Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P M / 17.1.2022. 7:57:55

Kakav materijal i premazi se preporučaju kod obrade grubo betoniranih vanjskih nenadkritih stepenica koje je potrebno pravilno geometrizirati-doraditi gazišta i čela u debljini i do preko 10 mm?

ODGOVOR

Korekciju ravnina betonskih površina stepenica preporučamo izvesti REPARATURNIM MORTOM G, koji možete nanositi u sloju debljine do 15 mm. Prethdodno temeljito ispitati podlogu te po potrebi ukloniti sve slabovezane dijelove. Površinu temeljito otprašiti I navlažiti vodom prije nanošenja REPARATURNOG MORTA.

A / 16.1.2022. 22:55:27

Poštovani, Molila bih Vas najoptimalnije rješenje za obradu vanjskih zidova od armiranog betona. Radi se o potpornim, ogradnim zidovima, smetlarniku i garaži. Betoni su solidno izvedeni. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Poštovana, Vanjske armirano-betonske zidove preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM G (za debljine sloja do 20 mm) ili F ( za debljine sloja do 5mm) ukoliko postoji potreba za izravnavanjem i zatim ih obojiti bojom za beton AKROTON. REPARATURNI MORT se nanosi gleterom na čistu, nosivu podlogu predhodno impregniranu S-N GRUNDOM. S obzirom da trajnost ovakve obrade ovisi o kvaliteti izvedenog betona i njegovoj upojnosti (za betonski potporni i ogradni zid jer su u stalnom kontaktu s tlom) drugo nešto trajnije rješenje je obrada armirano-betonskih zidova žbukanjem SOKL ŽBUKOM uz pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA. Detalje primjene gore navedenih proizvoda možete naći u tehničkim uputama na našoj web stranici. Lijep pozdrav,

M O / 28.12.2021. 19:04:29

Postovanje Jel moguce staviti teraplast na pogletani zid sa teranilom koji nije pobrusen. Ako se moze jel ima neka posebna impregnacija ili standardna univerzalna Unaprijed hvala

ODGOVOR

Ožbukane površine obrađene TERANILOM potrebno je prije nanošenja TERAPLASTA impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM. Ukoliko je TERANIL nanošen na već prethodno gletane ili obojene površine, preporučamo podlogu prije nanošenja TERAPLASTA prebrustiti kako bi se isti uklonili do čvrste i nosive podloge.

D K / 26.12.2021. 10:38:38

Pozdrav S čime urediti ovaj zidić od ograde? Poravnao bih ga i ofarbao u bijelo. Hvala https://drive.google.com/file/d/1YH_BNIj8gs7lFpANNjBmMlWSycBygcHB/view?usp=sharing

ODGOVOR

Nastavno dostavljenim fotografijama postojećeg stanja preporučamo: - mehanički ukloniti mahovinu, onečišćenja I nedovoljno vezane dijelove- preporučamo pranje vodom pod tlakom - nakon sušenja površine tretirati biocinim sredstvom TERACID - nakon najmanje 2 dana podlogu punoplošno obraditi REPARATRUNIM MORTOM G ili F napomena : iako na fotografiji nisu vidljiv enetulano veća oštećenja prethodno krpati REPARATRUNIM MORTOM R4 250 - podlogu staru najmanje 14 dana možete obojiti akrilatno bojom TERATON V ili bojom za beton AKROTON Napominjemo da, kako se radi o betonskim površinama izloženim direktnom utjecaju atmosferijila I utjecaju kapilarne vlage iz tla, nije moguće isključiti odvajanje i ljuštene boje od podloge.

S G / 14.12.2021. 12:44:02

Poštovani, betoniram kolni ulaz u dvorište cca 40m2. Zanima me mikroarmiranje betona polipropilenskim vlaknima - može li u potpunosti zamijeniti armaturnu mrežu i imate li u ponudi spomenuta vlakna? Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Primjena polipropilenskih vlakana kod betoniranja ploče ne može zamijeniti armaturu. Polipropilenska vlakna uobičajeno se primjenjuju kod izrade glazura i dostaupna su u našoj trgovina u Samoboru, Zagrebačka 32 a.

M G / 9.12.2021. 19:11:43

Što sve od Samoborke treba primijeniti za zaštitu betonskih ploča (balkona) i betonskih stepeništa na kući, za zaštitu betona od vremenskih utjecaja naročiti zimi ?

ODGOVOR

Ukoliko ne planirate izvedbu neke od podnih obloga (kamen, betonske ploče, Keramika i/ili sl) preporučamo betonske površine stepenica obraditi REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM F. Betonsku ploču balkona preporučano zaštititi HI premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama proizvoda dostupim na našoj web stranici.

I K / 30.11.2021. 11:13:26

Poštovani, imam zimski vrt u kojemu sam maknuo stare pločice. Prethodno su vanjska vrata bila stara i drvena. Između njihovog praga i vanjskih pločica je bila rupa pa je tu voda ulazila u unutrašnji prostor i ispod unutarnjih pločica. Prilikom štemanja pločica unutra na udaljenosti od pola metra od vrata, zajedno s pločicama otišla je i stara glazura, pretpostavljam zbog dugogodišnjoj izloženosti vodi. Ostatak unutarnje stare glazure je zdrav. Od te loše glazure koja je otpala s pločicama odštemali smo i 15-20cm i zdrave glazure za svaki slučaj. Sada imam rupe dubine cca 1 - 2 cm koje bi trebao ispuniti i zagladiti, poravnati sa starom zdravom glazurom da se mogu postaviti nove pločice. Problem s vanjskim pločicama i nadiranjem vode je saniran, vrata promijenjena. Beton koji je podloga svoj toj glazuri je zdrav, ne trusi se, ne mrvi se i ne puca. Što preporučate za krpanje te unutarnje glazure? Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Popravke u postojećem estrihu u debljini od 1-2 cm možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G. Kod potrebnih većih debljina preporučamo CEMENTNI ESTRIH RAPID. Podlogu prethodno temeljito očistiti, otprašiti I navlažiti vodom ili impregnirati S-N GRUNDOM. Detalje primjene možete u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

Z D / 16.11.2021. 19:50:31

Pozdrav,ljepio bih staru ciglu rezanu na 3cm na vikendicu,odnosno cijelu kucu bi vanjski dio obukao u nju! znam postupak ali trazim ljepilo ili smjesu koja je osim sto je fleksiblna ima u sebi i svijstvo izolacije... dakle stara cigla 3 cm na opeku koja je gola...rabic + impregnacija + ?? Dakle trazim smjesu???? hvala vam!

ODGOVOR

Zidove od opeke potrebno je prije postave obloge od stare cigle obraditi žbukanjem, naravno ukoliko je toplinska izolacija izvedena na unutarnjoj stijenci vanjskih zidova. Za samu postavu preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT F te za fugiranje MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10. Za sve dodatno potrebne informacije molim obratite se na tele 01/3322808 ili 01/3322709.

b m / 10.11.2021. 11:06:49

Poštovani!Na kojoj je temperaturi moguće raditi sa teraplastom i koliko joj treba da učvrsne da se preko noći ne zamrzne?

ODGOVOR

Teraplast, kao i ostale završno dekorative žbuke ne preporučamo nanositi na temp. zraka i podloge nižim od 5oC (što bi značilo da noćna temperatura ne bi smjela biti ispod nule, a dnevna bi trebala biti 8-10oC kako bi se osigurala potrebna temperatura podloge).

S R / 31.10.2021. 21:13:44

Imamo otvorenu terasu od cca 30 m2.Može li se na estrih nanijeti teraplast G ? Je li dovoljno izdržljiv ili bi mogao pucati ? Što biste nam vi preporučili kao završni sloj

ODGOVOR

TERAPLAST nije pogodan za završnu obradu podnih površina. Ukoliko želite monolitnu obradu predlaženo izvedbu pranog kuliram terrazza ili mikrocemnta primejnom BETON DEKORA. Za dodatno potrebne informacije molim obratite se na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.