Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

e k / 22.9.2014. 20:05:09

lijep pozdrav, prije par dana sam betonirao fondument cokl i mrtvu plocu,nista nebi bilo sporno da ploca nije odmah drugi dan popucala na odredjenim mjestima najvise otprilike gdje je ispod armirana greda pa vas molim da mi odgovorite cime je najbolje preliti te pukotine nekim vasim proizvodom znam da vasih proizvoda ima u mravicima (doboj jug)

ODGOVOR

Ukoliko pukotine na ploči nisu veće od 2 cm, možete ih zapuniti REPARATURNIM MORTom G, te naknadno zaštititi našom hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT DUOELASTIK.

Z S / 21.9.2014. 21:00:45

Poštoani molim da mi odgovorite sa čim bi mogao zaljepiti stirodur za bitumensku ljepenku te sa čime zaštiti onda stirodur .
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Stirodur na bitumensku ljepenku možete lijepiti isključivo montažnim ljepilima, a možete ga zaštititi tako da ga pregletate s polimer cementnim mortom za fasade SAMOTERM F.

i j / 18.9.2014. 19:32:33

Poštovani,
imam jedan problem naime,u visokom potkrovlju koje još nije nastanjeno na vanjskim zidovima s unutarnje strane koji također još nisu ni ožbukani pojavljuju se po cijeloj površini bijele fine naslage koje se dodirom mrve ,na vanjskoj strani zidova je navučena fasada al bez stiropora.U ostatku kuće nemamo taj problem, zanima me što je to i kako riješiti !?

ODGOVOR

Pretpostavka je da dolazi do isoljavanja, a zid od opeke možete zaštititi sredstvom za zaštitu od isoljavanja ANTISOL, ono pretvara lako topive soli u netopive.
Podlogu je potrebno očistiti od tragova salitre prije nanošenja ANTISOL-a.

J Š / 18.9.2014. 13:27:21

Lijepo vas molim dali mozen kupitihidroelastik,ali samo komponentu b jer sam mjesao sa komponentoma pa mi je ostalo i dali mogu pomjst malo vode prilikom mjesanja,jer kadsam kupovao mi je obracunato kao jedan artikal?Lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Kupnja samo jedne komponente nije moguća, već se dvokomponentni proizvodi prodaju isključivo kao 2 komponente (A+B) zajedno tj.cijena je za set od 2 komponente.
Voda se ne dodaje, te je izmiješani proizvod spreman za upotrebu, osim kada se materijal nanosi četkom i ako je pregust dodaje se 10% vode na ukupnu količinu.

Z T / 16.9.2014. 16:21:56

U podzemnoj garaži se pri obilnim kišama nakuplja nekoliko cm vode. Htio bih podići pod garaže, ali sam ograničen visinom, tako da bi pod pri ulazu trebalo podići 2-3 cm a na kraju 4-5 cm (mali pad prema ulazu). Trenutni pod je asfalt. Koji bi bio postupak i koji materijali bi se mogli koristiti za takvo nasipanje?
Hvala

ODGOVOR

Pod garaže možete podići CEMENTNIM ESTRIHOM 20, koji se nanosi u minimalnoj debljini od 3 cm.
U koliko na objektu hidroizolacija nije adekvatno izvedena, može se dogoditi da i nakon nanošenja estriha dođe do poplavljivanja garaže.

a a / 16.9.2014. 0:20:15

Mala kosina, 40 kvadrata ,betonirano ne baš idealno ravno i beton malo ispucao. prostor je namjenjen za parking osobnih auta.molim savjet za uređenje .hvala

ODGOVOR

Postojeći beton možete sanirati REPARATURNIM MORTom G uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja morta.
U koliko beton nije zadovoljavajuće čvrstoće i prionjivosti, potrebno je ukloniti oštećeni beton prije nanošenja REPARATURNOG MORTa.

M K / 13.9.2014. 22:38:13

U Lici imam podrum 5x3m obzidan velikim kamenim komadima te čisto zemljani pod. Par puta godišnje dolazi samo podzemna voda kada obližnji potok nabuja. Kako izgraditi /zamješati vodonepropusni beton te napraviti betonsku kadu (debljine 7-10cm) a visine 1,7m.

ODGOVOR

Naš prijedlog je da se obratite betonarama na tom području jer ćete teško sami izvesti vodonepropusni beton bez prave recepture i potrebnih aditiva.

V L / 12.9.2014. 13:14:30

Poštovani,
garaža mi je ozidana sa šupljom opekom pa sam mislio unutrašnjost garaže zgetovati sa fasadnim ljepilomi razvući armiranu mrežicu (nebi htio sada bacati cementni špric-gruba žbuka-fina žbuka), pa me zanima dali moj potez pametan?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu

ODGOVOR

Prije nanošenja polimer cementnog morta za gletanje, potrebno je zid od opeke ožbukati vanjskom vapneno cementnom žbukom VC 50, jer neravnine ne možete izravnavati ljepilom, nego podložnom žbukom.

m v / 12.9.2014. 11:43:00

dali se vašom termo žbukom može ožbukati kupaona tj.dali se na istu smiju lijepiti keramičke pločice

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne nanosi se u prostore izložene stalnoj vlazi, pa tako ni u kupaone, niti se mogu lijepiti pločice na toplinsku žbuku.
Prostor ožbukajte žbukom VC 40 i na to lijepite keramiku.

m / 10.9.2014. 17:47:34

Poštovani !
Molio bih Vas za stručno rješenje moga problema, naime imam stiroporne štokature koje bih htio ugraditi na kuću (sims).Recite kojim materijalom da zaštitim ili nanesem sloj zaštite pošto se radi o vanjskim uvjetima , i da li stiropor prije treba impregnirati.Molim i količine materijala po m2.

Unaprijed Vam zahvaljujem

ODGOVOR

Proizvod kojim se obrađuju profili od stiropora je naš proizvod PRIM ŠTUKATUR.
Proizvodi se isključivo po narudžbi kupca , rok isporuke 5-7 dana. Stiropor se ne impregnira.
PRIM ŠTUKATUR cijena 5,05 kn/kg s pdv-om, vreće 25 kg. Potrošnja cca 5kg/m2 za sva sloja.