Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 31.8.2022. 17:36:28

Pozdrav Cime lijepiti staru ciglu na beton?

ODGOVOR

Ukoliko želite lijepiti punu opeku, preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M-10, ako je cigla izrezana u obliku ploča onda ju na beton zalijepite TERATEKTOM FLEKS.

Ž R / 7.7.2022. 18:35:35

Poštovani Da li se u Vaše reparaturne mortove može dodavati neki aditiv za vodonepropusnost?

ODGOVOR

REPARATURNI MORTOVI su certificirani gotovi proizvodi deklariranih svojstava u koje se prije upotrebe dodaje samo voda prema tehničkoj uputi. Dodavanjem bilo kakvih drugih aditiva mijenjate svojstva morta.

K Š / 7.7.2022. 13:16:16

poštovani, Napravljena je betonska ograda sa stupovima ,a na mjestim gdje je bio spoj od oplate je pobrusen da nema zuba. E sad me zanima sto je najbolje navuč od vaših proizvoda na tu ogradu da bude čvrsto i dugotrajno i koji je postupak. Dali treba gletat prije toga cijelu ogradu ili samo neravnine na nekim mjestima. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Eventualne neravnine na betonskoj ogradi možete korigirati REPARATURNIM MORTOM G ili F ( ovisno o potrebnim debljinama). Preporučamo površine betonskog ogradnog zida obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 i onda ožbukati SOKL ŽBUKOM koju možete zaribati i po želji obojati fasadnom bojom SILIKONKOLOROM.

D J / 5.7.2022. 17:14:11

S cime popraviti ulegnuce u betonskoj deki na povrsini od 1m2 s ulegnucem od 1-20mm? Kako radim ovo sam po mogucnosti uz rucno mijesanje, koristenje u ljetnim. temperaturama i mogucnost sporijeg stvrdnjavanja.

ODGOVOR

Izravnavanje betonske površine možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G kojim uz korekciju neravnina možete izvesti i potreban nagib ukoliko se radi o vanjskoj površini, a koja nije u padu. Podlogu je bitno dobro otprašiti i navlažiti vodom.

D K / 5.7.2022. 12:26:49

Molim vas savjet: odgovara li akrilna boja kao nalič na postojeći teraplast završni sloj betonskog zida, koji je u dobro stanju ali ima crne tragove curenja vode

ODGOVOR

Za bojanje TERAPLASTA možete koristiti fasadnu boju TERATON V ili boju za beton AKROTON uz predhodnu pripremu podloge. Podlogu je potrebno temeljito oprati i osušiti i najvažnije, potrebno je riješiti odvodnju vode koja je uzrokovala crne tragove.

G S / 4.7.2022. 10:52:27

Betonska ograda (škarpa) sanirana je mortom i pogletana fleksibilnim ljepilom. Što preporučate za impregnaciju i završni premaz u boji za takvu površinu? Napominjem da se ograda nalazi uz rub ceste. Hvala!

ODGOVOR

Za bojanje obrađene betonske škarpe preporučamo boju za beton AKROTON. Impregniranje podloge možete izvesti UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:1, 4-6 sati prije nanošenja AKROTONA.

I N / 2.7.2022. 23:44:28

Poštovani Naime imamo.teraplat- kulir koji je na našoj kući već 15 godina. Unazad 3 godine strašno se počeo osipati,.runiti tako da ga na jednom zidu naše terase gotovo i nema... Moje pitanje je možemo li kako spriječiti opadanje na drugim dijelovima, te kako skinuti ostatak ovoga kulira koji još stoji na dijelu našeg zida na terasi.. osim struganjem... postoji li kakva tekućina?

ODGOVOR

Na žalost ne postoji sredstvo za skidanje Teraplasta već je to potrebno učiniti mehanički – struganjem. Razlozi zbog kojih može doći do trušenja TERAPLASTA su razni i preporučamo samo sanaciju zida na kojem postoji problem. Teraplast potpuno uklonite s te plohe na kojoj se runi i nanesite novi sloj TERAPLASTA uz predhodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM.

d p / 30.6.2022. 14:54:02

Estri 30 + korund posip. Da li se tom kombinacijom dobiva industrijski pod otporan na habanje (abraziju) pri provozu viličara sa največim opterečenjem od 3 tone na svakom (pneumatskom) kotaču. Molim za žurnost. Hvala

ODGOVOR

Korund posip je namijenjen za izradu betonskih podnih površina s visokom otpornošću na habanje. Primjenjuje se na prohodan i djelomično očvrsli beton minimalne klase čvrstoće C 25/30. Detaljniji postupak primjene nalazi se u tehničkoj uputi u privitku tj. na našoj web stranici proizvoda KORUND POSIP

K S / 20.6.2022. 14:01:32

Pozdrav, U kupaonici imam bijele sjajne podne pločice, koje su non stop prljave i vidi se svaka točkica prašine na njima, mene zanima imate li proizvod kojim bi ja mogla prekriti te pločice, obojati, premazati,bilo što, samo više nisu bijele. Hvala Lp

ODGOVOR

Kako bi riješili problem s postojećim pločicama imate više mogućnosti: * na postojeće pločice možete postaviti nove pločice i to tako da postojeće očišćene i potpuno suhe pločice impregnirate PREMIUM GRUNDOM i fleksibilnim ljepilom TERATEK FLEKSOM zalijepite nove pločice * na postojeće pločice možete staviti neku drugu podlogu, npr.BETON DEKOR * postojeće pločice možete prebojati bojom za pločice (na žalost Samoborka takvu boju nema u svom proizvodnom programu)

H Ž / 18.6.2022. 11:19:55

Pozrav! Dali treba impregnirati coklu na kuči prije nanosa Teraplast žbuke. Kde u Samoboru mogu nabaviti 3 kantice,to je 75kg Teraplast S29

ODGOVOR

Prije nanošenja TERAPLASTA potrebno je podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br.65 i to dan ranije (24h). U Samoboru TERAPLAST S 29 možete nabaviti u Samoborkinom prodajno-informativnom centru, Zagrebačka 32/a.