Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z M / 1.9.2013. 13:25:59

Dali se vi bavite otkupom otpadnog stiropora i ako da molim vas da mi kažete koja je cijena po kili. Hvala

ODGOVOR

Za otkup stiropora možete se obratiti našoj službi na broj 01/3322-722 te sve dogovoriti.

K K / 28.5.2013. 17:27:52

Živimo u starogradnji , sa drvenim gredama, da li je moguće postići smanje buke odozdo, upotrebom kamene vune i gips ploča. Jasno mi je da je idealno odozgo ali ponekad to nije moguće. Buka je dosta velika čuje se svaki korak. Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd ne proizvodi kamenu vunu niti knauf ploče, te vam ne možemo odgovoriti na to pitanje.
Molimo vas da se obratite proizvođačima tih proizvoda da vas upute kako smanjiti buku

S / 26.5.2013. 14:38:12

Da li postoji neki način za skidanje Bavalita sa zidova u unutrašnjosti kuće osim gletanja preko njega

ODGOVOR

Postojeću žbuku možete skinuti mehaničkim putem ili let lampom, no pošto se radi o unutrašnjosti kuće možda bi primjerenije bilo mehaničko uklanjanje

i b / 3.5.2013. 21:03:46

mozete mi odgovoriti kako da skinem bezbojni lak sa fasadne cigle.hvala unaprijed

ODGOVOR

Na žalost na postavljeno pitanje vam ne možemo odgovoriti jer u svom proizvodnom programu nemamo lakove i ne bavimo se time.
Najbolje je kontaktirati proizvođača laka koji vas može savjetovati o skidanju istog.

v s / 1.5.2013. 18:23:00

Poštovani. da li se mogu šamotne cigle sa unutarnje strane roštilja ( ne dno ) lijepiti sa fleksibilnim ljepilom za pločice. unaprijed se zahvaljujem na odgovoru jer je materijal već stigao.

ODGOVOR

Mi ne preporučamo koristiti ljepilo za keramičke pločice za navedenu svrhu..
Molim , obratite se firmi KODRIĆ SILEX koja ima proizvode za roštilje, kamine, te će vas savjetovati što koristiti za ljepljenje šamotne cigle.

D L / 30.4.2013. 12:41:24

Poštovanje. Prlilikom postavljanja vašeg kulira, zbog velike topline, došlo je do pucanja na tri strane ( 1-2 mm ). Površina je oko 9 m2. Kako da spriječim širenje pukotina i prodor vode. Hvala.

PS.
Korišten je kulir bijelo zrno 2-4 mm i crno zrno 3-6 mm,miješano sa cimentom u omjeru 1-1, na ravnoj plohi prije deset dana.
Temeratura oko 25 stupnjeva, polivano vodom par puta na dan .Pukotine su se pojavile peti dan. Sad je izbrušen i želio bih
sanirati pukotine.

ODGOVOR

Prema opisanom, pucanje kulira se nije smjelo dogoditi jer je temperatura bila pogodna za izvođenje.
Pretpostavka da je došlo do greške prilikom izvođenja kulira na podlogu. Pukotine veličine 1-2 mm sada je teško zapuniti cementnim proizvodom jer će se vidjeti razlika na površini.
Pukotine možete zapuniti trajno elastičnim kitom u boji kojeg možete kupiti u trgovačkim centrima.
Prije zapunjavanja pukotina svakako je potrebno kontaktirati izvođača radova jer kod izvedbe pranog brušenog kulira pukotine se ne smiju pojavljivati, te možda izvođač radova ima smjesu kojom može zapuniti kulir.

D M / 28.4.2013. 12:29:14

Zanima me dali se bavite izolacijom,,naime trebala bi izolirati 170 m2 visokog potkrovlja odnosno krova pa me zanima cijena

ODGOVOR

Toplinsku izolaciju za izolaciju krova nemamo u svojoj ponudi. Obratite se proizvođačima toplinsko izolacijskih materijala.

S A / 15.4.2013. 18:59:34

Imam kuću u planinskom selu napravljenu od drvene građe i ispunjene blatom.Kuća je u dobrom stanju pa bih htela da uredim njenu fasadu u postojećem balkanskom stilu.Da li postoje neke nove metode? Pozdrav.

ODGOVOR

nismo upoznati o kakvom se balkanskom stilu radi, i u kakvom je stanju navedena kuća, odnosno njezina fasada.
Ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi dobro da nam proslijedite par slika postojećeg objekta, kako bi bili vam mogli dati precizniji prijedlog sanacije.

a h / 12.4.2013. 12:55:56

postovani,nameravam da kupim jednu stariju kucu 9 x 8 m,ali izmedju spratova nema ploce da li je moguce ugraditi ploci i koliko bi me otprilike kostalo,pozdrav ah

ODGOVOR

Samoborka d.d. se ne bavi izvođenjem građevinskih radova. Za sve detaljnije informacije i cijene vezanih uz izvođenje radova trebate kontaktirati statičara koji bi ocijenio da li je moguće na postojeću kuću ugraditi armiranobetonsku ploču ili ne, odnosno izvođače građevinskih radova za konkretnu cijenu.

m m / 20.3.2013. 2:01:41

Imam 350 kvadrata prilaza kući na koji bih postavio granitne ploče odprilike velicine 50x50 i debljine ooko 7-8cm. da li je bolje da se postave na pijesak ili na beton?? hvala unaprijed

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati proizvođača od kojeg se kupuju granitne ploče te te pitati za prijedlog na koji način ih je najbolje ugraditi.