Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S / 30.8.2023. 19:41:26

Poštovani, molim savjet s čime i kako zapuniti horizontalnu pukotinu u podrumskom betonskom stupu koji je dio betonskog dvostruko armiranog zida a koja je nastala, vjerojatno, aljkavošću izvođača u smislu nečišćenja odnosno neispuhivanja otpadaka i prašine iz šalunga prije betoniranja spoja nadvoja i stupa koji je dio zida. Prilikom pripreme za žbukanje navedenog dijela zida sam primijetio pukotinu koja zahvaća skoro cijeli stup i širine je ljevkasto prema sredini stupa i do 2 cm. Jasno vidim armaturu nakon što sam pažljivo uklonio labave dijelove i ispuhao kompresorom. Hvala na savjetu.

ODGOVOR

Za konstruktivne popravke betonskih elemenata preporučamo REPARATURNI MORT R4-250. Za konkretniji savjet molimo pošaljite fotografije i kontakt.

B H / 30.8.2023. 12:13:07

Poštovani imam podrum. Betonski zidovi i pod. Podrum je suh i nigdje ne ulazi voda. Na dva mjesta kad su sad bile kiše je bilo vlažno. Sad bi u podrum na pod stavili pločice. Čime bi preporučili da se prije premaže pod. Hvala

ODGOVOR

Betonski pod i zid (minimalno 30cm od razine poda) hidroizolirajte BETONPROTEKTOM MONOELASTIK-om koji se nanosi u dva sloja križno. Na spojevima zidova s podom ugradite TRAKU ZA BRTVLJENJE. Keramiku na pod zalijepite fleksibilnim ljepilom TERATEKT fleks.

D T / 29.8.2023. 15:25:38

Imam betonski roštilj čime ga mogu ofarbati

ODGOVOR

Za bojanje betonskih površina preporučamo boju za beton AKROTON uz napomenu da je moguće da će doći do ljuštenja boje zbog utjecaja visokih temperatura.

D S / 28.8.2023. 21:55:49

Radim sanaciju dvije terase, jedna površine 35 m2, a druga 12 m2. Na terasama je skinuta stara keramika sa glazurama do a.b. ploče. Veča terasa ima pad u samom betona oko 1%, manja nema pada. Da li je moguće padove izvesti reparaturnim mortom umjesto glauurom, na to izvesti hidroizolaciju i zalijepili pločice. Ako je moguć, kako riješiti dilataciju koja je potreba s obzirom na površinu terase od 35 m2, a i dužinu od 10, 5 m Koji vaš proizvod preporučate za hidroizolaciju. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru Dalibor Stuparić Mob. 09211230

ODGOVOR

Korekciju pada je moguće izvesti REPARATURNIM MORTOM, a za hidroizolaciju ab ploče preporučamo polimer-cementni premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK na koji možete direktno lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS. U dilataciju utisnite traku za brtvljenje u prvom sloju BETONPROTEKTA.

S S / 27.8.2023. 10:10:13

Poštovani, Trebala bih hidroizolirati s vanjske strane jedan zid kuće i temelj ispod tog zida. Kuća je građena prije 50 godina i nije ožbukana. Temelji su betonski, zid od opeke. Otkopali smo kanal uz zid do donje razine temelja i očistili koliko smo mogli, ali nismo mogli u potpunosti skinuti staru ljepenku. Beton je dosta neravan, ima udubljenja po nekoliko centimetara. Jedan cijeli red cigle uvučen je cca 3 cm u odnosu na ostatak ravnine. Zid je dug 3,8m. Imate li savjet kako to izravnati, hidroizolirati i kako završiti na uglu kuće?

ODGOVOR

Kako bi sanirali i hidroizolirali temelj i zid kuće potrebno je u potpunosti skinuti staru ljepenku. Sve dobro očistiti i otprašiti, izravnati REPARATURNIM MORTOM R4-250, te izvesti vertikalnu hidroizolaciju BETONPROTEKTOM MONOELASTIK-om.

B K / 26.8.2023. 18:35:52

trebam hidroizolirati tri zida lođe cca 15 m2, molio bih Vas s kojim materijalom, postupak i količinu materijala da kupim Lp

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno o čemu se točno radi. Ukoliko se radi o hidroizolaciji holkera (spoja zida i poda) potrebno je ukloniti sve slojeve do konstrukcije zida, izvesti hidroizolaciju (npr.HIDROPROTEKTOM DUOELASTIK) i ponovno izvesti sve slojeve koje ste uklonili. Za konkretniji odgovor molimo da nam se obratite na brojeve telefona tehnološkog ureda 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

I H / 23.8.2023. 21:44:43

Poštovani, izlio sam betonske stupove za ulaznu ogradu (mala pješačka vrata i vata za auto) te bih na njih htio navući sep i zaribati ga. Da li je potrebna impregnacije prije i koja? Pošto bih sep htio u nekoj boji da li je bolja opcija naručiti obojeni sep po ton karti ili uzeti bijeli pa ga ofarbati akrilnom fasadnom bojom. Znam da je sep vodoodbojan ali ipak vuče vlagu pa mislim da je bolje posebno ga obojati još i sa fasadnom bojom. Molim savjet. :-)

ODGOVOR

Ukoliko stupovi nisu ničim obrađeni preporučamo da ih punoplošno obradite polimer-cementnim mortom UNITERM ili REPARATURNIM MORTOM. Nakon 7-10 dana tako pripremljenu podlogu impregnirajte odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h obradite željenom završno-dekorativnom žbukom. Za bojanje SEP-a preporučamo egalizacijsku fasadnu boju MINERALKOLOR. SEP možete naručiti u bilo kojem tonu iz naše ton karte COLORLINE s oznakom M. Napominjemo da vodoupojnost SEP-a može povećati problem neizoliranih betonskih elemenata pod utjecajem kapilarne vlage zbog čega može doći do oštećenja.

B K / 21.8.2023. 16:34:21

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

B K / 21.8.2023. 16:33:49

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

D B / 16.8.2023. 10:24:32

Poštovani Obraćam Vam se jer bih trebao savjet u vezi fasade.Naime napravio sam vasadu prije 7-8 godina od stiropora i silikatne završne fasade.Ali nisu tiplali stiropor sada se vide kocke stiropora.Dali imate savjet kako i čime to ofarbati i riješiti. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

ODGOVOR

Kod ocrtavanja toplinsko-izolacijskih ploča samo bojanje cijele fasadne površine ne može riješiti problem. Za konkretniji odgovor molim da nam pošaljete fotografije.