Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T T / 16.5.2022. 14:21:04

U vikendici imam balkon od krupnog kulira, neravne površine. Primjetili smo da je počela prodirati vlaga. Zanima me postoji li neki premaz koji bi se morao premazati preko postojećeg kulir poda a da se ne treba stavljati pločice na to. Ne bih željela mijenjati izgled balkona jer je od istog materijala i terasa i stubište, oboje u dobrom stanju. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo stanje površina obrađenih pranim kulirom bez kojeg nije moguće dati prijedlog sanacije. Molim da se sa više informacija javite na tel: 01/3322709 ili 01/3322808 ili nam putem maila dostavite raspoložive fotografije

N B / 14.5.2022. 7:42:19

Poštovani lp. Molimo Vas za pomoć,imamo problem sa vanjskim zidovima koji su obradjeni sa teraplastom. Zidovi su izloženi vremenskim uvjetima,oborinskim vodama,suncu,zidovi oko okućnice,kao i temelji objekta obiteljske kuće.Sa kojom impregnacijom i bojom premazati zidove.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. S poštovanjem

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli o kakovim je problemima riječ. TERPLAST je visokoodbojna završno dekorativna žbuka visoke mehaničke otpornosti te je pogodna za završnu obradu upravo opisanih podloga. Molim da nam se sa više informacija javite na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

M F / 13.5.2022. 5:55:13

Pozdrav, zanima me, da li silikatna žbuka može ići na finirane i obojane temelje.

ODGOVOR

Silikatna završno dekorativna žbuka nije naiidealnije rješenje za završnu obradu podnožja objekta, kao ni za obojene podloge. Preporučamo primjenu akrilatne završno dekorativne žbuke TERAPLAST ili TERAKRIL Z uz odgovarajuću pripremu podloge. Kako bismo vam mogli dati preciznije rješenje molim da se s više informacija obratite na tel: 01/3322808 ili 01/3322709 ili nam dostavite raspoložive fotografije.

D L / 9.5.2022. 15:24:21

Na koje vezivo postaviti vaše zrno kamenčiće 4-8 mm na VANJSKO stepenište, površina gazišta 30m2

ODGOVOR

Preporučamo Vam da izvedete prani kulir. Samoborka d.d. u svom proizvodnom asortimanu ima KULIRMIX, obojenu mješavinu koja se u suhom stanju miješa sa zrnom po želji. Zrno se s Kulirmixom miješa u omjeru 1:2 (1 dio Kulirmixa : 2 dijela zrna). Prani kulir za horizontalne, prohodne površine se izvodi u debljini od barem 2cm pri čemu je potrošnja 10kg gotove smjese KULIRMIX + 1 vreća od 25kg zrna za 1cm debljine/m2.

Z S / 12.4.2022. 15:07:06

Poštovani, može li se sa vašim sanacijskim mortom sanirati strop od fert gredica i ispuna, sa kojeg je otpala žbuka, ali i pojedine ispune se raspadaju (otpadaju). Ispune koje stoje, ne znam jesu li dobre ili ne i molim vas savjet, kako to sanirati? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Na vaš upit nije moguće odgovoriti bez uvida u stanje postojeće međukatne konstrukcije. Ukoliko ste u mogućnosti molim dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja.

I S / 12.4.2022. 8:34:37

Poštovani, koji materijal je najbolje koristiti za popravke neravnog i napuknutog betona koji je često izložen vlagi i opterećenjima (automobil)?

ODGOVOR

Za reparaciju betonskih površina izloženih prometnom opterećenju u mogućnosti smo ponuditi certificirane reparaturne mortove za konstruktivne popravke I površinsku zaštitu. Izbor odgovarajućeg proizvoda iz široke ponude ovisi o mjestu I veličini oštećenja, potrebnim debljinama sloja I sl. Molim da nam dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja ili nam se obratite ne tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

M D / 12.4.2022. 6:27:08

Molim pomoć; Na terasi (gornji dio i čelo) je postavljena dvokomponentna hidroizolacija. Prije nego što postavimo keramičke pločice sa okapnicama, htio bi čelo terase završno obraditi sa Teraplast S dekorativnom žbukom. Pošto hidroizolacijski sloj na čelu terase nije posve ravan, prije nanošenja Teraplasta planirao sam poravnati čelo terase sa slojem fleksibilnog ljepila S1 za pločice kao podloga prije Teraplasta S. Zanima me da li je sloj fleskibilnog ljepila S1 pogodan kao podloga prije nanošenja Teraplasta? Ako nije, molio bi da mi napišete kakvu podlogu postaviti. Hvala!

ODGOVOR

Podloge prije nanošenja TERAPLASTA preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM, te nakon najmanje 7 dana impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM. Na potpuno osušeni temeljni premaz (nakon najmanje 24 sata) nanijeti TERAPLAST prema uputi.

M G / 6.4.2022. 19:28:51

Postovani,dali se moze na balkonsku ogradu ogradenu s ytongom plocama samo navuci ljepilo za armiranje i mrezica i na to silikonska fasada ili mora ici stiropol? I dali ima bijelo ljepilo u ponudi za to...

ODGOVOR

Mineralni bijeli mort SAMOTERM PREMIUM možete koristiti za obradu podloga od porobetonskih blokova (YTONG) uz obvezno armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Iako ogradne zidove nije potrebno toplinski izolirati, ovisno o projektu i detalju spoja ograda za vanjskim zidovima grijanog prostora, s ciljem eliminiranja eventualnog efekta hladnog mosta, kao i spoja izoliranih i ne izoliranih površina, preporučamo na iste zalijepiti toplinsko izolacijske ploče minimalne debljine 2 cm.

D F / 6.4.2022. 7:32:34

Poštovani, želio bih sanirati pukotine na kolnom prilazu ispred kuće, tj. garaže ( slike u e-mailu samoborka@samoborka.hr). Zanima me mogu li koristiti REPARATURNI MORT RAPID MS 0-0,5 ili mi preporučujete nešto drugo. Napominjem da tu promet vozilima neće biti čest, odnosno bit će vrlo rijedak ( gosti) jer imam parking ispred kuće , a garažu koristim kao spremište. Nadalje, zanima me gdje bih mogao kupiti taj mort i po kojoj cijeni, odnosno preko kojih vaših partnera u Slavonskom Brodu i okolici to mogu učiniti. Hvala na odgovoru. S poštovanjem,

ODGOVOR

Prema dostavljenim fotografijama čini se da je riječ o pukotinama u punoj širini betonskih “traka” vjerojatno nastalih zbog nepravilno pripremljene podloge, slijeganja podloge, nedostatne armature ili čvrstoće samog betona. Sanacija takovih pukotina zapunjavanjem nije moguća. Preporuka bi bila izrada radnih dilatacija zarezivanjem i obradom rubova REPARATURNIM MORTOM G. Molim da se za više informacija obratite na naše tel .01/3322808 ili 01/3322909.

D P / 4.4.2022. 8:21:17

Poštovani, Molim preporuku koji materijal koristiti za popunjavanje rupa nakon ugradnje plastične stolarije unutra i sa vanjske strane

ODGOVOR

Krpanja oštećenja žbuke nastala pri zamjeni stolarije, obzirom na uobičajeno potrebne različite debljine slojeva, preporučamo izvesti SANACIJSKOM ŽBUKOM ili toplinskom žbukom TERATERMO 100 STANDARD.