Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ivan K / 4.6.2024. 14:50:46

Poštovani, u dvorištu, okolica Samobora, mi je prije 7 godina postavljeno 170 m2 vaših betonskih opločnika na kojima su sada prilično vidljive crne točke koje se ne mogu oprati miniwashem (alge i mahovina se operu, vidi se na priloženim slikama). Pretpostavljam da su te crne točke nekakv lišaj koji bi prvo trebalo tretirati nekakvim sredstvom (ako da, gdje se može kupiti?) pa onda oprati. Molim vas savjet kako oprati te crne točke tj potpuno očistiti opločnike? Hvala

ODGOVOR

Pranjem opločnika uklonili ste površinska zaprljanja, ali time niste uklonili spore mikroorganizama koje su ušle u betonsku strukturu samih opločnika. Preporučamo tretiranje opločnika sredstvom za čišćenje betonskih površina dostupnim na tržištu. Samoborka, na žalost takav proizvod nema u svom programu.

Lucija C. / 21.5.2024. 10:40:10

Poštovani, Imamo neravno dvorište na kojem su betonske ploće 1mx1m, jako su stare i neravne, što preporučate osim što se mora podloga srediti koji model opločnika ili opet nekih betonskih tako većih ploča preporučate za ljepljenje gore. Da li Vi izvodite radove prireme podloge i ljepljenja? Hvala LP

ODGOVOR

Samoborka u svojoj ponudi nema uslugu ugradnje i montaže opločnika. Svakako je jako bitno da se pripremi nosiva podloga koja će podnijeti predviđeno opterećenje. Format opločnika morate sami odabrati. U većini slučajeva opločnici se ne lijepe već se postavljaju na pripremljenu suhu podlogu od kamenog agregata minimalne ukupne debljine svih slojeva 50 cm. Možemo vam preporučiti razne formate opločnika koje možete vidjeti pod nazivom Pegaz i Herkules.

I B / 25.4.2024. 15:01:15

Planiram kupiti Vaše opločnike Atena. Trenutno sam u fazi postavljanja rubnjaka pa me zanima koja bi bila idealna širina između rubnjaka za širinu staze 1m (shema S72)? Da li da rubnjake postavim točno na 1m širine ili da širina između rubnjaka bude 1m i 1-2 cm.

ODGOVOR

Rubnjake treba postaviti na međusobnom razmaku od 1 m širine za ovu vrstu opločnika Atena.

VLASTA K / 22.3.2024. 21:30:23

Prodaju li se vaši opločnici i negdje na Kvarneru ili otoku Krku? Hvala

ODGOVOR

Za kupnju Samoborkinih proizvoda na području Kvarnera molim obratite se našem prodajnom predstavniku na broj telefona 091 33 22 921.

ivica D / 15.3.2024. 22:17:16

Poštovani čime da zaštitim opločnike-tlakovce,cijeli dan su u hladovini pa se ne osuše kad je kiša perem ih svake godine u proljeće sa minivašem i kad ih operem su kao novi ali za 2,3 mjeseseca izgledaju staro

ODGOVOR

Opločnike operite miniwashem i potpuno suhe opločnike premažite BETOSILOM, sredstvom za impregniranje betona koje će smanjiti površinsku upojnost betonskih opločnika.

Bojan S / 28.2.2024. 13:31:05

Mogu li se opločnici postaviti na betonsku podlogu i na koji način? Koristili bi se za parkiranje automobila. Hvala

ODGOVOR

Ukoliko je betonska podloga izvedena u padu, odgovarajuće je čvrstoće i imate dovoljno prostora za izvedbu procjednog sloja, možete postaviti opločnike. Opločnike preporučamo postavljati na procjedni sloj (na sloj agregata granulacije 2-4mm ili 4-8mm debljine minimalno 3 cm) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena.

D L / 30.10.2023. 13:32:28

Poštovani, zanima me da li imate na lageru kulir ploče /za vanjsko stubište/, s tim da me posebno zanima je li imate ploče/gazišta napravljena od jednog komada? Unaprijed zahvaljujem, uz srdačan pozdrav,

ODGOVOR

Betonske kulir ploče su standardni proizvod i imamo ih na stanju. Gotova betonska gazišta za stepenice ne proizvodimo.

E M / 23.10.2023. 16:35:34

Poštovani, Planiran na terasu na kojoj je napravljena glazura u padu staviti betonske kocke te između kocki fugirati kvarcnim pijeskom.Zanima me da li je iste potrebno lijepiti ili se kocke samo postave na glazuru?

ODGOVOR

Na betonsku podlogu u padu preporučamo slagati opločnike na sloj agregata granulacije 2-4 mm (ili 4-8 mm) u debljini od minimalno 3 cm, te nakon polaganja fugirati KVARCNIM PIJESKOM. Također preporučamo da betonsku ploču zaštitite visokofleksibilnim hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK.

B K / 21.8.2023. 16:34:21

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

M K / 1.7.2023. 12:03:39

Postovani imam terasu betonsku ne ravno i ispucalu ,zanima me dali bi mogla i kojim oplocnicima slozit terasu suho polaganje?

ODGOVOR

U Vašem upitu nema dovoljno informacija za konkretan odgovor, ali načelno opločnike preporučamo postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Ukoliko je betonska podloga izvedena u padu, odgovarajuće je čvrstoće i imate dovoljno prostora za izvedbu procjednog sloja, možete postaviti opločnike.