Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K K / 25.12.2019. 18:08:23

Poštovani, molim vas savjet i pomoć kako iznivelirati betonski pod u garaži. Pod dosta neravan, ako gledamo četiri kuta poda garaže, na jednom kutu je nagnut 20 mm, na jednom 5 mm, na trećem 40 mm i na četvrtom 80 mm. Radi se o kvadraturi od 30 m2. Na pod sam ranije stavio hidroizolaciju SIKA 107. Sada bi želio postaviti keramiku ali kad sam postavio prva dva reda keramike shvatio sam da imam preveliki nagib i da neću moći nivelirati lijepilom tolike neravnine, Hvala vam unaprijed na savjetu i pomoći. Pozdrav.

ODGOVOR

Obzirom da je izravnavanje potrebno izvesti na podlozi na kojoj je izvedena polimer-cemetna hidroizolacija, kao I potrebne debljine slojeva predlažemo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 uz minimalnu debljinu od 20 mm. Nažalost, u ponudi nemamo material kojim bi se izvelo izravnavanje od 5-80 mm.

G V / 19.12.2019. 10:00:36

Pozdrav..dali se moze unutarnji zid ako ga gletam Teranilom ,farbat biovapnom? Hvala L.P.

ODGOVOR

Teranil je masa za izravnavanje na bazi vapna i pogodna je podloga za nanošenje vapnenih boja kao i Vapnenog bjelila, kao i gašenog vapna.

J D / 26.11.2019. 19:40:11

kako na staru fasadu od žbuke nanjeti novu fasadu silikatnu ili akrilatnu

ODGOVOR

Staru dekorativnu fasadnu žbuku potrebno je dobro otprašiti i zagladiti FINOM ŽBUKOM EKSTRA, te impregnirati PREMIUM GRUNDOM. Na tako pripremljenu podlogu možete nanositi željenu završno dekorativnu žbuku.

n f / 26.11.2019. 8:15:50

Dobar dan. Na koji način najlakše se može izravnati zid od sepa granulacije 1,5mm bez da se sep struže ili brusi, Unaprijed hvala,

ODGOVOR

U upitu niste naveli radi li se o unutarnjem ili vanjskom zidu. Ako je u pitanju unutarnji zid, potrebno ga je dobro otprašiti, te premazati impregnacijom PREMIUM GRUND. Tako pripremljenu podlogu izravnate masom za izravnavanje TERANIL (u cca.3 ruke) i obojite nekom od unutarnjih boja (npr.TERAPOL, TERAPOL PROFI, TERAPOL FRESH…) Ako se radi o vanjskom zidu, njega je također potrebno otprašiti i premazati impregnacijom PREMIUM GRUND. Tako pripremljen zid izravnate žbukom za renoviranje i izravnavanje FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Nju možete obojiti nekom od fasadnih boja (TERATON V, SILIKONKOLOR…)

T / 22.11.2019. 8:42:01

Koristio bih suhi beton-20 za estrih debljine 2cm u dnevnom boravku, temp je 20C, te me zanima nakon koliko vremana smijem postavljati laminat na isti.

ODGOVOR

Za izvedbu estriha u unutarnjim, ali i vanjskim prostorijama preporučamo CEMENTNI ESTRIH 20. Eventualno, ukoliko Vam je potrebna debljina sloja po cijeloj plohi 2cm (pretpostavka je da nemate mjesta za deblji sloj), izravnavanje možete izvesti TERANEKSOM UNILEVEL. Podne obloge se polažu na osušeni CEMENTNI ESTRIH nakon 28 dana. Na TERANEKS UNILEVEL laminat možete polagati nakon 14 – 28 dana ovisno o vremenskim uvjetima (temperatura i vlaga) uz obavezno mjerenje vlage. Količinu dozvoljene zaostale vlage propisuje proizvođač podne obloge (laminata).

T / 22.11.2019. 8:36:23

Molim Vas koliko je potrebno vremena da se osuši beton debljine 2cm u dnevnom boravku, temp. konstantno 20C Da li bi bilo dobro koristiti vas suhi beton 20 za izradu?

ODGOVOR

Sazrijevanje betona traje 28 dana i to je period koji mora proći kako bi izvodili daljnje radove. Međutim, SUHI BETON 20 nije pogodan za izradu sloja od 2cm. Na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20SuhiBeton20.pdf dana je tehnička uputa proizvoda SUHI BETON 20. U njoj je opisana namjena i primjena SUHOG BETONA 20.

Z S / 19.11.2019. 22:16:07

Poštovani. Može li se samonivelirajuća masa TERANEKS koristiti kao završni sloj u garaži u osobnoj kući? Podloga je suhi estrih u debljini 5cm na betonskoj podlozi. Da li se masa nakon sušenja runi, tj. da li se stvara prašina hodanjem i parkiranjem automobila? Ako se ne može koristiti kao završni sloj što koristiti kao završni sloj? Sa poštovanjem,

ODGOVOR

TERANEKS možete koristiti kao završni sloj u garaži jer je otporan na organska otapala i opterećenja. Sve o detaljima primjene, možete pronaći na našoj web stranici u tehničkoj uputi proizvoda.

I / 16.11.2019. 1:20:33

Poštovani. Zanima me dali se na podlogu od stirodura 5cm može odmah ljepiti keramika ili mora doći preko neka podloga.. radi se o ploči koja bi sada služila kao terasa .. nije natkrivena. . Hvala

ODGOVOR

Na podlogu od stirodura potrebno je izvesti glazuru prije postavljanja keramike.

A K / 14.11.2019. 18:31:29

Zanima me čime pregletati zidove u čijoj je blizini peč za grijanje kuće? Imam problem da od velike topline popuca pregletani zid te mi keramičke pločice popadaju. Kojim ljepilom pregletati zid i na koje ljepilo postaviti pločice? Hvala.

ODGOVOR

Za lijepljenje keramičkih pločica preporučamo UNITEKT BAZU, koju je potrebno miješati s cementom kako bi se dobilo ljepilo otporno na visoke temperature. Detalje primjene možete naći na https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20UnitektBaza.pdf

I K / 11.11.2019. 9:14:55

Molim Vas za savjet oko završne obrade mineralne žbuke na kući. Fasada je ožbukana klasično vapneno cementna žbuka (špruc, gruba i fina 2010 godine) . Sada bi izvršio bojanje fasade Samoborkinim bojama ili Samoborkinim silikatima oviso o troškovniku. Kuća je u kontinentalnom djelu Istre. Molim savjet samo oko bojanja ili samo oko navlačenja silikata granulacije 1,8 mm ? Što je tu opravdanije i ekonomičnije ?

ODGOVOR

Preporučamo nanošenje završno dekorativne žbuke tipa SILIKATNA ŽBUKA Z minimalne granulacije 1,5 mm. Ekonomičnija varijanta je bojanje silikonskom bojom SILIKONKOLOR ali je odabir završne žbuke svakako bolje rješenje!