Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T / 26.4.2020. 19:57:00

Poštovani! Obložio sam prostoriju Knauf pločama. Sada bih na sve površine navukao Vašu finu žbuku za zaribavanje. Moram li prije navuči ljepilo i mrežicu ili je dovoljno klasično obraditi spojeve samoljepljivom mrežicom i Fugen filerom i na to ići s impregnacijom i finom žbukom? Hvala! Lijepi pozdrav, Tomislav!

ODGOVOR

Spojeve postavljenih GK ploča potrebno je fugirati GIPSOFILOM uz armiranje. Ne preporučamo obradu FINOM ŽBUKOM F900, već punoplošnu obradu gletanjem TERANILOM. Ukoliko želite strukturnu zaribanu završnu obradu preporučamo mineralnu žbuku granulacije 1 mm RETRO GOTIK za koju je podlogu potrebno impregnirati MINERALKVARCGRUNDOM OBOJENIM br 65

D M / 26.4.2020. 16:46:39

Statičar nam je rekao da pukotine u zidu (dvostruka cigla; zid se naslanja na zid susjedne zgrade) popunimo reparaturnim mortom. Pukotina u ciglama je oko 2 mm no na puno mjesta je popadalo 110 godina staro vezivo između cigli. Koji mort je dobro ugurati na mjesto starog morta a s kojim onda to sve zažbukati? Može li se ugraditi i mreža od staklenih vlakana?

ODGOVOR

Za zapunjavanje pukotina kao i sljubnica između opeke preporučamo SANACIJSKI MORT R2 ili REPARATRUNI MORT F. Nakon zapunjavanja pukotine potrebno je na područje pukotine u širini najmanje 20-tak cm s obje strane nanijeti SANACIJSKI MORT R2 u debljni 5-6 mm i u svježi sloj utisnuti mrežicu PFL 320. Drugi sloj SANACIJSKOM MORTA R2 nanijeti u debljini 5 mm na svježi ili očvrsli prvi sloj.

M K / 25.4.2020. 21:18:08

Postojeći betonski zid debljine 15 cm u jednome dijelu želim podebljati sa svake strane za cca. 2-3 cm. Koje vaš materijal mi preporučujete. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

površinsku obradu betonskih površina u željenim debljinama preporučamo izvesti REPARATURUNIM MORTOM R4. Napominjemo da je u slučaju potrebe za statičkim ojačanjem potrebno kontaktirati statičara za izradu prijedloga.

I M / 24.4.2020. 19:07:25

Postovani, lijepo bih Vas molio odgovor na pitanje da li je moguce bojanje vaseg teraplasta unutar kuce i kojim bojama iz Vase ponude. Unaprijed zahvaljujem. Lp

ODGOVOR

Bojanje površina obrađenih Terapalstom preporučamo izvesti TERATONOM V. Ovisno o stupnju onečišćenja preporučamo prethodno površine oprati toplim vodom ili vodom uz dodatak blagog detergenta tipa detergent za suđe.

R S / 22.4.2020. 13:03:23

Poštovani, zanima me sljedeće. Izvodimo unutarnju žbuku objekta sa grubom žbukom VC 60 od vašeg sustava i namjeravano je poslije toga finom žbukom VC 40 zaravnati i izgladiti. Druga opcija koju sagledavamo s investitorom je da izvedemo samo grubu žbuku i izravnamo zagladimo koliko možemo i onda izgletamo sve površine zidova teranilom u dva sloja. Zanima me sljedeće: što je bolje u smislu toplinsko, fizičkih, tehničkih i ostalih svojstava materijala od ove dvije opcije. Ukupna debljina žbukanja je 2 cm.

ODGOVOR

Pretpostavljam da obrađujete zid za soboslikarske radove. S obzirom da planirate nanjeti žbuku u debljini od 2cm, zid možete obraditi samo s VC 40. Inače, uobičajeno je da se zid obradi grubljom žbukom (npr.VC 60) na koju ide FINA ŽBUKA F-900 koju je moguće fino zagladiti. Ovisno o potrebama, zid se može dodatno obraditi masom za izravnavanje TERANILOM na koji ide unutarnja boja, npr.TEARPOL.

M D / 20.4.2020. 22:41:11

Poštovanje. Trebam izbetonirati temelje za roštilj dimenzija 80x60x10cm.Ro je cca 0.05m3 betona.Pošto mi je komplicirano dovozit sve stavke betona posebno,betonirao bi sa gotovim betonom,pa me interesira koliko vreča bi mi okvirno trebalo,jer nemam neku ideju kako to izračunati.

ODGOVOR

Molimo probajte “Izračun potrebne količine SUHOG BETONA” , excel tablicu koju možete skinuti s naše web stranice https://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/kalkulacije-razno Za vaš konkretan slučaj potrebno je min 96kg tj. 4 vreće suhog betona.

Z / 18.4.2020. 7:28:10

Poštovani interesira me koju žbuku bi koristio imam 3d valjak koji koji tiska imitaciju stare cigle..

ODGOVOR

Željenju imitaciju opečnog zida možete izvesti slijedećim proizvodima : mineralna žbuka RETRO GOTIK (naručito pogodno za unutarnje radove) ili pastoznim žbukama valjanim kao SILIKATNA ŽBUKA VA, ili akrilatna žbuka TERAKRIL VA. Za sve dodatno potrebne informacije stojim na raspolaganju!

D / 15.4.2020. 19:57:35

Poštovani, koliko mi treba vreća suhog betona za ploču 130x200x20 cm?

ODGOVOR

Molim probajte “Izračun potrebne količine SUHOG BETONA” , excel tablicu koju možete skinuti s naše web stranice https://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/kalkulacije-razno Javite nam se ako imate kakvih dodatnih pitanja.

A S / 15.4.2020. 15:53:19

Postovani, molim bas savjet cime izraditi betonski zid visine 30cm na terasi. Da li je moguce odmah na beton staviti zavrsnu zbuku?

ODGOVOR

Betonske podloge, ukoliko zadovoljavaju zahtijeve izvedenih ravnina, možete obraditi mineralnim završno-dekorativnim žbukama tipa SEP Z 2 ili 3mm, ili akrilatnom žbukom TERAKRIL Z najmanje granulacije 2 mm, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

J L / 15.4.2020. 14:43:33

U konobi smo napravili strojno žbuka je,grubu i finu žbuku.dali Sada možemo odmah pofarbati,ili treba dletovati

ODGOVOR

Ukoliko vam estetski odgovara tekstura izvedene fine žbuke istu je moguće obojiti i bez prethodnog gletanja. Kako je riječ o konobi preporučamo perivu unutarnju boju POLAKRIL radi lakšeg održavanja.