Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž B / 19.2.2020. 10:58:07

Trebao bi ožbukati i fino obraditi betonsku ploču - strop u garaži. Molim uputu za postupak (je li za pripremu površine bolja impregnacija ili cement špric ili oboje i koja žbuka).

ODGOVOR

Prije žbukanja vapneno-cementnim žbukama tipa VC 40, VC 50, Univa 30, betonske podloge stropova potrebno je obraditi CEMENTIM ŠPRICEM EKSTRA. Sve navedene žbuke moguće je završno obraditi filcanjem, te pregletati TERANILOM EKSTRA, kao podlogu za ličenje.

T B / 17.2.2020. 17:07:59

Poštovani U kuci radimo renovaciju podova i sad mi je razlika u glazuri cca 2,5-3cm dali postoji nešto da to izravna...? Potrebno je za cca 150m2 što mi je nivelir masa malo preskupa za tu visinu i kvadraturu.

ODGOVOR

Ukoliko je izravnavanje potrebno izvesti na betonskim ili cementnim podlogama u debljini od 2,5 – 3cm preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 12 ili CEMETNOG ESTRIHA 20. Prije izvedbe podlogu temeljito očistiti od svih eventualno slabodržećih dijelova, otprašiti, te impregnirati SN GRUNDOM.

d J / 17.2.2020. 15:06:18

Poštovanje,napravio bi betonsku ploču za izgradnju sjenice,pečenjare u vrtu dimenzije 5x6x0.20.Molim da mi izračunate koliko trebam vreća suhog betona M20 jer je loš pristup za materijal.Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za izradu predmetne ploče potrebno je 480 vreća SUHOG BETONA MB 20.

V T / 16.2.2020. 7:55:09

Nakon što se glazura osušila počela se trusiti, mrviti i prašiti. Trebali bi postaviti parket i pločice. Molim preporuku

ODGOVOR

Opisano stanje upućuje na nedovoljne čvrstoće glazure u punoj visini ili površinski. Postojeću glazuru potrebno je temeljito ispitati te po utvrđenom stanju izvesti odgovarajuću sanaciju. Ako je riječ samo o površinskom sloju isti je potrebno ukloniti do čvrste podloge te korekcije ravnina izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F (ovisno o potrebnim visinama odnosno debljinama sloja).

K B / 15.2.2020. 18:06:00

Poštovanje, na kući u Vodicama imam postavljen benkovački kamen koji je star 40 godina. Nikada nije čišćen i impregniram. Zanima me koji bi mi proizvod preporučili za impregnaciju kamena i koji je postupak potrebno provesti prije nanašanja impregnacije. Hvala

ODGOVOR

Za dodatno hidrofobiranje kamena preporučamo SILIKOSAM KONCENTRAT. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. Prethodno svakako preporučamo provjeru stanja sljubnice te po potrebi eventualni čišćenje I fugiranje MORTOM ZA FUGIRANJE KAMENA, te obvezno čišćenje pranjem vodom pod tlakom. Nakon sušenja od minimalno tri dana preporučamo dvokratno premazivanje površina vodom razrijeđenim SILIKOSAM KONCNETRATOM.

A G / 12.2.2020. 20:59:39

Poštovani imam u planu promijeniti pločice u kuhinji.Pošto je to na katu ,da bih smanjio buku u prizemlju planirao sam otuči podlogu i staviti stiropor.Sada me zanima mogu na to ići sa masom za izravnavanje ili moram raditi klasičnu cementnu košuljicu.Koje mi vaše proizvode za to preporučate.Hvala.

ODGOVOR

Ukoliko planirate izvedbu zvučne izolacije poda odgovarajućom pločom ekspandiranog polistirena preporučamo izvedbu glazure tipa CEMENTNI ESTRIH 20. Samonivelirajuće mase izvode se isključivo na betonskim i cementnim podlogama.

M G / 11.2.2020. 9:53:24

Poštovani, da li je potreban kakav premaz prije nanošenja žbuke na betonski zid u stanu s kojeg mi je otpao dobar dio žbuke prilikom skidanja pločica u kuhinji. Koju žbuku za taj dio posla preporučate, debljina one koja je ostala je 10 mm. Hvala

ODGOVOR

Betonske podloge prije žbukanja vapneno-cementnim žbukama potrebno je obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA, a prije nanošenja gips-vapnenih žbuka KONTAKT GRUNDOM. U svakom slučaju krpanje je potrebno izvesti žbukom koja je po sastavu istovjetna postojećoj.

M B / 6.2.2020. 14:17:01

Dan, Imam spremiste od izopanela na betonskom temrlju uzdignutom 60 cm od nulte točke. Želio bi hodroizolirati pod Hidroprotekt Liquidom i nakon toga staviti Teraneks Unilevel da izravnam i pofarbati pod Terapoksom. Dali su kombinacije kompatibilne ili možete preporučiti nešto drugo

ODGOVOR

Samonivelirajuće mase na primjenjuju se na prethodno izvedenoj polimer-cementnoj hidroizolaciji. Ako postoji potreba za izravnavanjem podloge, kao I izvedbom hidroizolacije sa ciljem speiječavanja širenja eventualne vlage iz podloge preporučamo : BETON PROTEKT DUOELASTIK nanijeti u dva sloja križno, te nakon najmanje 24 sata lijepljenje keramike debeloslojnim fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

D Z / 6.2.2020. 09:41:55

Poštovani, Radim renovaciju starog stana i na pod stavljam zvučnu izolaciju. Da li mogu/smijem umjesto klasičnog estriha, postaviti Teraneks kao plivajući pod, pretpostavljam u debljini od cca 1 cm (nanjeti Teraneks u dvije ruke po 5 mm)? Na tako priprmljen pod idu keramičke ploćice. Radi se o prostoriji od 16 m2 Ili, ako imate neki prikladniji prozivod za estrih, koji bi se postavio u debljini do cca 2 cm. Hvala Pozdrav

ODGOVOR

Kod izvođenja plivajućeg estriha iznad postavljene zvučne, odnosno toplinske izolacije izvodi se estrih tipa CEMENTNI ESTRIH 20 minimalne debljine 4 cm.

E V / 6.2.2020. 1:19:03

Postovani , prije nekoliko mjeseci zavrsili smo nas betonski potporni zid . Kao i na svakom betonkom zidu , nakon skidanja salunga ostaju tu i tamo male rupice od zraka ili se vide prijelazi izmedu salunga/koje treba obrusiti tj. izravnati . Sada bi zeljeli premazati taj betonski zid ( koji je vanjski , izlosen svi vremenskim uvjetima i dostaje velikih dimnezija ) sa nekim reparaturnim mortom . Da li staviti neku impregnaciju prije na taj betonski zid ili ce biti dovoljno da ga poprskamo sa vodom ? Koji Vas reparaturni mort za beton predlazete , F, G ili R-450 za tu svrhu ? Unaprijed Vam se zahvajujem na odgovoru i LP

ODGOVOR

Ukoliko je beton upojan isti je dovoljno navlažiti vodom prije nanošenja REPARATURNOG MORTA. Izbor materijala ovisi o potrebnim debljinama sloja, REPARATURNI MORT F – do 5 mm, REPARATURNI MORT G do 15 mm.