Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

l k / 11.8.2016. 14:01:51

Poštovani, vanjska terasa je betonirana, beton je na mjestima popucao, ali ne previše. Ne bi ga htjeli uklanjati, možemo li na njega staviti betonske ploče i na koji način?

ODGOVOR

Ako podloga zadovoljava čvrstoćom a pukotine su samo površinske, ploče možete ugraditi na ab ploču. Ploče lijepite upotrebom ljepila teratekt fleks unilevel.

S B / 3.6.2016. 14:59:44

Molim vas savjet, Terasa je popločena vašim kulir pločicama, pločice su stare oko 15 godina i izložene su vremenskim neprilikama (terasa nije natkrivena). Odžavanje: samo ribanje ribačom četkom i mazanje Dominol mljekom. Sada su pohabane kako im vratiti „sjaj“? Imate te li nešto bolje molim vas još jednom savjet. S poštovanjem

ODGOVOR

Nakon toliko godina sjaj pločama je teško vratiti, ali se nakon čišćenja , pranja i četkanja ploča, može osušena podloga premazati BETOSIL-om. BETOSIL je namijenjen za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt. Smanjuje transport vodotopivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost.

V P / 29.5.2016. 17:03:41

Pozz.oplocnici od 6 i 8 cm 10-20 ,imali razlike velike u kvaliteti,i do kolko debljine rizle se mogu postavit,zahvaljujem

ODGOVOR

Visina opločnika ne utječe na kvalitetu. Bez obzira na visinu, opločnik mora zadovoljiti uvjete zadane važećom normom. Kameni agregat 2-4mm ili 4-8 mm postavlja se u minimalnoj debljini 3-5 cm, a može biti do cca 10 cm.

P B / 7.5.2016. 22:44:59

Postavljam betonsku kocku ikar na parking ispred obiteljske kuće,podloga je tamponirana,zbijena te stavljena mreža i betonirana u padu.Vaša preporuka dali stavljati suhu podlogu(pijesak i cimenat),ili rizlu.Kažu ako je rizla da bi tokom vremena moglo doći na pojedinim mjestima ulegnuće betonske kocke.Molim odgovor.

ODGOVOR

Ukoliko je ab ploča izvedena u padu preporučamo vam ljepljenje opločnika ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Kameni agregat koji se stavlja ispod opločnika je granulacije 2-4 mm te on ne segregira.

E K / 25.4.2016. 22:21:02

Poštovani imam vaše betonske ploče 40x40x3.8 cm brač i zanima me postavljanje na betonsku podlogu. Koje je najbolje rješenje ?

ODGOVOR

Betonske ploče na ab podlogu možete lijepiti upotrebom ljepila za keramiku TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili ih možete postaviti na agregat 2-4 mm, u debljini 3-5 cm. Ako je podloga ploče napravljena sa svim predradnjama (odvodnja, padovi, hidroizolacija) najbolje je postaviti ih na ljepilo.

D B / 16.4.2016. 13:23:02

Poštovani, planiram kulir pod 22m2 i uzeo bih kamenog agregata kod Vas. Ako želim da to izgleda kao Vaše PARMA ploče, da li je dovoljno samo riječno zrno ili moram miješati sa crvenim i/ili crnim zrnom. Ako treba mješavina, u kojem omjeru za PARMA dizajn? Koliko zrna treba za cca 22m2?

ODGOVOR

Ploča PARMA sadrži kombinaciju riječnog i crvenog zrna 6-9 mm. Receptura izrade proizvoda je poslovna tajna. Za potrebnu količinu zrna potrebno je znati koliku ćete debljinu ploče izvoditi. Za 1 m2 u debljini 1 cm potrebno vam je 1 vreća od 25 kg zrna.

I M / 8.3.2016. 13:52:54

Zanima me koja je razlika u kvaliteti, između obične i pjeskarene površine ploča?

ODGOVOR

Razlike u kvaliteti ploča nema. Jedina razlika je u završnoj obradi zrna. Ne postoje obične ploče. Proizvodimo ploče koje su izvedene tzv. glatke bez zrna i ploče sa završnim slojem kombinacije različitih granulacija i boja zrna. Proizvodi se u 4 završne obrade: klasik/prana, rustik/pjeskarena, mozaik/brušena i antik/brušena+pjeskarena.

J V / 5.3.2016. 8:11:53

Poštovani, da li je moguće betonske ploče Torino (40x40)naručiti u većoj dimenziji?

ODGOVOR

Ploču Torino nije moguće raditi u većim dimenzijama. Ploču većih dimenzija 40x60 HERAKLO možemo proizvesti samo sa zrnom 4-8 mm.

M B / 3.3.2016. 10:20:39

Poštovani, Da li su opločnici debljine 6cm pogodni za parking osobnih vozila do 3 tone ili je bolje staviti 8 cm npr Pegaz. Ako ide pegaz dali je bolja manja dimenzija za parking? Ako je pegaz 40*40 vjerovatnost sloma pod opterećenjem je veća? Pozdrav

ODGOVOR

Opločnik visine 6 ili 8 cm je proizvod koji je namijenjen za laka i teška opterećenja, bez obzira dali se radi o manjim ili većim modelima, pa tako preko njih mogu proći i vozila od 3 t.

M V / 23.2.2016. 15:35:03

Poštovani, zanima me da li je opločnike iz Vašeg programa moguće ugraditi na pješačku stazu koja ima uzdužni nagib 17 %? da li se način ugradnje tada razlikuje u odnosu na uobičajeni? Unaprijed hvala, lijep pozdrav

ODGOVOR

Opločnici se mogu ugraditi na nagib od 17%. Prije ugradnje opločnika potrebno bi bilo konzultirati geodeta da li je potrebno raditi prekide staze tj. da li je potrebno napraviti npr.podest ili sl.