Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž G / 13.4.2020. 21:26:44

Pozdrav. Napravio bi stup za ogradu iz betonskog bloka atlas (isto kao što je na slici na internet stranici). Visina 120 cm. Dal se može lijepiti i onda montirati željezna vrata. Bojim se, da neče izdržati težinu. U suprotnom trebam tražiti model za ulijevanje betona...hvala

ODGOVOR

Betonski blok HEKTOR možete primijeniti za izvedbu ogradnih zidova, ali bez detaljnijih podataka ne preporučamo montažu željenih vrata direktno na izvedeni zid.

D P / 7.4.2020. 13:48:28

Kontaktiram Vas vezano za Eko masu za opločenja (https://www.samoborka.hr/eko-masa-za-oplocenja). Zanima me da li je ista nakon postavljanja vodonepropusna?

ODGOVOR

EKO MASA ZA OPLOČENJA nije vodonepropusna, čak što više primjenjuje se isključivo za fugiranje opločnika postavljenih na propusnim podlogama. Važno je napomenuti da EKO MASA ZA OPLOČENJA ne očvršćava trajno kako što je to slučaj kod cementnih masa za fugiranje.

m h / 5.4.2020. 13:03:09

Ćime so može ošistiti od masnih mrlja oploćnik samoborka sive boje

ODGOVOR

Masne mrlje preporučamo ukloniti bilo kojim sredstvom za uklanjanje masnoće, na način da opločnik navlažite vodom, tretirate sredstvom za odmašćivanje, te temeljito isperete čistom vodom. Uspješnost uklanjanja ovisi o tome koliko se masnoća upila u podlogu kao i o vremenskom odmaku od onečišćnenja.

D G / 4.4.2020. 10:48:11

Pozdrav, zainteresirani smo za Brač kamene ploče (https://www.samoborka.hr/brac). Kolika bi bila cijena svjetlijih ploča za 45m2 te koliko bi trebali čekati na isporuku do Pule? Koliko iznosi dostava?

ODGOVOR

Poštovani, s obzirom da na području Istre nemamo svojih maloprodajnih trgovina, preporučujemo Vam neke od naših partnera u Vašoj regiji. Na užem pulskom području surađujemo sa nekoliko trgovačkih kuća,koje osim ostalog,nude i betonske ploče Brač dim.40x40x3,8cm,te Vas molimo da im se obratite za cijenu,rok i način isporuke. To su : MAGO d.o.o. prodajni centar Banjole,Kamik 13, MAGO d.o.o. prodajni centar Galižana,Puljska cesta 21, MUNIDAKOMERC d.o.o. prodajni centar Pula,Labinska 107, KEDO d.o.o. prodajni centar Pula,Industrijska ulica bb.

D / 30.3.2020. 21:00:53

Koja mi je najbolja solucija da postavim vase oplocnjake trenutno je zemlja u dijelu dvorista gdje bi ga postavio jedni kazu betonsku plocu a drugi mi kazu kamen hvala unaprijed

ODGOVOR

Preporučamo opločnike postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Priprema podloge za postavljenje opločnika: 1.Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja i to 30-tak cm šire od planirane površine opločenja. Predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata. 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) u debljini 10-20cm i nabiti valjkom ili vibropločom. Ukoliko će površina opločenja biti izložena težim opterećenjima sloj treba biti 20-40 cm debljine. 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm. Predvidjeti nagib min.1-2%. 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom. 5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) kvarcnim pijeskom pijeskom granulacije 0-1mm. Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

L R / 28.2.2020. 10:59:02

Pozdrav! Možete li mi opisati postupak ugradnje kulir ploča na beton u padu na postojećoj konstrukciji. Je li bolje koristiti mort za opločenja ili teratekt fleks unilvel? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Odabir proizvoda ovisi o potrebnim debljinama veziva. Ukoliko su vam potrebne veće debljine sloja upotrijebite MORT ZA OPLOČENJA koji podnosi debljine do 7cm. Za slojeve debljine do 1,5cm upotrijebite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

R P / 3.2.2020. 22:08:04

Postovani,zanima me dali na stari asfalt u dvoristu mogu postavljat vas oplocnik od 6cm,(prije njih samo tucanik 3-5cm),unaprijed hvala..

ODGOVOR

Opločnike možete polagati na željenu podlogu pod uvjetom da su svi padovi kvalitetno izvedeni kako ne bi došlo do zadržavanja procjedne vode.

I I / 3.2.2020. 15:16:17

Dobar dan, Koji je proizvod prikladniji za polaganje betonskih opločnika na gotovu armirano betonsku podlogu(10cm). 1. TERATEKT FLEKS UNILEVEL 2. MORT ZA OPLOČENJA Hvala i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Koji proizvod je prikladniji za postavljanje opločnika ovisi o potrebnim debljinama slojeva. TERATEKT FLEKS UNILEVEL se postavlja u debljini do 15mm, a MORT ZA OPLOČENJA do 70 mm.

D L / 3.2.2020. 11:21:59

Poštovani, Imam 350 m2 betonskih kocki koje svakih 3-5 god.perem i nanovo fugiram jer se nakupilo mahovine i trave. Neko mi reče da Vi imate pjesak za fugiranje za koji se ne lovi mahovina. Pa Vas molim preporuku ako postoji LP

ODGOVOR

Naziv traženog proizvoda je EKO MASA ZA OPLOČENJA. Prije novog fugiranja EKO MASOM ZA OPLOČENJA, potrebno je opločnike i fuge temeljito oprati čistačem pod tlakom, ukloniti koliko možete kvarcni pijesak iz fuga i ostaviti da se oprana površina dobro osuši. Tako pripremljene opločnike možete nanovo fugirati EKO MASOM ZA OPLOČENJA. Detalje primjene možete naći na našem webu https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20EKO%20MASA%20ZA%20OPLOCENJA.pdf

N P / 27.12.2019. 12:12:00

Poštovani, mogu li se betonski blokovi Hektor lijepiti i sa kojim ljepilom. Hvala.

ODGOVOR

Betonske blokove Hektor možete lijepiti TERATEKTOM F.