Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m b / 7.11.2019. 8:10:47

Poštovani, Čime sanirati unutarnji zid koji je djelomično popucan a (manje pukotine ) dali se koriste mase za ljepljenje i armiranje kao za fasadne sustave ili postoje mase za unutarmje radove da zid bolje diše. tj,,šta bi mi preporučili. l.p.

ODGOVOR

Prijedlog sanacije moguće je dati nakon detaljnije procjene stanja zidova. Iz vašeg opisa se ne može zakjučiti o kakovim oštećenjima se radi kao i o eventualnim uzrocima.

G R / 7.11.2019. 8:03:44

Poštovanim, čime bi trebalo obraditi rubove balkona koji su bili premazani teraplostom koji je vlaga potpuno uništila.

ODGOVOR

Postojeći Teraplast je potrebno u potpunosti ukloniti, sanirati eventualna oštećenja podloge (žbuka, beton ili…) odgovarajućim reparaturnim mortom. Za detaljniji prijedlog sanacije predlažemo dostaviti fortgrafije na kojem su vidljava oštećenja kao I samo “oblikovanje” čela balkona.

S P / 29.10.2019. 8:28:35

Da li se na parepet ograde koja je izravnana reparatur mortom može nanjeti teraplast-G?

ODGOVOR

Na betonsku podlogu obrađenu REPARATURNIM MORTOM možete nanositi TERAPLAST uz prethodnu priprema podloge MINERALKVARC GRUNDOM najmanje dan ranije. Trajnost obrade ovisi o količini vlage u podlozi. Svakako preporučamo na horizontalnim površinama parapet postavu klupčica sa okapnicom. Alternativno se iste mogu obrađivati I TERAPLASTOM uz uvjet izvedenih padova.

M J / 18.10.2019. 10:49:13

Poštovani, potrebna mi je nekakva masa da pregletam betonski zid ispod ograde imam oko 80 m2.. betonirano je prije 2 mjeseca ali ima neravnina pa bi to u tankom sloju malo popravio i kasnije obojio.. ako treba impregnirati molim Vas da mi preporucite impregnaciju... srdacan pozdrav

ODGOVOR

Betonske površine parapet ograde preporučamo izravnati REPARATURNIM MORTOM G. Maksimlna debljina jednog sloja 15 mm. Neupojne betonske podloge potrebno je prethodno impregnirati KONTAKT GRUNDOM najmanje dan ranije, upojne navlažiti vodom neposredno prije nanošenja REP. MORTA.

G V / 16.10.2019. 7:20:13

Poštovanje.Prostoriju ispod stepenica poljepio sam stiroporom 5 icu i stavljena je mrežica i dvije ruke ljepila,PITANJE - dali je dobro navuć u prostoriju teraplast ,jel se prostorija bude koristila kao neka ostava ( špajza ) .Hvala i lp

ODGOVOR

Na izvedenom armirajućem sloju možete primijeniti TERAPLAST uz obveznu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM.

P T / 15.10.2019. 21:07:08

Poštovani, Htio bih napraviti reljefni uzorak na zidu s Teranil Max masom za gletanje ali na način da gletam po prethodno zalijepljenoj krep traci.Nakon nanošenja mase,koliko imam vremena za skidanje krep trake prije nego se masa počne sušiti?Unaprijed hvala na odgovoru.Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Ovisno o željenom reljefnom uzorku napominjemo da je TERANIL MAX disperzivna masa za izravnavanje koja se nanosi u sloju debljine cca 1 mm, te nije pogodna za nanošenje u debljim slojevima. U slučaju potrebih većih debljina nanosa preporučamo TERANIL (max. debljina sloja do 5 mm). U pravilu je poželjno odmah nakon naošenja ukoniti krep traku.

M G / 2.10.2019. 16:40:15

Poštovanje, Uređujemo stubište na jednom objektu , te je na zidovima teraplast koji je naknadno pofarban disperzivnom bojom, investitor bi zelio pogletati zidove . Zanima me dali je moguće pregledati pvršine nakon nanošenja nekog od vasih premaza prije. Molio bih Vas za savjet oko odabira materijala i postupka za kvalitetno izvođenje. Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo gletanje preko postojećih slojeva Teraplasta obojenog bojom. Iste preporučamo ukloniti mehaničlki uz zagrijavanje, te nakon temeljitog čišćenja , čistu, suhu i prethodno impregniranu podlogu PREMIUM GRUNDOM pregletati TERANILOM EKSTRA.

D K / 30.9.2019. 11:51:58

Poštovani, Na temelju kuće prije 6 godina stavljen je teraplast S29. Jučer sam primijetila da je dio teraplasta otpao cca 15 cm X 15 cm. Prije samog teraplasta stavljena je mrežica koja se sada vidi. Može li se samo taj dio zakrpati i ako može, postoji li mogućnost za kupnju 0,5 - 1 kg teraplasta S29. Zahvaljujem i lijep pozdrav,

ODGOVOR

Na ošetećenom mjestu možete nanijeti novi sloj TERAPLASTA uz prethodnu impregnaciju podloge Mineralkvarc grundom. Napominjemo da će spoj staro-novi ostati vidljiv !

B B / 29.9.2019. 10:32:49

Poštovani! Na kući imam fasadu od hirofe kako se to nekada radio bijele boje dosta gruba.Trebali bi obnoviti tu fasadu u bijeloj boji pa dali imate neki savjet dali ima nešto što može ići valjkom i koja bi priprema trebala da se ta fasada obnovi.Koja bi bila otprilike cijena po kvadratu za takvu obnovu.U kojima bi vašim trgovinama mogli kupiti navedene proizvode u blizini Gorskog kotara.lp

ODGOVOR

Postojeću hirofu možete obnoviti na slijedeće načine: - Bojanjem fasadnom bojom tipa MINERALKOLOR ili TERATON (cca 0,35 l/m2, cijena od 25.00 kn/l ovisno o tipu I boji odabranog premaza) - Nanošenjem novog dodatnog HIROFE , uz prethodno skidanje vrhova postojeće - Zaglađivanjem postojeće HIrofe, te nanošenjem nove završno-dekorativne žbuke Za sve navedeno potrebno je podlogu temeljito očistiti pranjem vodom pod tlakom. Predlažemo da nam se javite telefonski kako bismo definirali način sanacije I nastavno specificirali potrebne materijale .

d l / 25.9.2019. 18:03:13

Dali se moze farbati teraplast i jeli to preporucljivo?Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Prednost Teraplasta je upravo njegov dekorativni izgled s vidljivim prirodnim zrnom. Ukoliko ga želite obojiti isto možete izvesti akrilatnom bojom TERATON V.