Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B / 3.9.2013. 20:10:44

Poštovani, moram oprati šeranu fasadu, kako i čime. Jedan zid bi i obojila, koji je najprljaviji, savjetujte, mogu li dobiti približnu boju sadašnje boje fasade, koja je bila bijela, a sad je malo zmazano bijela. Kojom bojom obojiti, hvala.

ODGOVOR

Šeranu fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom (mini wash) i prilikom pranja površinu očetkati mekim četkama da se skine što više prljavštine.
Ako je površina zaražena mikroorganizmima prije bojanja površinu tretirati sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama TERACID.
Nakon minimalno 2 dana površinu prebojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja u bijeloj boji ili u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

n m / 1.9.2013. 15:05:28

u stanu 30 god starom na unutarnjim zidovima pojavile su se mrezaste mikro pukotine.zidovi su bojani a zanima me kako da to saniram.hvala

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o kakvim pukotinama se radi, koliko su rasprostranjene, gdje se pojavljuju, na kakvu podlogu se nanašalo, koja vrsta žbuke,da li su zidovi gletani i kojom masom. U koliko ste u mogućnosti proslijedite nam nekoliko fotografija da vidimo o čemu se radi da vam možemo konkretno odgovoriti.

K I / 1.9.2013. 12:36:59

Na betonskim zidovima postavljen je silikat,koji se sa vremenom napuhnuo,vjerovatno zbog loše podloge...svu napuhnutu silikatnu žbuku sam skinuo,zid premazao ukg-om,stavio na zid vaš,reparaturni mort G,zafilcao i premazao bojom za fasadu...sada se poslije svake kiše vidi,da su ti pokrpani dijelovi vlažni...gdje sam pogriješio?...zahvaljujem

ODGOVOR

Da bi vam mogli konkretno odgovoriti molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija pa da vidimo o čemu se radi.
Potrebne su nam i informacije koliko je vremena prošlo od gletanja do bojanja, da li je podloga bila suha i koliko se sušila.

Z T / 1.9.2013. 9:37:09

Poštovani,

da li je u gotovi cementni ESTRIH 20 potrebno dodavati vlakna?
hvala
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U gotove industrijski pripremljene proizvode nije potrebno ništa dodavati, pa tako nisu potrebna niti vlakna do debljine estriha 8-10 cm.

j š / 30.8.2013. 12:52:51

Nakon izvedene glazure ali bez ostavljenih dilatacija došlo je do pucanja glazure na nepoželjnim mjestima(u sredini otvora za vrata).Zanima me sa čime mogu na neki način sanirati pucanje da ne bi došlo do pucanja pločica koje bi se tu postavile!?

ODGOVOR

Ovisno kakve su pukotine i kako je glazura pukla - ako su pukotine lasaste ljepilom za keramiku će se prekriti i neće biti više pucanja.
Ako su pukotine veće potrebno je utvrditi čvrstoću glazure pa sanirati pukotine zapunjavanjem REPARATUNIM MORTom.

R G / 29.8.2013. 3:23:31

Uz rub kuce imamo tj zid imamo rupu u betonu kroz koju probija voda u podrum, moje pitanje je dal je dovoljno samo za betonirati rupu da se sprjeci proboj vode u podrum, naime svi zidovi vanjski uz beton pri dnu su vlazini usljed jakih kisa

ODGOVOR

Rupu u betonskom zidu možete zatvoriti brzoveznom mineralnom masom za sanaciju vidljivih prodora vode HIDROSTOP.
Unutarnje zidove možete sanirati DUOELASTIK HIDROPROTEKTOM, a za spojeve zid-pod koristiti brtvene trake koje se polažu u svježi sloj.
Sve detaljnije informacije o proizvodima i njihovoj primjeni možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda, na našoj web stranici.

n r / 27.8.2013. 23:02:36

sa čime impregmirati crijep za vanjsko oblaganje poda terase i stepenica-biber crijep.

ODGOVOR

Crijep nakon polaganja možete impregnirati BETON IMPREGNATOROM preko čitave površine.

N V / 27.8.2013. 19:58:25

Imam vinski podrum koji je zbog slabe izolacije vlažan, sad bi ga požbukal pa me zanima koju vrstu žbuke bi mi preperučili a da pri tome ima neka izolaciska svojstva.

ODGOVOR

Kako bi vam predložili kvalitetnije rješenje potrebno nam je više informacija, npr. kako se vlaga manifestira, kakvi su zidovi i u kakvom su stanju i sl.

Z J / 26.8.2013. 11:45:40

Poštovani,imam kuću na moru, a zidana je POROTHERM blokovima 25.Sa unutarnje strane zidova, dok nije stavljena fasada došlo je do isoljavanja - bijela prašina.Molim Vas za savjet šta da radim prije nego počnem raditi unutarnju žbuku tj. treba li i čime odstraniti te naslage?
Unaprijed hvala za odgovor, Zoran.

ODGOVOR

Prije žbukanja zidova na kojima je vidljivo isoljavanje iste je potrebno temeljito očetkati kako bi se mehanički otklonila salitra, te čitavu površinu zida premazati nerazrijeđenim ANTISOLOM u dva nanosa do zasićenja.
ANTISOL će kemijski reagirati sa solima prisutnim u ziđu i pretvoriti ih u ne topive.

T P / 23.8.2013. 15:42:28

Imam stepenice na ulazu u kuću nekakvih 15kvadrata sa 5 stepenica sa jedne i druge strane.zanima me čime da ih obradim jer mi je beton vec star i čoškovi stepenica su oruniti.A htijeo bih ih gletat pa ofarbat bojom za beton.Zanima me koja mi masa treba.A prije sam radio takav posao pa sam koristio neku masu,na veči je pisalo F17 i vreca je plavkaste boje, a sad te mase nemogu nigdje pronač

ODGOVOR

Oštećeni sloj betona potrebno je skinuti do čvrste podloge, a ukoliko oštećenja na stepenica nisu dublja od 2 cm, sanaciju možete izvesti polimer cementnom masom za izravnavanje REPARATURNI MORT G, uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Sanirane stepenice možete obojiti bojom za beton AKROTON.