Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

t b / 23.8.2012 17:06

Postovani
Prema Vasem savjetu pregletao sam zid sa teratermo gletom a sad me zanima da li moram sa jos necim prijeci preko toga prije navlacenja silikatne zbuke?
Da li treba jos sa necim zagladiti i staviti impregnaciju?
Molim Vas sa cime se gleta cokl prije zavrsne obrade teraplastom?
Hvala

ODGOVOR

Nakon nanošenja TERATERMO GLET-a prije obrade SILIKATNOM ŽBUKOM potrebno je podlogu samo impregnirati SILIKATGRUNDOM minimalno dan ranije.
Sokl možete pregletati ili SAMOTERMO GLETOM ili REPARATURNIM MORTOM F .
Za kvalitetnu izvedbu sokla potrebno je znati kakvi su sada slojevi na soklu.

J / 20.8.2012 16:41

Poštovani,
VC40 i VC50 su naoko vrlo slični. Ako mi je od unutarnjih radova ostala veća količina VC40 koliki je grijeh nanjeti VC40 na neku od vanjskih površina odnosno kolika je razlika u omjeru vapna i cementa u VC40 i VC50. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

VC 40 i VC 50 su izgledom iste žbuke samo što je VC 40 namijenjena isključivo za unutarnje radove te se ne smije koristi za vanjske površine, dok je VC 50 žbuka koja se koristi i za unutarnje i za vanjske radove. Omjer udjela sirovina naša je poslovna tajna te vam taj podatak ne možemo dati. VC 40 i VC 50 su gotovi industrijski proizvodi kojima se samo dodaje voda.

I I / 15.8.2012 9:12

Poštovani,
u fazi sam izrade ugradbenog kamina, kojeg sam obzidao Ytong pločama debljine 10 cm. Iste bi pregletao Teranilom ekstra te premazao nekim od Vaših završnih dekorativnih boja.
Interesira koliko su spomenuti proizvodi otporni na temperaturu.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Materijali za gletanje TERANIL EKSTRA (ili SAMOTERM GLET) su mineralnog porijekla i negorivi su.
Ukoliko će doći do deformacije YTONG ploča zbog termičkog naprezanja tada će se pukotina manifestirati i na glet masi.

Predlažemo:
1. Impregnacija YTONG ploča UNIVERZALKONCETRAT GRUND-om (razrijeđen vodom 1:1 neposredno prije gletanja)
2. Prvi nanos gleta TERANIL EKSTRA ili SAMOTERM GLET d=2mm. U mokru masu utisnuti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Drugi nanos gleta nakon cca 2-3 dana.
3. Bojanje izvesti nakon potpunog sušenja gleta (min 2 tjedna) bojom AKROTON (u nijansi po vašem izboru iz naše ton karte).

ž j / 31.7.2012 14:10

Poštovani, zanima me s kojim premazom bih zaštitio betonsku podlogu u haustoru, od: soli, smrzavanja, mehaničkog oštećenja itd. obzirom da predmetni haustor služi kao prostor za parkiranje auta u zimskim uvjetima, te za prolaz pješaka.

ODGOVOR

Površine betona ne možete bojanjem zaštititi od mehaničkih oštećenja.
U obzir dolazi izvedba klasičnog kulira, čime postižete estetsku pojavnost kao i mehaničku zaštitu.

B / 18.7.2012 11:46

Postovani,
molim Vas savjet. Djelomicno sam pokrpao zid u sobi s VC-50 i htio bih ga rabicirati s plasticnom mrezicom. Mogu li u tu svrhu upotrijebiti TERATEKT G? Hvala.


ODGOVOR

TERATEKT G je proizvod, ljepilo kojim se lijepi keramika, te se njime ne može gletati.
Žbuku VC 50 pregletajte TERANIL-om u koji u sloj gleta možete ugraditi staklenu mrežicu za unutarnje radove.

I B / 17.7.2012 21:17

poštovani,
kupio sam kuhinju kojoj su gornji elementi sivi( po broju kataloga otprilike br. 3335) a donji elementi su boja wenge ( br. 3069 otprilike)..Boja pločica zidnih i podnih je špricana boja bile kave i čisto bijele..Zanima me, koja bi boja zidova najbolje pristajala i upotpunila cijeli ambijent?
hvala unaprijed na pomoći

ODGOVOR

Najbolje je da se obratite dizajneru interijera koji će vam prema odabiru boje vaših elemenata ponuditi najbolje rješenje.
Mi se ne bavimo dizajnom interijera no na internetu možete pronaći stranice na kojima se nudi takva usluga.

J I / 16.7.2012 10:07

Poštovani.,gradim ogradu,stupovi armirani betonski,a između parapet od betonskih blokova.Zanima me Vaša preporuka za dalnju obradu/impregnacija,gletanje,premaz/,a molim i odgovor o bojanju vaših ogradnih betonskih elemenata-hvala-pozdrav

ODGOVOR

Nakon izvedbe ab stupove pregletajte RAPARATURNIM MORTom, zidove obradite cementnim špricom, žbukom VC 50 u d~2 cm te nakon sušenja, zajedno sa stupovima, možete pregletati REPARATURNIM MORTom F u d~2-3mm i zatim sve zajedno obojiti bojom za beton AKROTON , u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija nije potrebna.

t b / 15.7.2012 13:33

Postovani
Molim Vas sa kojim je ljepilom najbolje gletat zid a da s poslije na njega moze navuci zbuka(fasada).
To je je zid na koji nebi ljepio stiropor nego samo pogletao i da moze izdrzati bez zbuke godinu dvije.
hvala

ODGOVOR

Postojeće zidove trebate obraditi podložnom ili toplinskom žbukom, pregletati TERATERMO GLETom i ugraditi završnu žbuku prema izboru.
Glet masa nije predviđena za gletanje neobrađenih zidova, već se samo armirano betonski zidovi mogu gletati bez prethodne obrade žbukom.

Naše proizvode možete u Zagrebu kupiti na našem prodajnom skladištu na Trešnjevci, u ulici Božidara Adžije 12 ili u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom.

A A / 9.7.2012 21:49

Poštovani,
napravili smo kulir ploču sa bijelim i crnim kamenčićima, i sa brusilicom ispolirali, zanima nas koji lak ili sjaj bi trebali staviti preko jer želimo da se sjaji ploča. Unapried zahvaljujem.

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati izvođače pranog kulira koji vas mogu savjetovati s čime premazaet ploču da se sjaji.
Pokušajte kontaktirati firmu NESEK TERACO koji vam mogu pomoći. tel.049/232-893 098/857100 ili 098/970 5880

D Š / 9.7.2012 12:35

Poštovani,

koje su karakteristike SAMOPEV fleksibilnog ljepila?

hvala

ODGOVOR

SAMOPEV je ljepilo koje za PEVEC proizvodi i puni Samoborka, no ne ulazimo u njihovu recepturu te vam karakteristike ljepila nismo u mogućnosti dati.

Prilikom kupnje ili informiranja, u Pevecu vam trebaju dati ili pokazati tehničku uputu gdje su vidljive sve karakteristike proizvoda.