Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J D / 20.8.2019. 19:10:25

Poštovani Sprema se radit fasadu, pa me zanima dali stiropori 15cm različitih proizvođač imaju istu toplinsku provodljivost?Npr Austrotherm 10cm da je bolji izolator od Magmax 15. Jer meni je izvođač ponudio Ekopor, toplinske provodljivosti 1 – 0,038 W/mK te 15 - 18 kg / m3, Naime nit ne znam kako se to mjeri i dali je to standard za 15cm debeli stiropor

ODGOVOR

Kod izvedbe povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju potrebno je koristiti certificirane fasadne toplinsko izolacijske ploče, koje se, ovisno o vrsti i proizvođaču, mogu razlikovati po svojstvima toplinske provodljivosti. Što je niža deklarirana vrijednost toplinske provodljivosti to je ploča bolji toplinski izolator kod iste debljine toplinske izolacije.

Z S / 5.8.2019. 23:20:52

Imam pitanje. ZNACI kuca je stara 100 god u Njemackoj. Zigleni zidovi i obloga od azbesta,to sad zelim zbrinuti. Htio sam uraditi stiropor fasadu,al fora je u tome da u zidovima postoje nosive hrastove grede. Stoga me zanima koja je najbolja toplinska izolacija,stim da govore da stiropor sihtuje 100% i da postojinopasnost od paronepropusnosti,th moze doci do truljenja drveta u zidovima., hbala unaprijed.

ODGOVOR

U koliko ste se odlučili na izvedbu ETICS-a na svom objektu, preporučujemo sustav s izolacijskim pločama od kamene vune i završnom obradom u SILIKATNOJ ili SILIKONSKOJ žbuci.

P P / 29.7.2019. 22:47:20

Postovani! Koliko je vremena potrebno kod novogradnje da se kuca presusi odnosno nakon koliko vremena od same izgradnje bi bilo u redu raditi termo fasadu? Recimo stiropor 10cm! Kuca je recimo gotova u 7 mj kad bi bio najbolji termin za fasadu!?

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

R Š / 29.7.2019. 18:46:11

Imam staru kuću u Primorju na koju sam pred 19 god postavio sep fasadu. Prošli mjesec ove god. sam mijenjao vanjsku stolariju i došlo je do mjestomićnog oštećenja fasade(sepa).Molim uputu kako riješiti problem i da li mogu kupiti 10 kg inače moram baciti a to je problem. Hvala! Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ovisno o veličini oštećenja, ista možete pokrpati vapneno-cementnom žbukom ili ako su veća, TOPLINSKOM ŽBUKOM . Žbuke se prodaju na vreće i na žalost nije moguća kupnja manje količine od vreće. PS. Odgovor vam nismo mogli dostaviti emailom jer vam je ostavljena email adresa bila neispravna.

K M / 26.7.2019. 17:55:26

Pozzz, prije 10 godina je radena termo fasada sa stiroporom i zavrsni sloj samoborka sep....zanima me dal je moguce pregletati fasadu ljepilom i staviti zavrsnu silikonsku zbuku samoborka...ako da molim postupak i koje matrijale koristiti

ODGOVOR

Fasadu je potrebno temeljito ispitati, oprati vodom (najbolje čistačem pod tlakom – miniwashem) i pustiti da se osuši. Treba odstraniti i sve slabodržeće dijelove, te sanirati eventualna oštećenja. Tako pripremljenu podlogu impregnirajte PREMIUM GRUNDOM i zagladite FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Na to nanosite impregnaciju MINERALKVARC GRUND i željenu SILIKONSKU ŽBUKU. Saniranje oštećenja (ukoliko ih ima) izvodite u sloju FINE ŽBUKE EKSTRA nanašanjem dodatnog sloja i armiranjem staklenom mrežicom koja osigurava da se oštećenja premoste.

M Š / 9.7.2019. 10:29:52

Pozz,imam jedan problem,imam tri prostorije iznad kojih je otvorena terasa pokrita ljepenkom i glazurom i problem po zimi kad dod grijanja dolazi mi do kondenzacije,male kapljice vode kaplju sa plafona pa me zanima da sad ne trgam glazuru ako bi značilo da ispod zalijepim stirodur na plafon i zagletam? Hvala

ODGOVOR

Ukoliko niste u mogućnosti izvesti sanaciju, odnosno izvedbu topinske izolacije ravnog krova svakako preporučamo toplinsku izolaciju stropa. Za završnu obradu dodatno preporučamo antikondenzacijski premaz/boju TERMOPOL.

K B / 8.7.2019. 8:39:40

Poštovani, uredila bih balkon/lođa na moru (4m X 1,5) na način da bih na fasadu (samo žbuka farbana prije 20-tak godina) stavila grafitni stiropor najviše tri cm debljine, da ne gubim na prostoru a potom nakon mrežice i podletala te pofarbala površinu. Zanima me da li je prije lijepljenja stiropora potrebno stavljati neki od vaših premaza za impregnaciju ili bi to bilo dobro staviti na kraju? Hvala

ODGOVOR

Podlogu je prije lijepljenja topl.izolacijskih ploča potrebno temljito otprašiti, po mogućnosti oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja impregnirati KONTAKT GRUNDOM.

V V / 1.7.2019. 14:15:59

Poštovani, molio bi vašu stručnu pomoć vezano uz obnovu fasade na privatnoj kući. Radi se o dijelu fasade koja je obojana fasadnim premazom za fasade na finoj cementnoj žbuci, i drugom dijelu fasade ožbukanom sa finim cementnom žbukom. Obzirom da je na većem dijelu kuće fasada terabona i koja nije u tako lošem stanju, i koju za sada ne bi dirao, molio bi vaš savjet za odabir fasadnog premaza, a koji bi se mogao kasnije primjeniti i na terabonu. Takođe molim u kratko tehnologiju rada. LP

ODGOVOR

Bojanje fino zaglađenih fasadnih površina možete izvesti akrilnom fasadnom bojom TERATON V ili silikonskom bojom SILIKONKOLOR. Obzirom na veću paropropusnost silikonske boje i planirane buduće obnove Terabone preporučamo SILIKONKOLOR. Radove izvesti kako slijedi: - Temljito ispitati cijelu površinu i mehanički ukloniti sve eventulano slabo držeće dijelove boje (mjehurići, ljuskice i sl.) - očistiti površine pranjem vodom pod tlakom - nakon najmanje 48 sati (vrijeme sušenja) podlogu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM (1dio UKG:2 dijla vode) - nakon 24 sata nanositi SILIKONKOLOR u dva naliča, drugo nalič nanositi na potpuno osušeni prvi

I P / 18.6.2019. 15:08:08

Poštovani, odlučili smo se za postavljanje stiropor fasade na zgradu izgrađenu prije 30 god. Trenutno je na njoj malter fasada i nema gljivica ni plijesni pa me zanima dal je potrebno prije ljepljenja stiropora izvršiti pranje i grundiranje. Hvala

ODGOVOR

Prije izvedbe ETICS sustava preporučamo pranje fasade, eventualno saniranje zaraženih površina biocidnim sredstvom TERACID, te impregnaciju podloge PREMIUM GRUNDOM.

D Š / 17.6.2019. 16:23:39

Na obiteljskoj kuci imam bijelu fasadu,dobro izgleda,ja bih je osvjezio bijelom bojom,molom postupak

ODGOVOR

Fasadu je potrebno temeljito oprati (najbolje čistačem pod tlakom – miniwashem) i pustiti da se osuši. Tako pripremljenu ju možete osvježiti fasadnom bojom. Vrsta boje ovisi o vrsti podloge na koju ju nanosite. S obzirom da taj podatak niste naveli, preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V 3000 (bijelu) u dva naliča.