Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

F S / 7.8.2014. 17:58:56

U kući imam betonsko stubište. Kojim proizvodom treba pripremiti podlogu izrađenu od grubog betona? Dakle, treba izravnati gazišta i čela.
Potom bih htio prebojati bojom za beton uz uvjet da se (za koju godinu) na tu podlogu može postaviti drveno ili laminatno gazište.

ODGOVOR

Gazišta i čela možete izravnati REPARATURNIM MORTOM G, podlogu prije dobro očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA G.
Završna obrada može biti bojom za beton AKROTON ali s obzirom da se radi o horizontalnim gaznim površinama, moglo bi doći do prljanja boje.

J A / 5.8.2014. 11:28:50

Molimo vas za savjet u vezi vanjskog stepeništa, koje je popločano sa keramit pločicama i je posle 30 godina razpucalo.Osnovna konstrukcija je armirano betonsko stepenište i obloga može biti u debelini maksimalno 2 do 2i pol cm.Odlučili smo, da nam bi najbolje odgovarao prani kulir izradjen na licu mesta.Davno smo več sami radili ploče iz pranoga kulira, zato bi pokušali i sada to napraviti,a nas interesuje,ako radite premaz ili nešto slično,kojim bi premazali oplatu za čelnu pa i nastupno ploču stepenica,da izbegnemo dilekatno izpiranje kulira. Molili bi vas i za tačan recept-količine šljunka 0.4 do 0.8 cm, cementa i vode. Ako imate još koji savjet bi vam bili jako zahvalni. U očekivanju vašeg brzog odgovora se vama unapred zahvaljujemo i vas lepo pozdravljamo.

ODGOVOR

Premaz za prani kulir ne postoji koliko je nama poznato jer kada se prani kulir izvodi na licu mjesta podloga se ne impregnira već samo dobro navlaži vodom.
Mi prodajemo gotovu smjesu KULIRMIX koja se koristi prilikom izrade pranog kulira sa sivim ili bijelim cementom te u tu smjesu dodajete samo zrno prema izbora i zatim se kulir.
Omjer mješanja KULIRMIX:zrno je 1:1 ili 1:2 .

K T / 1.8.2014. 20:59:45

Poštovani,
Zanima koja je razlika između VC40 i VC50 žbuke. Po specifikaciji vidim da VC50 ima malo bolja toplinska svojstva.
Upotrijebila bi se za unutarnje radove.

Hvala

ODGOVOR

Razlika između VC 40 i VC 50 je u tome da je VC 40 isključivo za unutarnje radove, a VC 50 i za vanjske i za unutarnje radove.

F K / 31.7.2014. 13:00:52

Poštovani,
zanima me da li se Akroton Plus akrilna boja može tonirati kao što se mogu npr. AKROTON Bazne boje i koji je postupak?
Srdačan pozdrav,
Frane

ODGOVOR

AKROTON PLUS se može tonirati po svim tonovima iz naše ton karte, ali toniranje je moguće samo kod nas u proizvodnji, ne i na tinting strojevima.

V R / 29.7.2014. 10:19:59

u vezi stiropora sam našao na Vašemu webu informacije o tome da se za njegovo ljepljenje koristi LJEPILO ZA EPS, za armiranje se koristi SAMOTERM GLET, te se za ljepljenje i armiranje koristi Vaš SAMOTERM i SAMOTERM F?

Ako da, u čemu je razlika u korištenju SAMOTERM-a i SAMOTERM-a F??

Ujedino, na Vašemu webu je i informacija (attachment Opširnije.doc) da se SAMOTERM koristi za ljepljenje i temeljni sloj, te da se Vaš SAMOTERM F koristi za ljepljenje i armaturni sloj??
LP
Velimir Rudman

ODGOVOR

LJEPILO ZA EPS je polimer cementno ljepilo koje je namijenjeno isključivo za lijepljenje izolacijskih ploča od ekpsandiranog polistirena (EPS), a SAMOTERM F je namijenjen i za lijepljenje EPS i XPS ploča, kao i za njihovo gletanje odnosno za nanošenje armirajućeg sloja i gletanje.

SAMOTERM je namijenjen lijepljenju EPS ploča, kao i ploča i lamela od mineralne vune, te za izradu armirajućeg sloja. Njegova granulacije je 2 mm, te ga je potrebno pregletati SAMOTERM GLETOM čija je granulacija 0,63 mm.

Razlika između SAMOTERM-a i SAMOTERM F-a je isključivo u granulaciji. SAMOTERM je granulacije 2 mm, a SAMOTERM F je granulacije 1,25 mm, pa je to razlog zašto se sa SAMOTERM F-om može lijepiti, armirati i gletati, a sa SAMOTERM-om lijepiti i armirati odnosno izvoditi temeljni sloj.

M M / 29.7.2014. 8:56:55

Moze li se na teratermo glet nanositi zavrsna silikonska zbuka? Naime majstor je greskom umjesto samoterm gletom pregletao teratermo gletom.

ODGOVOR

Na TERATERMO GLET možete nanijeti SILIKONSKU ŽBUKU uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND-om.

d / 27.7.2014. 19:05:36

koliko se kvadrata može uradit sa jednom kantom od 25kg teraplasta od 1mm

ODGOVOR

TERAPLAST - potrošnja je 4 kg/m2, kanta od 25 kg pokriva površinu od 6 m2.

M O / 27.7.2014. 15:50:39

pozdrav...na zidu imamo sep 4 mm dali se moze na njega staviti teraplast?

ODGOVOR

SEP je potrebno pregletati ili SAMOTERM F ili TERATERMO GLET-om uz ugradnju staklene mrežice u sloju gleta.
Na pregletanu površinu može se nanijeti TERAPLAST uz odgovarajuću impregnaciju.

i p / 25.7.2014. 17:58:48

na zidovima djelomično se nazire salitra što upotrijebiti prije strojnog žbukanja

ODGOVOR

Sa zidova koji su zasićeni topivim solima prije žbukanja potrebno je postrugati sol žičanim četkama da se salitra što više očisti, zatim oprati zidove vodom pod pritiskom, sušiti 2-3 dana i zatim suhe površine premazati ANTISOLOM do zasićenja.

I N / 23.7.2014. 11:07:08

Poštovani,
imam pitanje vezano za ovaj proizvod: http://www.samoborka.hr/suhi-beton-mb-20

http://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20SuhiBeton20.pdf
ako mi možete reći kakav tip maske trebam da bi si mogao zaštiti dišne organe
od prašine koja se stvara tokom pražnjenja vreća ? tj. dali je potrebno imati masku ?
hvala
Lijep pozdrav !

ODGOVOR

Na web stranici tog proizvoda http://www.samoborka.hr/suhi-beton-mb-20 postoji sigurnosno-tehnički list s traženim podacima, odnosno direktna poveznica do lista je
http://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/STL-%20SUHI%20BETON.pdf .
Ako se radi o miješanju nekoliko vreća suhog betona (u pitanju je kraća izloženost) nije potrebno korištenje maske, ali treba spriječiti prašenje materijala pa je potrebno pažljivije isipavanje.