Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

n M / 26.8.2014. 15:19:33

Poštovani,
na moru uz kuću imam ostavu, samostalni objekt na kojoj je krov od armirano betonske deke. Budući da dolazi do curenja mislio sam izvršiti premaz sa DUOELASTIK BETONPROTEKT. Problem je u slijedećem: Betonska deka rađena je u dvije faze pa se na spoju pojavila pukotina od 1-3 mm . Krov ostave služi za sušenje rublja, dakle po njemu se hoda samo u tu svrhu.
Pitanja:
-Ukoliko armirano betonsku deku premažem sa DUOELASTIK BETONPROTEKT hoće li taj premaz izdržati hodanje i hoće li izdržati visoke temperature (stalnu izloženost suncu)?.
-Ima li svrhe da se nakon premaza DUOELASTIK BETONPROTEKT izvrši dodatna zaštita bojom za beton AKROTON?
-Ima li potrebe posebno sanirati pukotinu između dvije betonske deke ili je dovoljan samo premaz DUOELASTIK BETONPROTEKT?
hvala i pozdrav
Nino Martinović

ODGOVOR

Pukotina koja se prostire spada po širini već u statičke pukotine te ju je potrebno zapuniti REPARATURNIM MORT-om.
Hidroizolacijski premazi nisu predviđeni da ostanu završni sloj, već se na njih nanosi bilo koja završna obloga.
Nakon zapunjavanja REPARATURNIM MORT-om površinu premažite MONOELASTIK BETONPROTEKT-om u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Jako ispucane sanacijske površine ili spojeve razlicitih materijala (drvo - lim, crijep - lim) treba rabicirati staklenom mrežicom PRIMAFAS 160 utiskujuci je u svježi prvi sloj MONOELASTIK BETONPROTEKT-a.
Mrežica mora biti potpuno prekrivena masom. Drugi sloj nanosimo nakon 4-6 h.
Po potrebi se može nanijeti i 3. sloj pazeci da ukupna debljina MONOELASTIK BETONPROTEKT-a po citavoj površini bude jednaka i ne prelazi 4 mm.
Površine obradene MONOELASTIK BETONPROTEKT-om moguce je obojati bojom za beton AKROTON ili AKROTON PLUS.

V / 24.8.2014. 12:27:33

Poštovani,

Iznad podruma imam prostoriju u kojoj bih postavljao keramičke pločice.Pod je neravan ,a želio bih ga i izolirati da tijekom zime ne dolazi hladnoća iz podruma.Veličina podruma je 10 m 2 i koristio bi se kao poslovni prostor.
Molim savjet.
lp


ODGOVOR

Na pod ugradite toplinsku izolaciju, na izolaciju ugradite cementnu glazuru. Kada se glazura osuši premažite hidroizolacijskim premazom DUEOLASTIK HIDROPROTEKT , u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm i na to ugradite keramičke pločice upotrebom ljepila TERATEKT FLEKS.

G G / 24.8.2014. 11:59:25

Pozdrav!
Zanima me postoji li nešto čime je moguće premazati betonske stepenice da se ne praše (pomalo se ljušte, ništa posebno, ali je prašnjavo). Naime, još su nezavršene, ne planiram ih završiti prije proljeća, ali budući da se na katu već živi odnedavno, gore se konstantno nosi prašina. Naravno, treba imati u vidu da se nakon mog premaza ili čega god, druge godine uredno mogu završiti stepenice (drvo).
Puno hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Premaz koji će spriječiti prašenje ne postoji, već vaše stepenice očistite od skramice i pregletajte površinu REPARATURNIM MORT-om f , u debljini 2-3 mm.

z h / 24.8.2014. 8:06:53

Kako mogu skinuti akrilnu boju za beton? popucala je, a sada želim priljepiti keramičke pločice i moram ju ostrugati, a to ide jako teško .

ODGOVOR

Možete je skinuti mehanički struganjem žičanim četkama ili brušenjem brusilicom s nastavkom za brušenje (tj.žičanom četkom).

j s / 20.8.2014. 12:59:22

Zanima dali je obavezno stavljati impregnaciju prije gletanja teranilom ako su zidovi ravno osmirglani i sami po sebi suhi,cisto pitanje utroska..

ODGOVOR

Neposredno prije gletanja TERANIL-om obavezno je impregniranje podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.
Potrošnja impregnacije iznosi 0,15 l/m2.

A S / 19.8.2014. 21:35:47

molim vas koje je ljepilo najbolje za lijepljenje stiropora

ODGOVOR

Sva naša ljepila namjenjena za ljepljenje ploča stiropora su kvalitetna i dobra npr. samo za ljepljenje možete koristiti naš proizvod LJEPILO ZA EPS a, a za ljepljenje i gletanje ploča stiropra SAMOTERM F.

PS. Ostavljena email adresa je bila neispravna pa vam odgovor nismo mogli prosljediti tim putem.

A P / 19.8.2014. 12:39:44

Poštovani,

molim Vas info.

da li je moguće na recitol ljepiti pločice?

naime, živimo u suterenu i od poda nam se osjeti neugodan miris vlage pa su nam predložili skidanje laminata i na beton premazati recitol pa na njega pločice

Unaprijed zahvaljujem,

lp

ODGOVOR

Recitol nije naš proizvod te vam ne možemo potvrditi da li na njega možete lijepiti pločice.
Koliko je nama poznato Recitol je tekućina na bazi katrana kojom se premazuje površine prije ugradnje asfalta. Samo izvedba premaza neće ukloniti neugodni miris vlage.
Za sanaciju vlage potrebno je izvesti betonsku ploču. Na ploču ugraditi plivajući glazuru sa toplinskom izolacijom.
Osušenu glazuru treba premazati hidroizolacijskim premazom u dva sloja (npr. DUOELASTIK HIDROPROTEKT) i na to možete onda ugraditi keramičke pločice.

s k / 17.8.2014. 20:52:24

poštovani, imam prostoriju 3x4 metra, gdje je razlika nagiba podloge 3 cm. Pošto nije moguće toliko niti podizati visinu(zbog visine plafona) a niti ištemati podlogu postoji li neka smjesa da je dovedem u livel? Neki zidari mi predlažu da je izravnam sa vc50. hvala

ODGOVOR

VC 50 je podložna žbuka za žbukanje zidova i stropova a ne za izravnavanje podova.
Za izravnavanje podova koristite gotovu cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20 i nanesite je u debljini 3 cm.

J V / 17.8.2014. 14:54:33

Poštovani
Molim vas za savjet kako da saniram balkon. Naime prije nekoliko godina majstor koji je popravljao balkon napravio je to tako dobro da otpada žbuka. Radi se o donjoj strani balkona, prisutna je vlaga jer s te strane zakišnjava pa je žbuka (ne znam koji materijal je stavljan, neka bijela masa) ispucala i sad to pada u komadima, a s balkona viri armaturna žica. Što mi je za činiti, koje materijale treba upotrijebiti. Molim vas da mi date upute korak po korak i okvirnu cijenu materijala (ca 2 kvadrata). Zahvaljujem unaprijed.
Srdačan pozdrav, Jozo.

ODGOVOR

Sve postojeće slojeve koji se ljušte treba maknuti, antikorozivnim sredstvom premazati armaturu i podbetonirati balkon cementnom žbukom C-80.
Potrebno je ugraditi okapne profile. Nakon sušenja nabolje pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm i obojati bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V , u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Cijene naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama http://www.samoborka.hr/reparaturni-mort-f , http://www.samoborka.hr/c-80 , http://www.samoborka.hr/akroton , http://www.samoborka.hr/teraton-v pod Cjenik proizvoda .

j / 16.8.2014. 7:00:16

htio bih na vanjsku betonsku podlogu koja je natkrivena zalijepiti plocice. odgovarajuce za vanjske uslove. Mogu li koristiti smjesu savskog pijeska i cementa kao ljepilo i koji omjer?

ODGOVOR

Mi vam možemo ponuditi gotovo ljepilo za keramiku TERATEKT F.
Sami možete izraditi smjesu od pijeska i cementa ali vam omjer ne možemo reći jer se ne bavimo izvođenjem takvih radova, a naše ljepilo sadrži i dodatne aditive i sve to u sklopu naše vlastite recepture.