Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S M / 21.10.2017. 10:05:51

Kupio sam vas proizvod (MINERALKVARC GRUND OBOJENI) I zanima me jeli to kvalitetno rjesenje za postavu parketa? Znam da je super za keramiku na keramiku! Ali me zanima dali je to jednako dobro rjesenje za parket koji bi ljepio na keramiku? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ne, ne može se površina keramike impregnirati navedenim grundom prije postave parketa. Za postavu parketa postoje na tržištu adekvatni proizvodi prije ugradnje.

S A / 12.10.2017. 9:00:02

Poštovani,ulazim u poslovni prostor u kojem je bila Ribarnica.Skinuli smo stari Knauf do cigle.Molim savjet sa čime premazati zidove tj.ciglu prije postave novog knaufa jer je miris užasan,i koji knuf da stavimo .U prostoru će biti Kozmetički salon pa se bojim.Hvala

ODGOVOR

miris u zidovima nećete eliminirati premazivanjem impregnacijom. Prije nove obrade prostor je potrebno što više provjetravati, te ako je moguće zidove oprati vodom pod tlakom i ostaviti da se prozračuju i suše. Ako planirate staviti ponovno Knauf prijedlog je da se prije postave ploča ugradi parna brana, toplinska izolacija i Knauf s odmakom od minimalno 5 cm. Za odabir Knauf ploča obratite se firmi KNAUF koje će vas savjetovati koju ploču da ugradite.

D Š / 8.10.2017. 15:29:33

Imam glazuru na garaži i htio bi to premazati nekom tekucinom da mi ne propušta vodu po toj garaži se hoda ne stalno ali hoda se znaći tekucinu otpornu na sunce i zimu i habanje .Hvala

ODGOVOR

Traženi tip tekućine za premazivanje nemamo.

V S / 21.8.2017. 15:21:26

Oko ulaznih vrata u kucu napravljen je okvir od nebrusenog kulira. Potpuno je neostecen no s vremenom se uprljao. Prali smo ga sa raznim preporucenim sredstvima ali i dalje izgleda sareno/prljavo. Koji Samoborkin proizvod bi bio pogodan za premazivanje ili gletanje kulir povrsine da se dobije ravnomjerna siva boja? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon čišćenja premažite suhu površinu BETOSILOM ILI SILIKOSAM KONCENTRATOM. Prije premazivanja navedenim proizvodima poželjno bi bilo kontaktirati firmu ČISTO da se napravi čišćenje kulira tj. poliranje pa nakon toga premazivanje.

S / 12.8.2017. 6:00:11

Na moje prethodno pitanje dio vašeg odgovora glasi citiram ili zagladiti finom žbukom extra i obojati teratonom.Pošto sam iz BiH kontaktirao sam S-produkt Vitez no oni na stanju taj proizvod nemaju a procedura nabavke traje za mene predugo.Imaju reparaturni mort F i moje pitanje glasi može li se reparaturni mort f upotrijebiti umjesto fine žbuke etra.U podlozi ispod je specijalni temeljni mort cementni /rofix 55/ Hvala.

ODGOVOR

Pošto ste koristili proizvod koji je ima univerzalnu namjenu a prema dostupnim informacijama, REPARATRUNI MORT F ne može upotrijebiti. REPARATURNI MORT je proizvod namijenjen za zaštitu i sanaciju betonskih površina. Pošto se takav proizvod ne prodaje na području RH kontaktirajte navedenog proizvođača da vas savjetuje o daljnjoj ugradnji.

M / 8.8.2017. 17:13:19

Poštovani, Imamo staro betonsko stubište u zgradi. Obzirom kako susjedi ostavljaju lončanice u hodniku počele su se pojavljivati bijele mrlje koje izgledaju kao kamenac. Pokušala sam ih oribati sa vodom i četkom no one su i dalje prisutne. Čak su mi savjetovali i korištenje Cilita no to se ne usuđujem da ne oštetim kamen. Molim Vas za pomoć. Hvala.

ODGOVOR

Ako je vaše stubište iz betona i ako se ostavljaju lončanice bez odgovarajuće podloške voda koja otječe po betonu ostavlja mrlje. Ako su mrlje duže vremenu prisutne možete pokušati očistiti tako da se beton dobro natopi s vodom premaže 2-3% solnom kiselinom i ostavi 10-15 minuta. Nakon djelovanja solne kiseline površinu treba dobro oprati s vodom.

a j / 25.6.2017. 20:16:57

Postovanje Imam kucu koja je gradena 60 godine i problem je vlazenje deke u podrumu.Naime zivim u podrucju gdje su podzemne vode.Oko kuce je napravljena drenaza i na zidove je naljepljena ljepenka v4,stirodur3 cm i cepsta folija.Naime kako i dalje vlazi stara deka,tj prostorije po podrumu,ja sam odlucio sanirat te prostorije.Maknuo sam stari beton i jos dodatno kroz podrum ukopao drenazne cijevi zasuo rizlom itd.Sad sam zalio novu mrtvu plocu vodonepropusnim betonom od 5 cm,kad se beton posusio krajnje rubove zidova i deke sam premazao hidroizolacijom akwalastik 5.0. i sta se sad dogada,tu di sam rubove premazao hidroizolacijom sad dolazi do kondenzacije,znaci hidroizolacija je sva mokra,naime ja planiram jos ljepit ljepenku v4 kroz cijelu plocu,stavit mrezu i zavrsni sloj od 10 cm vodinepropusnog beton.Zanima me jedino zasto sad u ljetnim danima dok nema podzemnih voda stvra se kondenzacija na hidroizolaciji,dal ce se to izgubit kad poljepim ljepenku i dal isto zavrsni sloj napravit vodoneprpusnim betonom?Hvala

ODGOVOR

Molimo da svoj upit proslijedite proizvođaču ljepenke koji će vas najbolje savjetovati vezano za izvedbu novih slojeva. Mi nemamo ljepenke u našem proizvodnom asortimanu.

d v / 31.5.2017. 16:58:30

Poštovani. Zanima me dali kao krajnji kupac mogu robu kupiti direktno od Vas i dali bi me tako kupljen materijal u konačnici stajao manje nego kupljen negdje u dućanu. Konkretno radi se o fleksibilnom ljepilu i masi za gletanje. Hvala

ODGOVOR

Svi naši proizvodi mogu se kupiti u našoj maloprodajnoj trgovini u Samoboru (Zagrebačka 32) ili u Zagrebu (B. Adžije 12) - krajnji kupac ili poslovni subjekt. Popust u našim trgovinama u Samoboru i Zagrebu iznosi 10% za plaćanje gotovinom. Trgovine građevinskim materijalom koje prodaju našu robu same određuju cijenu te robe tako da Samoborka nema nekog utjecaja na to.

e k / 21.5.2017. 10:05:24

Postovanje Uradio sam zid od rigipsa u kuhinji interesuje me da li mogu na rigips nanijeti fasadu naravno da bih prethodno premazao emulzijom moze li akrilna fasada?

ODGOVOR

Nakon obrade spojeva ploča, podloga se impregnira i nakon što se osuši, drugi dan možete nanijeti željenu završno dekorativnu žbuku po želji.

D M / 12.4.2017. 13:41:07

Poštovani, Interesira me što je najbolje nanijeti kao prvu podlogu na knauf, koji grund ili?. Imam namjeru iste unutrašnje zidove obojati u bijelo.

ODGOVOR

Vaš upit najbolje je uputiti proizvođaču Knauf ploča i oni vas mogu s najbolje savjetovati o primjeni proizvoda. Koliko je nama poznato bojati se može direktno na Knauf ploče bez impregnacije, ako se upotrebljava impregnacija naš proizvod je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND , neposredno prije bojanja.