Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S p / 22.10.2013. 9:10:39

Poštovani
Imam jednu staru drvenu kuću na kojoj bi htio ožbukati zidove.
Kakva je priprema drvene površine i koja žbuka je najkvalitetnija te dali je bolje strojno ili ručno žbukanje.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Ne možete žbukati direktno na drvenu površinu, već je na nju potrebno pričvrstiti punktirani pocinčani rabic pa onda možete žbukati sa unutarnjom podložnom žbukom VC 40 .

T Z / 21.10.2013. 11:53:29

imam nekoliko pitanja. Po projektu dimnjak nam je ugrađen u ytong zid te nas zanima što da sa žbukom činimo.
Moramo li baciti špric i žbuku sa mrežicom na njega ili nešto drugo? Koja bi debljina žbuke u tom slučaju trebala biti, za unutarnje uređenje?
Koje nam od vaših proizvoda možete preporučiti za takvu situaciju?

ODGOVOR

Za unutarnje uređenje možemo Vam preporučiti TANKOSLOJNU ŽBUKU ZA POROBETON.
Podloga mora biti čista, čvrsta, nesmrznuta i otprašena. Građevinska vlaga ne smije biti veća od 2,5%. Instalaterske otvore kao i nestabilne podloge obavezno treba rabicirati staklenom mrežicom Samoborka SM 10 R.
Prije početka radova potrebno je postaviti pocinčane kutne profile GIPSOFIKSOM.
Porobeton imregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:2 neposredno prije nanošenja TANKOSLOJNE ŽBUKE ZA POROBETONE.
Minimalna debljina nanosa je 5 mm, a maksimalna debljina nanosa je 10 mm.

a g / 4.10.2013. 13:02:44

zanima me sto je sve potrebno od materijala za unutarnje zbukanje i da li ima vec gotova zbuka kojoj nije potrebno nista dodavat te koliko je potrebno istog za 1m kvadratni. hvala

ODGOVOR

Žbukanje unutarnjih zidova možete izvesti s vapneno cementnom podložnom žbukom VC 40.
Nanosi se u debljini od minimalno 1 cm do maksimalno 2 cm u jednom sloju. Potrošnja je 14 kg/m2/cm.

i p / 3.10.2013. 17:41:30

Poštovani,molim vas za savjet.Uređujem si jednu sobu u staroj kuči u lici,kuča je stara oko 100 godina cca.Donji dio kuče je kamen i utom dijelu mi se nalazi soba.Problem mi je-unutarnji zidovi su neravni a kamen je prekrečen najvjerojatnije vapnom.Što da učinim sa tim zidovima,bojim se ako bi stavljao knauf da bi mi se miševi skupljali iza knaufa.ako poljepim stropor na zidove opet cu imat velike rupe.zid je inače suh hidroizolaciju sam uspio riješit izvana.Najviše me zapravo zanima dali se na takav zid može bacit špric jer sam čuo da se špric neče primit za vapneni zid.Hvala!

ODGOVOR

Ukoliko je postojeći zid premazan vapnom, kako bi ga izravnali, možete ga požbukati sa VAPNENOM ŽBUKOM 4 i pregletati polimer vapnenom masom TERANIL.

M T / 3.10.2013. 15:39:18

Molim Vas kako je najbolje ožbukati (ili gletati) dimnjak ( iz segmenata Shiedel ili PGM poznanovec) molim detaljnije objašnjenje po slojevima, hvala.

ODGOVOR

Dimnjak ožbukajte podložnom žbukom VC 50 , toplinskom žbukom TERATERMO 100 STANDARD ili laganom vapneno cementnom žbukom VC 20L u debljini do 2 cm.
Prije žbuke, dan ranije koristite CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA.
Nakon sušenja od minimalno 2-3 tjedna žbuku prefilacajte FINOM ŽBUKOM F-900 i obojite fasadnom bojom TERATON V , prema izboru iz naše ton karte.

M Z / 2.10.2013. 18:35:52

Imamo problem! Iznad boravka nam je balkon. Balkon sam premazao recitolom i zalijepio V4 ljepenku u dva sloja. Planirao sam staviti bar 2 cm. tvrdog stiropora i glazuru da nam plafon ne rosi,ali balkonska vrata su nisko postavljena i nema mjesta da ih se podigne, pa bi glazura bila tanka jer imam mjesta od 4cm. do 6 cm. Zanima me imate li nekakvu termo glazuru? Debljina glazure bi bila od 4 cm do 6 cm. I dali može ići glazura na V4 ljepenku? Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Glazura se ne može nanositi na ljepenku. Ukoliko imate raspoloživo 6 cm visine, možete postaviti 2 cm stiropora, foliju pa glazuru u debljini minimalno 3 cm.
Samoborka u svojoj ponudi ima glazuru za toplinsku izolaciju podova TERATERMO ESTRIH, a namijenjen je isključivo za unutarnje radove.

d a / 29.9.2013. 22:57:34

interesuje me da li treba namazati zidove nekom podlogom ili izolacijom u kupatilu koje treba da se izlepi/polepi plocice na lepak...a oni su izmalterisani masinskim malterom u stambenim zgradama u izgradnji.

ODGOVOR

Hidroizolacijski premaz DUOELASTIK HIDROPOTEKT premažite u sanitarnom prostoru oko kade i možete na hidroizolacisjki premaz lijepiti keramičke pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS.
Na ostali dio sanitarnog prostora nije potrebno ugraditi hidroizolacijski premaz već keramiku lijepite fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

s b / 25.9.2013. 18:51:38

Cijela fasada kuće je davno navučena kuliom-kameno zrno, koje smo natrag par godina prepiturali fasadnom bojom jer je djelovalo prljavo.Sada bismo oko cijele kuće , samo do visine jedan metar od tla navukli neku od pvc zrnastih smjesa. u boji.Molimo šta predlažete i da li moramo oprati fasadnu boju u tom dijelu'

ODGOVOR

Ovisno s kojom vrstom fasadne boje je obojan kulir, potrebno je boju što više mehanički ostrugati sa kulira.
Nakon pranja vodom pod pritiskom potrebno je površinu pregletati SAMOTERM GLET-om te nakon sušenja nanijeti impregnaciju i TERAPLAST prema izboru iz naše ton karte.

A / 25.9.2013. 9:18:22

Na 30 g. staroj kući unutarnji zidovi su bili u tapetama, stropovi u drvenim oblogama. Poslije skidanja tapeta izravnajuća je masa djelimice ili u cijelini otpala a stropovi su samo ožbukani bez završne izravnajuće mase. Kako sanirati zidove i strop, koje bi na kraju želio obojati unutarnjom bojom. Površina ca 300 m2.

ODGOVOR

prije nanošenja novog sloja gleta potrebno je površine očistiti od stare izravnavajuće mase, a prije nanošenja TERANILA podlogu je potrebno impregnirati KONTAKTGRUNDOM ukoliko su u pitanju slaboupojne betonske podloge, a ostale podloge potrebno je impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Kao završno dekorativnu boju možete koristiti TERAPOL

e k / 24.9.2013. 20:53:55

lijep pozdrav naime ja sam vam prije nekog vremena postavio pitanje o sanaciji betonskog zida koji se korupa ,medjutim odustao sam od toga sada zelim da taj zid oblozim kamenom (prirodnim)rezanim znam da trebam skinuti beton koji se korupa znam da trebam skinuti farbu(boju) znam takodje da trebam nanijeti impregnaciju naime htio sam da pitam kakvo ljepilo upotrijebiti za lijepljenje i koju vrstu fug mase vidio sam da imate takove proizvode znam da imate vase proizvode u DUGAmravici doboj jug pa eto ako bi mi nesto o tome objasnili recimo cijene tih ljepila i fug mase po kg.ili po kvadratnom metru neki mi govore ma moze to pijesak i ciment ,medjutim ja vise vjerujem necemu sto je ispitano i kvalitetno hvala!!!!

ODGOVOR

nakon skidanja svih dijelova koji se odvajaju i skidanja boje, kamen na zid možete lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS, a kao masu za fugiranje možemo Vam preporučiti TERAFIL FLEKS, samo je potrebno obratiti pozornost na širinu fuga.
Samoborkine materijale u BiH možete potražiti kod trgovca S-PRODUKT.