetujemo SANACIJSKI MORT R2. U protivnom, ukoliko su potrebne debljine sloja 3-5 mm savjetujemo izvesti armirajući sloj s mortom za lijepljenje i armiranje UNITERM i staklenom mrežicom PRIMAFAS 160.