Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

G / 28.5.2020. 15:53:30

Postovani, zanima me koliko.se treba susiti zbuka prije nego krenem.na gleta je zidova. Hvala

ODGOVOR

Podložne žbuke bi se prema pravilima struke trebale sušiti cca. 7 dana za 1cm debljine.

I H / 27.5.2020. 9:16:40

Zidovi kuće nisu baš glatki i trebalo bi tankim slojem pregletati. No, zidovi su stari 20 godina i bojani su isključivo običnom bijelom bojom (zadnji puta prije nekih 10 godina ili i više). Trebam li skidati tu boju (jer nije nimalo lagano, upijena je skroz) ili mogu koristiti neku impregnaciju i neku posebnu glet masu ili pak mogu najnormalnije gletati (nemam baš novaca za specijalizirane stvari, ali ne bi htio ni da mi glet popuca kasnije jer mi onda bude i skuplje)

ODGOVOR

U pravilu, zidove (pod pretpostavkom da su slabo upojni) možete impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, izravnati glet masom TERANIL i obojiti nekom unutarnjom bojom, npr.TERAPOL. Trajnost gleta i boje ovisit će o čvrstoćama starih slojeva. Ukoliko će doći do odvajanja i pucanja starih slojeva, pucat će i novi slojevi. Najbolje rješenje je skinuti postojeću boju i glet do zdrave podloge i tek tada izvoditi željene radove.

T C / 25.5.2020. 22:28:02

Poštovani, prije 3 mjeseca smo napravili novu batonsku ogradu i dvoumimo se kako ju zaštititi. Jeftinija opcija je farbanje, ali znamo da to nije toliko dugotrajno, pa smo razmišljali o teraplastu. Ali nas muči to što je dio ograde škarpa i bojimo se da se s vremenom on ne napuhne i ne počne odljepljivati. Molila bih Vas za savjet.

ODGOVOR

Trajnost Teraplasta možete pokušati produljiti izvedbom polimer-cementne hidroizolacije BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK na ogradnom zidu. Međutim, trajnost završnog sloja, bilo da je to boja, bilo da je žbuka ovisi o količini vlage u podlozi. Zbog toga nije isključena mogućnost odvajanja od podloge i hidroizolacije i teraplasta.

A B / 25.5.2020. 7:24:53

Poštovani, Imam kuću staru 70tak godina građenu punom ciglom, zidovi debljine 25cm. Mort između cigli se trusi te bi ga volio popraviti (na vanjskoj i na unutarnjoj strani). Koliko duboko bih trebao iskopasti stari mort i sa čime bi ga trebalo zapuniti da stvar dugoročno funkcionira? Da li u ovom slučaju imaju smisla reparaturni mortovi koji su puno jači od običnih? Da li treba čime premazati/impregnirati zid i fuge između cigli prije zapunjavanja? Hvala!

ODGOVOR

U pravilu, novo fugiranje može se izvesti tako da se sljubnice između opeka očiste cca.1-2cm dubine i ponovno zapune MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Međutim, ako se sljubnice ljušte i s vanjske i s unutarnje strane to dovodi u pitanje stabilnost opeke, a onda samo novo fugiranje nije dovoljno. Reparaturni mortovi su predviđeni za sanacije betonskih površina.

T O / 21.5.2020. 11:56:03

Poštovanje, ispred kuće je betonirana septička, na beton koji nije bio najsjajnije kvalitete je u cilju izravnavanja površine nanešeno fleksibilno ljepilo za pločice sa mrežicom, ali je s vremenom popucalo i odvojilo se od betona. Da li (nakon što se odstrani dio ljepila koji se odvojio) postoji reparaturna glazura ili slično kojom bi se mogla dobiti ravna površina otporna na atmosferilije, poželjno i da podnosi parking automobila, idealno sa izgledom betonskog poda. Ako postoji, molim i informaciju koje bi bila debljine, hvala,

ODGOVOR

Važno je da stari sloj ljepila za pločice koji je na podlozi u potpunosti uklonite. Ne samo slabo držeće dijelove ili dijelove koji se odvajaju, već sve. Dobro očišćenu i otprašenu podlogu možete izravnati REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM F, ovisno o potrebnim debljinama sloja. Debljinu sloja određuju oštećenja podloge. REPARATURNI MORT F možete nanositi u više slojeva u ukupnoj debljini od 5mm, a REPARATURNI MORT G u ukupnoj debljini od 20mm. Sve detalje primjene možete pronaći na našoj web stranici u tehničkim uputama proizvoda.

M K / 20.5.2020. 22:01:04

Poštovani, čime sanirati površinska oštećenja AB podne ploče dubine do 2 cm, promjera do 10 cm, prije nanošenja hidroizolacije na bazi polimercementa? Hvala.

ODGOVOR

Površinska oštećenja danih dimenzija u AB podnoj ploči možete sanirati REPARATURNIM MORTOM RAPID MS 0-0,5. Uvjete primjene možete naći u tehničkoj uputi na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20ReparaturniMortRAPID%200-05MS.pdf

D M / 20.5.2020. 11:09:41

Dobar dan!!! Zanima me kako očistiti teraplast?

ODGOVOR

Teraplast možete očistiti mekom četkom, blagim sredstvom za čišćenje tipa detergent za suđe i toplom vodom.

B B / 19.5.2020. 21:41:07

Treba mi informacija dali je vas proizvod Samoborka flexkleber dobar za ljepljenje betonskih obloga i zasto nema na vasoj stranici nema nikakav opis o tom proizvodu?

ODGOVOR

Odabir ljepila ovisi o vrsti podloge I tipu obloge. Iz vašeg upita nije jasno o kojem tipu betonske obloge se radi kao ni na kakovu podlogu se lijepi tako da vam ne možemo dati precizan odgovor. Načelno ljepilo Flexkleber možete koristiti za lijepljenje tankoslojnih betonskih obloga (tipa imitcija kamena I sl) na upojne podloge, kao podložna žbuka I sl.

M M / 17.5.2020. 11:26:43

Poštovani, u dvorištu imamo betonski zid na mjestima i do 2m visine. Dvorište je ukopano i s druge strane je zemlja. Kako zaštiti zid i čime ga završiti?

ODGOVOR

Preporučamo zid ožbukati SOKL ŽBUKOM, uz predhodnu obradu CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA najmanje dan prije nanošenja sokl žbuke. Na vrh obavezno stavite kapu. Sve uvjete primjene SOKL ŽBUKE možete naći na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20SoklZbuka.pdf

J B / 14.5.2020. 22:23:05

Postovani, zanima me koliko je efektna masa protiv rasta korova i koliko je potrebno za fugiranje cca 200 m². Fugiranje pikeskom ne dolazi u obzir jer mi nakon godinu ili dvije korov izbija. Hvala

ODGOVOR

EKO MASA ZA OPLOČENJA, zbog svog sastava, smanjuje mogućnost rasta trave I korova u sljubnicama između opločnika. Nažalost, do daljnjega nismo u mogućnosti isporučiti navedeni proizvod.