Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M J / 9.6.2019. 22:03:39

Imam pitanje. imam oko 500m2 popločanoe površine kao mali trg i između ploča se pojavila trava koja raste stalno a velika površina je u pitanju i teško je čistiti nožem ili čupati jer nije velika pa me zanima imali kakvo sredstvo ili se može koristiti i otrov za korov

ODGOVOR

Preporučmo temeljito čišćenje fuga, odnosno uklanjanje postojećeg materijala iz fuga, vodom pod tlakom. Nakon temeljitog sušenja (podloga mora biti potpuno suha) preporučamo fugiranje sljubnica EKO MASOM ZA OPLOČENJA, koja zahvaljujući visokom PH onemogućuje rast mahovine, trave i korova.

S D / 5.6.2019. 14:54:24

Pozdrav, namjeravam oko kuće, do termofasade, postaviti kulir ploče ili druge betonske ploče,(pješačka staza širine jedne kocke).Molim Vas uputu za izradu podloge i prijedlog koje betonske ploče predlažete. Lp

ODGOVOR

Upute (POSTUPAK UGRADNJE) za polaganje betonskih ploča možete naći u tehničkim uputama ploča i opločnika dostupnim na web stranicama www.samoborka.hr.

M P / 2.5.2019. 20:09:32

Poštovani, Na podlogu drenaznog sljunka cca 30cm i 30 cm pijeska 0-30mm sabijenog valjkom te podlogu pijeska 2-4mm bih postavio ploce samoborka 40x40x3,8. Dali bih ploce izdrzale povremeni teret parkiranog osobnog vozila? Hvala na odgovoru. Lp.

ODGOVOR

Iako betonske ploče nisu pogodne za prometno opterećenje, uz dobru pripremu podloge mogu izdržati povremeno opterećenje osobnog vozila.

M M / 1.5.2019. 22:46:53

Postovani, imam iza kuce malu kosinu visoku oko 1.20 metara i dugacku 20m, koja se osipa od kise, postavio bih vase betonske rupicaste kocke 40×60× 10, kakva je procedura? Mislio sam napraviti mali temelj i samo postaviti na kosinu, da li je to ispravno?

ODGOVOR

Na „dnu“ kosine preporučamo postavu kanalice koja će imati i ulogu „temelja“. Priprema podloge za postavu TRAVNOG OPLOČNIKA izvesti pream tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici: https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20Travni%20oplocnik.pdf

R M / 23.4.2019. 15:52:01

Poštovani,popločio bi parking koji je betonski.Zbog visine nemogu postavljati pješčanu podlogu pa me interesira dali se betonske ploče mogu ljepiti ljepilom ili nekom drugom smjesom za beton a da imaju čvrstoću da auto može bez problema kretati tj da ploča ne pukne.Hvala

ODGOVOR

Betonske ploče možete lijepiti na nosivu AB podlogu ljepilom tipa TERATEKT FLEKS UNILEVEL (moguće nanošenje u sloju debljine i do 15 mm). Ukoliko je podloga zadovoljavajuće nosiva punoplošno zalijepljene ploče neće pucati.

Đ S / 21.4.2019. 10:01:16

Poštovani, htio bih betonski puteljak (malo korišten) oko kuće obući u kulir. Sada, nije mi jasno razlika između Teraplast G i S i Kulirmix-a. Koje bi bilo najprikladnje ? Hvala i LP

ODGOVOR

Na betonskim površinama vrtne staze, preporučamo izvesti monolitni prani kulir (za pripremu kojeg se koristi KULIRMIKS + zrno prema izboru) ili izvesti oblogu KULIR PLOČAMA.

Ž L / 10.4.2019. 8:15:36

Dobar dan, Planiram uzeti samoborku narcis pa poplocavanje svoga dvora i imam jedo pitanje glede postavljanja. Da li se modul od 0.6 m2 ugradjuje u komadu ili se mali elementi (64 kom) vade iz modula i postavljaju jedan po jedan? Naime mestar koji mi je bio pogledati dvor kaze da se ne stavlja cijeli modul nego komad po komad iz modula sto me poprilicno zbunilo pa bih volio provjeriti sa vama. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Opločnik Narcis prodaje se u modulu ali se postavlja slaganjem pojedinih elemenata modula, koji se isporučuju na paleti kao što je vidljivo na fotografijama u prilogu!

M I / 29.3.2019. 20:21:31

Poštovani, Postavljati ću betonske opločnike debljine 6 cm na ravnoj podlozi od betona (podloga ima pad). Opločnici će se postavljati na pijesak. Nakon postavljanja opločnika da li je potrebno opločnike posipati pijeskom kako bi se popunio razmak između opločnika ? Da li je to potrebno ili nije ? Molim savjet, hvala !

ODGOVOR

Sljubnice postavljenih betonskih opločnika preporučmo zapuniti KVARCNI PIJESKOM 0,1-0,6 mm ili EKO MASOM ZA OPLOČENJA.

K / 1.2.2019. 15:38:33

Poštovani, ljepio bi kocke na beton koji je neravan. Sa cime lijepiti, i sa cine fugirati da se sprijeciti prodor vode ispod kocki? Hvala LP

ODGOVOR

Ukoliko je neophodno betonske opločnike postavljati ne betonsku podlogu na istoj je potrebno prethodno izvesti odgovarajući pad. Za postavu opločnika na tako pripremljenoj podlozi preporučamo MORT ZA OPLOČENJA, a za fugiranje EKO MASU ZA OPLOČENJA.

g p / 31.1.2019. 21:09:15

poštovani, na već postojeće zemljane stepenice (10) dim.80x40x16cm, u vrtu, želim postaviti betonske blokove atlas ili hektor tako da na postojeću tvrdu zemljnu podlogu utisnem kameni agregat 2-4mm i na tako pripremljenu površinu položim jedan od navedenih tipova betonskih blokova. fuge bih ispunio kvarcnim pjeskm. ako ovaj postupak ne valja, molim vas da me savjetujete, zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko ravnine postojeće zemljane podloge zadovoljavaju vaše zahtjeve, betonski blok HEKTOR možete i direktno položiti na podlogu. Ako je potrebno izvesti korekciju podloge isto možete izvesti slojem kamenog agregata 2-4 ili eventualno primjenom MORTA ZA OPLOČENJA.