Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

z D / 4.6.2015. 23:28:58

Cime sanirati s unutarnje strane temelj koju je izvan zemlje a zid je od silikatne opeke nemoguce je sa strane vani izolirat a vuce vlagu te se na mjestima ljusti boja

ODGOVOR

Molimo vas pojašnjenje vašeg upita.
Sve je navedeno u jednoj rečenici te nam iz vašeg upita nije jasno što nas želite pitati.
Ako ste u mogućnosti proslijedite nam sliku predmetnog temelja da bi vam mogli odgovoriti na upit.

n s / 6.5.2015. 13:10:56

Postovani! Molim Vas za savjet kako kvalitetno rjesiti termo izolaciju kosog krova kuce koji je na dvije vode i na dvije razlicite visine. Visi krov je pokriven kanalicama, ispod je ljepenka, betonske grede i ciglene ispone. Tu bih mogao napraviti termo izolaciju samo sa unutrasnje strane, buduci da zelim spustati plafon sa knaufom(visina do plafona u najvisem djelu je 4m). Sto mi preporucujete kao kvalitetno rjesenje? Nizi krov je u fazi prekrivanja kanalicama. Ispod je sve isto kao i na visem krovu. Dali mi preporucujete nesto staviti izmedju ljepenke i kanalica ili napraviti samo unutrasnju termo izolaciju kao kod viseg krova? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Izolacijom krovnih konstrukcija se ne bavimo, pa pitanje morate uputiti proizvođaču toplinske izolacije KNAUF INSULATION .

M M / 11.3.2015. 16:48:34

Možete li mi reći definiciju (što je) fasadna, a što fugirana opeka?

ODGOVOR

Na bavimo se opekama, upit pošaljite proizvođačima opeke ili pro-googlajte za odgovor na internetu.

R M / 11.3.2015. 13:29:08

Dali se može i kojim ljepilom ljepiti stiropol za osb ploče.?

ODGOVOR

U svojoj ponudi nemamo proizvode kao što su OSB ploče, pa tako vas ne možemo ni savjetovati koje ljepilo možete koristiti za lijepljenje ploča stiropora na OSB. Naš ljepilo koje je namijenjeno za ljepljenje i gletanje toplinsko izolacijskih ploča nije ispitano u sustavu sa OSB pločama. Najbolje se obratiti proizvođaču OSB ploča koji će vas savjetovati s kakvom vrstom ljepila možete lijepiti ploče stiropora.

M / 1.3.2015. 18:55:17

Postovani
Zanima me dali imate sto u ponudi a da zadovoljava uvjete za betonski bazen kao zavrsnu podlogu
Naime betonski zidovi su gotovi i sad sam namjeravao staviti vasu hidroizolaciju e sad sto iz vase ponude bi odgovaralo na nju...nekakav kulir...jer neke firme i to imaju u ponudi

ODGOVOR

Nakon izvedene hidroizolacije betonskih zidova preporučamo vam oblogu zidova keramikom.
Teraplast nije proizvod koji nije predviđen da bude pod stalnim utjecajem vlage tj.vode.
Možete izvesti tzv. brušeni prani kulir. Zrno za izvedbu pranog brušenog kulira kupujete sami prema odabiru (bijelo, crveno, crno).

N p / 26.2.2015. 13:02:07

nemam fasadu na kući a jedan dio zida u spavaćoj sobi je dobio piknjice pa me zanima da li bih nešto postigla da na taj dio nalijepim pluto jer znam je on dobar izolator

ODGOVOR

S obzirom da u svom programu nemamo takav tip proizvoda i vrlo rijetko se susrećemo s plutom i njegovom primjenom najbolje je da se obratite proizvođaču pluta i zatražiti savjet od njih.

t š / 21.2.2015. 12:24:13

Postovani, u izgradnji novog doma , preko centralnog podnog grijanja htjeli bi kao zavrsni sloj izvesti 'industrijski betonski pod': prirodne boje betona, bez sjaja, a da smo u mogucnosti prati ga vodom i kemikalijama predvidjenim za koristenje u kucanstvu, a ujedno imati isti u kupaonama i sanitarnom čvoru. Za sveukupnu debljinu materijala nad samim rasterom za cijevi imamo cca 6cm. Molim vas za savjet o vasim proizvodima kojima bi se ovo dalo izvesti i njihov redosljed u polaganju? U slučaju korištenja više nego jednog sloja, koliki su periodi čekanja izmedju instalacije preporučenih materijala?

ODGOVOR

Materijale koji se koriste u završnoj izvedbi industijskog poda nemamo u svom proizvodnom niti prodajnom programu.

m f / 20.2.2015. 2:57:23

Postovani, molio bi vas da mi odgovorite sto prije ako ste u mogucnosti! Kuca u kojoj zivim je pod plocom od 185 m2. i na jedan dio sam postavio podlogu za izolaciju HIPER DESMO pa da li da premazem odmah izolaciju jer su za nedelju najavili kisu? Da li podloga moze da ostane po kisi pa naknadno da se premaze kad prodju padavine

ODGOVOR

Navedeni proizvod nije naš proizvod te vam nismo u mogućnosti odgovoriti.
Najbolje je kontaktirati proizvođača navedene hidroizolacije, te će vas oni i najstručnije savjetovati o načinu primjene iste.

M - / 16.2.2015. 11:44:05

Postovani zanima me dali vasi proizvodi tj zbuke sadrze azbestna vlakna ili azbest u bilo kojem obliku ?

ODGOVOR

Azbest je važećim zakonom zabranjen, te se ne smije primjenjivati u proizvodnji građevnih materijala, i mi ga u svojoj proizvodnji ne koristimo.

I P / 23.1.2015. 12:31:19

Dobar dan,

Imam pitanje zezano za postavljanje pločica na XPS. Dakle imam terasu na čije bočne zidove bih želio postaviti XPS i teraplast jer je ispod terase podrumski prostor. S obzirom da je terasa u razini dvorišta (podignuta za nekih 20-ak cm) nije ograđena i koristim ju za pristup dvorištu. Ako na bočne zidove postavim XPS koji bi došao do razine vrha glazure terase da li smijem na XPS postaviti pločice? Bojim se da ne dođe do propadanja XPS-a ili do pucanja pločica s obzirom da ću na taj rub gdje pločice nalježeju na XPS najčešče stajati kada ići sa terase u dvorište ili obrnuto.

Unaprijed hvala na pomoći.

Lijepi pozdrav,
Ivan

ODGOVOR

Samoborka nije proizvođač ekstrudiranog polistirena stoga je najbolje da se direktno obratite proizvođaču XPS koji će vas savjetovati da li se pločice mogu ugraditi na XPS.