Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

G S / 6.1.2015. 13:34:17

Postovani

Zanima me da li između sloja hidropretekta i sanisil h je potreban sloj sanil špirac?
Gdje navedene proizvode je moguće kupiti u Splitu ili okolici?
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Na površinama obrađenim HIDROPROTEKT -om prije nanošenja SANISIL H žbuke, potrebno je nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA kao vezivni sloj.
Navedene proizvode možete pronaći u trgovinama BRODOMERKUR, PEVEC i dr.

v g / 28.12.2014. 19:30:45

molim vas da li postoji kakav premaz ya crijep.Znaci da postojeci crijep na kuci se ne skida nego da se premaze sa nekom tekucinom,dali je to izvedivo.

ODGOVOR

Proizvode namijenjene za sanaciju crijepa nemamo, ali kao sredstvo kojim možete premazati crijep za zaštitu je FIKSANIR sredstvo za učvršćivanje građevinskih materijala.

NAMJENA: Za restauraciju, učvršćivanje i konzerviranje građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke, opeka, crijep.
FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli

SASTAV: ester silicijeve kiseline.
Sve podloge moraju biti čiste, otprašene suhe i upojne. Naslage prašine oprati vodom. čišćenje se treba provesti tako da ne dođe do oštećenja površine koju treba učvrstiti. Prije nanošenja FIKSANIRA
moraju biti provedeni svi restauratorski radovi, krpanja i retuševi.
FIKSANIR prije upotrebe dobro promiješati u originalnoj ambalaži. Proizvod je gotov za primjenu i ne razrjeđuje se.

PRIMJENA:
FIKSANIR se primjenjuje prskanjem ili premazivanjem. Važno je nanositi FIKSANIR do potpunog zasićenja podloge. Ako je potrebno nanijeti drugi sloj obavezno je sušenje prvog sloja dva do tri tjedna od nanošenja.

a d / 27.12.2014. 17:15:57

koje sredstvo ubaciti u fugu protiv vlage.znaci fugiram kamenu kucicu izvana pa me zanima dali imate nekakvo sredstvo za ubacit u smjesu fuge hvala najljepsa.

ODGOVOR

Za fugiranje kamenih zidova koristite naš gotovi proizvod MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom.

t / 26.12.2014. 14:12:56

Poštovanje, vaš portal pratim već dugo. Savjetujete upotrebu vašeg proizvoda Antisol protiv isoljavanja starih kamenih zidova zasićenih soli.Međutim vaš proizvod nema na tržištu Rijeke i Zadra niti su ćuli za njega. Potreban nam je pri adaptaciji stare kamene kuće. Građ.apoteka u Zadru nam je preporućila Orso teflon transparent sličnih svojstava kao i Antisol.Jeste li upoznati sa ovim proizvodom jer ga jos nismo upotrijebili.?Jos pitanje: dali je moguće takav stari osoljeni zid sa unutrašnje strane obložiti Ytong ploćama ili knaufom .Bojimo se da ce sol i ovu zaštitu brzo uništiti bez premaza za osoljavanje-Molim odgovor.Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Ako je proizvod koji se nudi u trgovini namijenjen sprječavanju isoljavanja možete ga upotrijebiti.
Ako vam je zid zasićen topivim solima preporuka je prije bilo kakve sanacije premazati zid sredstvom ANTISOL ili slično jer bez tretiranja zidova soli će vam se pojaviti na saniranim zidovima. Nakon tretiranja ANTISOLom možete ugraditi Ytong ili Knauf.

a d / 22.12.2014. 11:53:18

pozdrav zanimame kupio sam kamenu kucu i voli bi da ostane u kamenu bez fasade.pa me interesira od koje se smjese ili kako se radi fuga za takve kamene kuce.jeli to samo pjesak i cement ili se doda jos nesto unutra ili pak nesto trece hvala

ODGOVOR

Kamenu kuću fugirajte s našim gotovim proizvodom MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom .
Pakiranje je u vrećama 40 kg, cijena 2,28 kn/kg , s PDV-om.

V C / 16.12.2014. 9:05:05

Postovanje,
sto preporucujete kao zavrsni sloj na vanjski ytong zid debljine 25 cm (novogradnja) pregletan fleksibilnim ljepilom sa mrezicom. Stiropor fasada ne dolazi u obzir jer nema mjesta za nju. Hvala

ODGOVOR

Vanjski zidovi od porobetona mogu se obrađivati žbukanjem laganim žbukama tipa VC 20 L, ili gletanjem TERATERMO GLETOM uz obavezno rabiciranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. za završnu obradu preporučamo završno dekorativne žbuke kao mineralne žbuke SEP Z 200; SEP Z 300; SILIKATNE ŽBUKE ili SILIKONSKE ŽBUKE, uz odgovarajuću impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

i / 12.12.2014. 12:35:40

Renovirali smo staru kucu..skigali staru zbuku..sada stavljamo rucno novu zbuku..pitanje je dali nakon grube zbuke je dobro stavit mrezu sa ljepilom?

ODGOVOR

Grubu žbuku potrebno je dodatno obraditi FINOM ŽBUKOM F 900, ili VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE u sloju kojem se može izvesti armiranje ogovarajućom mrežicom.
Polimer-cementni mortovi tipa „ljepila“ nisu odgovarajući materijala za obradu klasične podložne žbuke.

P Đ / 9.12.2014. 9:19:04

Ručno žbukane zidove koji su bojani htjeli bismo pogletati pa nas zanima koji kontaktni premaz koristiti i koju masu za gletanje?
Lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Postojeću boju je potrebno mehanički ostrugati, otprašiti površinu, impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om i pregletati TERANIL-om u dva sloja.

Z T / 1.12.2014. 12:17:51

kolika smije biti najmanja temperatura za postavljanje fasade i da li postoje kakvi aditivi protiv smrzavanja za ljepilo ..HVALA

ODGOVOR

Prilikom primjene i sušenja, temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5°C ni viša od +30°C.
Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na o sunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše.
Prilikom izvođenja radova pridržavati se važećih građevinskih normi za fasaderske radove.
Aditivi protiv smrzavanja se ne smiju dodavati.

T Z / 30.11.2014. 18:27:25

Poštovani
Na jedan zid od Knaufa koji je do sada 2x krečen moram polijepiti pločice. Koje mi sredstvo za impregnaciju preporučate pošto struganje nije moguće bez oštećenja knaufa (probao).
Hvala
Tihomir

ODGOVOR

Podlogu je potrebno impregnirati KONTAKTGRUND-om dan ranije.