Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D V / 22.1.2019. 12:00:55

Pozdrav, Imam ulaznu rampu prema garaži gdje bih želio postaviti opločnik. Da li je bolje podlogu pripremiti kao a-b ploču pa na nju lijepiti opločnik ili ići na slojeve nasipanja i polaganja? Da li postoji opasnost od kllizanja ako su kocke postavljene na nasute slojeve s obzirom da se radi o nizbrdici?

ODGOVOR

Mogućnost postave opločnika na kosini ovisi o njenom nagibu. Kod većih nagiba kosina preporučamo polaganje opločnika na MORT ZA OPLOČENJA.

V A / 4.1.2019. 11:23:42

Postovani, iman okucnicu od cca 500 m2 koju bi zelio poplociti. Okucnica se sastoji od poprilicno strme kosine koja sluzi kao kolni prilaz, ravnom prostoru ispred kuce koji sluzi za parking i ravni prostor iza kuce koji sluzi za ulaz u garazu i parking. Zivim na podrucju Cavli (primorsko-goranska) gdje se temperature po zimi dosta spustaju ispod nule a nerijetko ima i mraza. S obzirom na navedeno koje bi mi proizvode preporucili za oplocenje (materijal, debljina, dimenzije, itd) i koja bi bila cijena istih. Isto tako, imajuci u vidu slozenost postavljanja (stmina), zamolio bih vas i informaciju o usluzi postavljanja i eventualnoj cijeni. Zahavljujem i pozdravljam

ODGOVOR

Svi naši opločnici otporni su na smrzavanje tako da možete odabrati bilo koji iz široke ponude opločnika visine 6 ili 8 cm. Cijena opločnika ovisi o visini, boji i obradi te se kreće od 83,48 kn/m2 (visina 6 cm, boja siva, površinska obrada glatki beton) do 153,74 kn/m2 (visina 8 cm, boja crna, površinska obrada pjeskarena), odnosno 172 kn /m2 (OPLOČNIK KARTAGA 6 cm visine, tučeni). Budući sa sami ne izvodimo radove, za cijene postavljanja preporučamo obratiti se lokalnim izvođačima.

M U / 3.11.2018. 16:50:06

Poštovani, krajem prošle godine smo preko firme Volat na Hvaru nabavili, a ove godine ugradili 340 kom Kulir ploča Barcelona - brušena u naše dvorište uz vikendicu u Jelsi. Jednim dijelom ova površina je ispod našeg oleandera, te susjedovih narandže i šipka. Ove jeseni smo smo bili zapanjeni oštećenjima koje su ova drveće napravila na pločama, a posebno plodovi od narandži. Lišće je ostavilo tamne mrlje koje je veoma teško odstraniti. Plodovi narandži ostavljanju bijele mrlje, pa čak i oštećenja glazure ploča, tako da kamenčići isplivaju i taj dio postaje sličan pranom kuliru. Možemo vam poslati i fotografije , ali ne vidimo mogučnost da to učinimo preko ovog portala. Molimo vas za savjet kako da zaštitmo ove pčloče, ako i kako da saniramo već učinjenu štetu. Lijep pozdrav, Nikolina U.

ODGOVOR

Preventivno preporučamo postavljene betonske opločnik i ploče zaštititi hidrofobirajućim premazom BETOSIL. Obzirom na opisanu situaciju preporučamo: uklanjanje obojenja od lišća i cvijeta oleandra izvesti SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE OPLOČENJA ili 5 % otopinom solne kiseline (dobro natopiti podlogu vodom, površinu prešpricati sredstvom i odmah isprati vodom) oštećenja nastala djelovanjem kiseline iz naranče prebrusiti kako bi se ujednačila površina ili zamijeniti oštećene ploče nakon provedene sanacije površinu ploča zaštititi BETOSILOM Napominjemo da je moguće da nakon provedenog čišćenja obojenja i dalje ostanu vidljiva u manjoj mjeri od postojeće. Otpalo lišće, cvjetove i plodove potrebno je što prije ukloniti !

H B / 10.10.2018. 20:40:05

Dobar Dan, Postavio bih Vaše ploče na okoliš oko kuće. Podloga je nasip...je li potrebno podlogu prije postavljanja betonirati ili samo onaj dio gdje će automobil biti parkiran (imamo cca 180m2). Hvala

ODGOVOR

Betonske ploče debljine 38 mm prepopručamo za opločenje površina namijenjenih za pješačko opterećenje, dok za površine izložene „prometnom“ opterećenju preporučamo OPLOČNIKE debljine 6 cm. Ukoliko se ipak odlučite za postavu ploča na parkirnu površine potrebno je prethodno izvesti AB ploču na koju će ploče biti zalijepljene fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Na ostalim površinama ploče postavljati na sloj agregata 2-4 mm uz prethodnu pripremu podloge sukladno tehničkoj uputi.

A / 26.9.2018. 12:14:17

Zeus oplocnici debljine 8 cm, zreli su za pranje, ponajprije zbog mahovine i crnog taloga (10godina). Naručio sam Karcher K5 Full Control ali mi je prijatelj rekao da visokotlačni perač može oštetiti gornji sloj oplocnika (moj Zeus je hrapav i u nekoliko nijansi crvene boje). Imate li neku preporuku pod kojim kutom i kojim intenzitet om je najbolje prati opločnike? Hvala

ODGOVOR

Pranje visokotlačnim čistačima uobičajen je način održavanja opločenja i samo pranje ne može biti uzrokom eventualnih oštećenja.

z k / 10.9.2018. 12:37:59

Poštovani, interesira me da li postoje boje za miješanje u beton (izrada betonske staze u vrtu pomoču kalupa). lp

ODGOVOR

Za izvedbu obojenog betona koriste se oksidni pigmenti u prahu, koje nemamo u prodaji.

D / 23.8.2018. 11:59:13

Poštovani,postavio bih kocku od garaže do ceste.Pa me zanima koliko moram kocku ostaviti višlju prilikom postavljanje tako da poslije nabijanja bude na istoj visini kao pločice u garaži.

ODGOVOR

Opločane površine vibriraju se s ciljem izjedanačavanja visine postavljenih opločnika, prilikom čega ne dolazi do „nabijanja“ te ih nije potrebno postavljati više od postojeće obloge. Željenu visinu postižete sabijanjem podloge, odnosno donjeg nosivog sloja, pri čemu treba uzeti u obzir potrebne debljine gornjeg nosivog sloja, agregata na koji se opločnik postavlja te same visne opločnika.

S R / 16.8.2018. 23:49:32

Poštovani koje sredstvo uklanja masne uljne mrlje sa opločnika. U dvorištu u Pitomači imamo ugrađeno cca 420 m2 vaših opločnika marke Afrodita

ODGOVOR

Niti jedno sredstvo ne pomaže ako se ulje upilo u opločnik te ga ne možete ga očistiti. Možete pokušati ublažiti masnu mrlju tako da se opločnik natopi vodom do zasićenja pošprica 2-3 % solnom kiselinom ostavi 10-15 minuta i dobro ispere vodom.

M N / 16.8.2018. 13:50:37

Da li ploča Samobor može izdržati opterećenje osobnog automobila? Stavio bih ju na ulaz u garažu pa do ceste. Molim odgovor

ODGOVOR

Ako planirate ploču lijepiti na betonsku podlogu u tom slučaju ploča se može koristiti za prometno opterećenje, ukoliko će se ploče ugraditi na zemljanu podlogu nije za prometno opterećenje.

J Č / 14.8.2018. 15:49:08

Poštovani, Željela bih postaviti nekoliko upita vezano za postavljanje betonskih kocki. Imam površinu od 100 m2 koja je namijenjena za parkiranje. Zanima me koju debljinu kocke uzeti 6 ili 8 cm? Isto tako da li postaviti hrapavu, pjeskarenu ili glatku? Molim ako možete objasniti razlike. I posljednje pitanje vezano za cijenu. Da li je paletna cijena po m2 manja od redovne? Hvala unaprijed. Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Za kolni promet birate opločnik koji vam se sviđa i debljinu koju želite, obje debljine se mogu ugraditi. Opločnik se proizvodi samo u dvije obrade glatka ili pjeskarena. Glata obrada je kao što i naziv kaže glatka fino obrađena te je protu klizna , dok je pjeskaranje naknadno izvedeno sa zrnom te je površinski sloj otučen. tj. zrno je otvoreno. Cijena oplčonika se obračunava po m2 i nema razlike da li se kupuje 0,1 m2 ili cijela paleta. Cijena je bez obzira na količinu ista.