Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j k / 19.1.2011 23:55

Imam nenadkrivenu terasu cca 10x 5 od pranog kulira ( 16 god.) Izvedena diletacija aluminijskim T profilima .(obratno okrenuto) Sada na mjestima propušta uz taj profil i ima na mjestima pukotine,na tim plohama, koje se jedva vide, ali sada kada se snijeg topi ,ili više kiše voda probija .Što imate za takove sanacije ?Hvala

ODGOVOR

Na žalost, u našem proizvodnom programu nemamo materijale kojima možete zapuniti opisane pukotine.
Najbolje je da se obratite firmama Sika ili Stig koje se bave hidrizolacijama te vam mogu ponuditi materijale kojima ćete sanirati te pukotine.

M N / 17.1.2011 18:59

Poštovani!
Koju vrstu žbuke preporučate za unutarnje ručno žbukanje novoizgrađene kuće koja ima PVC stolariju?
Postoji li opcija da se izbjegne gletanje?
Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ako upotrijebite žbuku GV 10 tada nije potrebno dodatno gletanje već se žbuka izvodi tako da se njezina površina izgleta.
Nakon sušenja od minimalno 7-10 dana prebojite površinu unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL prema izboru iz naše ton karte.

m k / 15.1.2011 9:47

Postovani

Objekat je star 3 godine, klasicna gradnja, na sjevernoj strani su se prije 2 godine pojavile crne tocke, a sada se na cijelom procelju pojavljuju crno-zelenkaste povrsine. Na ostatku objekta nema takvih pojava/jug, istok,zapad. Ispod klupcica prozora je boja nepromjenjena, ali bocno od njih je promjena izrazenija. Fasada je radjena od stiropora 10cm i zavrsni premaz je silikatna boja breskve. Da li je moguca pojava plijesni ili gljivica uzrok tome, ili je greska moguce nastala kod postavljanja izolacije i nanosenja fasade?

ODGOVOR

Pretpostavljamo da je toplinski sustav izveden prema pravilu, ali je na žalost zbog velike promjene klime, velike količine oborina i vlage na završno dekorativnim žbukama sve češća pojava sitnih nakupina koje su najčešće crne, sive ili zelene i koje mogu upućivati na nastanak mikroorganizama, gdje je u današnje vrijeme teško otkriti uzrok toj pojavi. Pojava tih nakupina najčešće se pojavljuje na sjevernim stranama koje su najmanje izložene sunčevoj svjetlosti i najveći dio dana su u sjeni i vlazi koja pogoduje razvoju mikroorganizama.
Jedino što vam možemo predložiti je sanaciju zaraženih dijelova fasadne površine tako da se površina ispere vodom pod pritiskom, suši jedan do dva dana, tretira fungicidnim sredstvom TERACID ili sl. i oboji fasadnom bojom u istom tonu kao i fasadna žbuka.

M S / 15.1.2011 8:28

Molim Vas za preporuku Vašeg asortimana za fasade (250 kvadrata) što staviti na 10 cm stiropora- alrilnu,silikatnu ili ??? da pušta vlagu van a ne unutra područje velike vlage,česte magle i kiša Ivanec,Zaprešić te okvirna cijena

ODGOVOR

Ako je objekat novoizgrađen i ako će se toplinska zaštita izvesti povezanim toplinskim sustavom u d= 10 cm preporučamo vam akrilatnu završnu žbuku, a ako se radi o sanaciji starog objekta preporuka je mineralna žbuka SEP-Z 200 + mineralkolor, ili silikatna ili silikonska žbuka prema izboru iz naše ton karte.

i z / 19.1.2011 1:02

postovani
posto sam u izgradnji kuce zanima me kod zbukanja nakon sprica i grubog zbukanja s kojom zbukom bi trebao ici zavrsni sloj tj.treci fini sloj.
hvala unaprijed!

ODGOVOR

Nije potrebno izvoditi radove s FINOM ŽBUKOM već površinu pregletajte TERANILOM uz impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije izvođenja radova.
Nakon sušenja od minimalno 7-10 dana prebojite površinu unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL prema izboru iz naše ton karte.

m / 12.1.2011 21:44

poštovani, što mi preporučujete od vaših proizvoda da bih obradio betonski strop (terasa) a da ne koristim špric...

ODGOVOR

Betonski strop pregletajte REPARATURNIM MORT-om F u d= 3-4 mm uz impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

d / 12.1.2011 21:39

poštovani, Vaši savjetnici preporučuju da se preko ugrađene termo-žbuke ugradi mrežica i ljepilo a u uputstvima za ugradnju to nigdje ne piše, mlim Vas da mi odgovrite točno da li je mrežica porebna ili nije

ODGOVOR

Toplinska žbuka gleta se TERATERMO gletom u koji se može ugraditi staklena mrežica ali ne mora.
Preporuka je da se mežica ugradi zbog moguće, naknadne pojave sitnih lasastih pukotina. Obavezno je armiranje staklenom mrežicom oko otvora (prozori, vrata).
Ako će se gletanje izvesti SAMOTERM GLET-om tada je obavezno potrebno armiranje staklenom mrežicom.

S K / 12.1.2011 17:16

Poštovani,
molim vas za savijet i preporuku, u kući planiram izvesti stropno grijanje, koju vrstu strojne žbuke preporučate i dali postoji posebna vrsta žbuke za tu namjenu, tj. dali postoji žbuka sa armirajućim vlaknima. Žbuka če biti u prosjeku debljine 3cm i prema prepuruci, preko cijelog stropa gdje se nalaze cijevi stropnog grijanja, treba postaviti i armirajuću mrežicu.

Molim Vas za preporuku koji tip žbuke odabrati?

Srdačan pozdrav,
Silvije

ODGOVOR

Za izvedbu sustava stropnog grijanja jedino što vam možemo preporučiti, prema austrijskim smjernicama, je žbukanje vapneno cementnom žbukom u dva sloja, svježe na svježe do max debljine 2,5-3 cm, bez rabiciranja žbuke.
Nakon sušenja žbuke izvršiti gletanje glet masama uz obavezno rabiciranje u sloju gleta. Dodatno se možete konzultirati ili kod izvođača grijanja ili kod drugih proizvođača žbuka.

a k / 14.1.2011 11:55

Poštovani,na novogradnji iako sam istu večer obilato zalijevao došlo je do mrežastog pucanja deke na katu.Deka je montažnog tipa(14+6 cm)izvedena prije otprilike 20 dana.Uredno sam je polijevao sve naredne dane do danas a ona kroz pukotine i dalje pušta vodu u prizemlje.Molim vas kako to sanirati ?Zahvaljujem.

ODGOVOR

Do pucanja AB deke nije moglo doći, ako ste izvodili radove u zimskom periodu osim ako nije došlo do prebrzog vezanja betona i naglog gubitka vode iz betona.
Da bi vam mogli precizno odgovoriti potrebni su nam konkretni podaci: kada je točno izvedeno betoniranje, temperatura zraka, vrijeme, koja vrsta betona, aditivi za beton, marka betona, klasifikacija, vodocementni faktor i sl.
Ako su pukotine male i lasaste, AB deku pregletajete REPARATURNIM MORT-om F u d= 3 - 4 mm.

t / 13.1.2011 21:36

kako mogu posudu od karamike koja je oštećena ima urezana oštećenja da napravim da budu glatke

ODGOVOR

Samoborka dd Samobor ne bavi se proizvodnjom keramike, te vam zato na upit ne možemo odgovoriti. Samoborka d.d. se bavi proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala.