Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 12.3.2018. 15:14:07

Poštovani, Kolika je minimalna i maksimalna debljina sloja morta za opločenje prilikom polaganja bet. (kulir) ploča debljine 3,8 cm?

ODGOVOR

Minimalna debljina morta za opločenja je 10 mm, dok je maksimalna 100 mm.

M M / 25.1.2018. 13:02:48

Mogu li se kulir ploče koristiti za popločavanje parkinga za osobne automobile u dvorištu kuće. LP

ODGOVOR

Ako je podloga na koju će se ugrađivati ploče betonska, ploče se mogu lijepiti u mort za opločenja ili TERATEKT FLEKS UNILEVEL te se može koristiti za kolni promet (automobil). Ako je podloga zemljana ploče se ne mogu ugrađivati za prijevoz automobilima.

H / 7.1.2018. 9:37:42

Postovanj dali vi samo prodajete ili i ugradzujete i dali treba dugo cekati posto bih postavi oko 100 kvadrata Koliko bih vremena trebalo lokacija Turbe .Lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. Samobor, HR (www.samoborka.hr) je proizvođač građevinskog materijala i ne bavi se izvođenjem građevinskih radova . Na području BIH imamo predstavništvo kod firme S PRODUKT koje možete kontaktirati da li maju kakve lokalne građevinare koje vam mogu preporučiti. Adresa: PC 96-II, 72250 Vitez, BIH Telefon: (+387) 030 71 71 71 Fax: (+387) 030 71 71 70 e-mail: s-produkt@tel.net.ba web: www.samoborka.ba

V K / 6.12.2017. 16:53:14

Poštovani zanima me vaš savjet u vezi popločavanja dijela vrta. Radi se o nekakvih 10-ak kvadrata na kojem bi se nalazila vrtna garnitura. Ne želim betonirati nego bi stavio vaše ploče. Koja je vaša preporuka ploča i što uključuje priprema za postavljanje istih? Unaprijed hvala Lp

ODGOVOR

Za izradu podloge za vrtnu garnituru predlažemo primjenu betonskih ploča ili opločnika iz široke palete naših proizvoda za uređenje i opremanje okoliša http://www.samoborka.hr/uredjenje-i-opremanje-okolisa ; Postavu ploča možete izvesti prema naputcima u nastavku : 1. Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja, predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) i nabiti valjkom ili vibropločom * 10-20 cm debljine - za lakša opterećenja * 20-40 cm debljine - za teža opterećenja 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom 5. Postavljene ploče utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu ploča zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1 mm (najbolje kvarcnim pijeskom). Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu ploča po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

a m / 10.11.2017. 7:48:30

postovani interesuje me koliko se dugo ceka na isporuku oplocnika. hvala

ODGOVOR

Isporuka opločnika ovisi o količini i odabranom modelu opločnika , u ovom jesenskom periodu čeka se 3 tjedna.

j b / 30.10.2017. 13:43:20

Poštovani da li netko mislim od trgovina naručuje od Vas ploče RAVENA PARE , naime flai nam 6 kom. takvih ploča. Nigdje ih u KC nema. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Pretpostavljam da vam je potrebna RAVENA PRANA . Trgovine s kojima surađujemo naručuju robu po zahtjevima kupca te mislim da ćete teško kupiti navedene ploče u KC. Robu možete naručiti kod DENS COMERCE, PAP PROMET u KC ili IMV TRGOVINA, POLJOCENTAR u KŽ.

Z K / 2.10.2017. 12:50:08

Poštovani Na dvorište mislim postaviti kocke pa me interesira da li bi kocke izdrzale kamion ( kladar)s drvima cca.40 tona jednom godišnje Zahvaljujem Lp Kralj

ODGOVOR

Opločnik debljine 6 ili 8 cm može podnijeti kolnički promet. Najvažnije je da se podloga na koju će se ugraditi pločnik adekvatno pripremi tj. za teže opterećenja debljina nasipavanja treba biti barem 20-40 cm i potrebno ju je dobro zbiti valjkom ili vibro pločom.

J / 15.9.2017. 14:55:26

Koju debljinu kocki za dvorište preporučate a da npr. traktor sa 10 metara drva može ući u dvorište a da se kocke ne oštete? Pozdrav

ODGOVOR

Opločnici debljine 6 ili 8 cm u potpunost zadovoljavaju uvjete za kolni prijevoz pa tako i traktor s drvima. Dobro pripremljena podloga s adekvatnim modulom stišljivosti i dobrom drenažom osnovni je preduvjet za ispravnu ugradnju opločnika i njihovu izloženost opterećenjima.

D A / 11.9.2017. 8:12:20

Poštovani, prilikom rada u dvorištu majstori su prosuli razrjeđivač koji se koristi prilikom farbanja metalnih površina. Odmah se reagovalo i ispralo vodom, međutim dan nakon toga i dalje se vidi trag na pločama koje se došle u dodir sa razrjeđivačem. U pitanju su vaše ploče Penelopa (crvena) molim Vas za pomoć da li se navedeno može popraviti bez mijenjanja ploča. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ako se razrjeđivač upio u gornji sloj opločnika ne možete ga ničim očistiiti. Ako je površina na kojoj je proliven razrjeđivač manja, zbog kiše ili snijega s vremenom će se mrlje smanjiti . Ako je površina veća biti će potrebno zamijeniti oštećene opločnike.

Z I / 28.6.2017. 16:35:16

Postovani. Molila bi Vas kako ocistiti od ljepila ploce u dvoristu. Ploce durch ljepljene na beton. Nemarom kod ljepljenja Imam i ljepiva na njima. To ruzno izgleda a ljepilo se stvrdnulo. Hvala. Zu srdacan pozdrav. Z. Ivos.

ODGOVOR

Očvrslo ljepilo potrebno je prije svega mehanički odstraniti s betonskih ploča. Na žalost mrlje će ostati prisutne budući da je došlo do reakcije ljepila i površine betonskih ploča. Površinski se mogu otkloniti eventualno primjenom octene ili solne kiseline (3%-tne) na način da se ploče prethodno dobro natope čistom vodom, mrlje tretirati kiselinom i nakon 1-2 minuta dobro isprati čistom vodom. Također možete primijeniti posebna sredstva za čišćenje kamena i betona dostupna u specijaliziranim trgovinama.