Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I M / 22.5.2018. 9:14:32

Pozdrav ,htio bih drvenu gredu obložiti kamenom debljine 1 cm,postoji li način?

ODGOVOR

Drvene grede potrebno je obložiti XPS-om i izvesti kompletni sustav da bi mogli ugraditi kamenu oblogu. Na stranici HUPFAS imate brošuru kamen i keramičke obloge pa možete vidjeti što je potrebno napraviti prije ugradnje kamena.

Ž S / 16.5.2018. 10:21:08

Štovani,molim da mi odgovorite sa ćim oprati bijeli pijesak za groblje granulacije 2-4 mm,namjeravam u mješalici za beton ali sa kojom kemijom.Hvala.

ODGOVOR

Zrno se ne tretira nikakvim kemijskim sredstvima već se koristi samo voda.

F R / 15.5.2018. 7:09:47

Tražimo boju za osvježiti silikatnu fasadu kuće. Nanesena je žbuka Rofix 467-4 i 473-1 , pa nas zanima imate li u Vašem asortimanu boju koja odgovara navedenim brojevima. Sa štovanjem.

ODGOVOR

Mi smo Samoborka d.d. tvornica građevinskog materijala, te navedene boje drugog proizvođača nemamo niti nudimo. Prodajemo samo svoje vlastite proizvode. Samoborka ima svoju ton kartu pa tražene boje, ako vas zanima, možete prisličiti našoj ton karti i naručiti našu boju po našim brojevima.

F R / 4.5.2018. 17:22:40

Poštovani, kako sanirati ljuštenje tj pojavu fleka bez pigmenta na dekorativnom (printanom) betonu (opločniku).Dali lakiratite posuti pigment pa ponovno lakirati ili obojiti te djelove bojom za beton pa lakirati ili postoje neka druga rješenja Srdačan pozdrav i hvala

ODGOVOR

Ne možemo vas savjetovati u vezi vašeg pitanja jer se ne bavimo dekorativnim betonima - najbolje je da se obratite izvođaču istoga.

K H / 23.4.2018. 7:40:02

U kuhinji imam parket star 40 godina i napokon bih ga izvadila i postavila pločice. Parket je ljepljen katranom i pitanje je koliko ce se uspjeti fizički odstraniti ga. Postoji li ikakav premaz koji bi mogao ići preko ostataka katrana pa odmah ljepilo za pločice ili smjesa za niveliranje? Ili neko otapalo za bitumen koje bi olakšalo skidanje? Hvala puno na što jednostavnijem rješenju :)

ODGOVOR

U proizvodnom programu nemamo sredstva za uklanjenje bitumena kao ni mase za izravnavanje koje bi mogle biti primijenjena na bitumenskim prodlogama.

Z / 16.4.2018. 12:45:21

Pozdrav! imam kuču na moru u kojoj su majstori prilikom žbukanja postavljali metalne kutnike.Mislim da vam je jasno da ti kutnici zbog soli razaraju fasadu.Odlučio sam to popraviti pa tražim savjet kako.Koji materjali i na koji način.Unaprijed HVALA

ODGOVOR

Profili za žbuku na vanjskim plohama su WIDRA. Nakon vađenja starih profila potrebno je skinuti i žbuku te prvo ugraditi WIDRA profile i ponovno ožbukati.

G P / 12.4.2018. 22:55:44

Pozdrav! Koliko cakumpaka granulacije 16-32 mm ide na m2 (da bi debljina podloge za kocke bila 10-15cm), a koliko kamenog agregata granulacije 2-4 mm (da bi debljina podloge za kocke bila 3-5cm)? Željeli bismo sami pokušati popločati 10m2 vrta. Hvala!

ODGOVOR

Potrebno vam je cca 1,5 m3 cakumpaka 16-32 mm, a kamenog agregata 2-4 mm potrebno je 0,5 m3.

L G / 12.4.2018. 9:43:07

Poštovani, dali bi mi odgovorili, na koji način i koju boju ili lak preporučate za zaštitu drvenih grilja i prozora i okvira, koji se nalaze u Gorskom kotaru. Naime tankoslojna lak lazura (bezbojna) koju nanašam nije dovoljna jer grilje crne pošto su direktno i dosta na udaru vjetra kiše i snijega. Nanio sam bezbojni tankoslojni lak kako bih izvorno sačuvao boju drva. PVC prozore (još uvijek) ne želim. Hvala unaprijed. LP Luka

ODGOVOR

Boje koje mi proizvodimo namijenjene se za fasadne ili unutarnje površine zidova, stropova. U svom proizvodnom i prodajnom programu nemamo boje za drvene površine. Obratite se firmama CHROMOS, SVJETLOST, BELINKA, HELIOS i sl. koji proizvode boje za drvene podloge.

Đ S / 2.4.2018. 11:55:21

Poštovani! Kupio sam Samoborkino bijelo kulir zrno za izradu pranog kulira u bazenu. Zanima me koju impregnaciju i hidroizolaciju koristiti obzirom da je bazen u pitanju. Od oplata je ostala glatka površina.Da li se kulir može nanositi na tako glatku površinu ? Unaprijed hvala Đani Stanić

ODGOVOR

Za navedeno javite se izvođaču radova pranog kulira koji će na licu mjesta vidjeti podlogu i ocjeniti da li vam je potrebna hidroizolacija i način izvedbe kulira. Možete se javiti firmi NESEK TERACO 098/ 857-100 049/ 232-893 ili info@kulir-nesekteraco.hr, www.kulir-nesektraco.hr

K S / 2.2.2018. 10:26:54

Pozdrav, pitanje je vezano za vaš proizvod kulirmix. Riječ je o obnovi vanjskih stepenica. Vanjske stepenice armiranobetonske na koje je kao završni sloj navučena češka glazura cca 1.5 cm. Završni sloj je vrlo brzo ispucao do debljine glazure, a ponegdje dijelovi završnog sloja se odvajaju od podloge. Prijedlog za sanaciju bi bio da se češka glazura obije i da se stepenice oblože pranim kulirom. Je li to dobar prijedlog i što bi još od građevinske kemije trebalo primjeniti na podlozi prije obloge kulirom (SN veza, primeri..). Imate li kakve upute za ugradnju vašeg kulirmixa, budući da se neki izvođači prvi put susreću s tim? lp

ODGOVOR

Za izvedbu pranog kulira preporučamo vam kontaktirati izvođače koji znaju isti i ugraditi . Ako vam je glazura oštećena svakako ju je potrebno skinuti do zdrave podloge i vidjeti da li nakon skidanja može teraco ugraditi direktno na podlogu ili ju je potrebno prije izravnati.