Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Petar M / 15.5.2024. 20:02:48

Da li se teraplast može nanositi na gumenu podlogu koja je već na sebi imala granulat ali je isti sa vremenom otpao. Nekada se moglo kupiti na metre gumena podloga širine 30 cm na kojoj ne već nanesen granulat, da li to imate u ponudi?

ODGOVOR

Gumena podloga nije pogodna podloga za izvedbu TERAPLASTA. Opis ''gumena'' traka s granulatom podsjeća na krovnu ljepenku s posipom. Samoborka d.d. nema proizvode na bazi bitumena.

Luka D / 13.5.2024. 13:39:24

Poštovani, imam staru betonsku terasu sa koje je skinuta glazura i ljepenka te je nanešen novi sloj resitola. Istu bih morao na dijelovima poravnati, sanirati pukotine, udubljenja/oštećenja. Planiram koristiti reparaturni mort R4-250. Zanima me mogu li mort nanositi direktno na resitol ili bih trebao korisiti neku impreganiciju odnosno napraviti neku pripremu podloge? Zahvaljujem. S poštovanjem,

ODGOVOR

Obzirom da se radi o podlozi na kojoj je izvedena hidroizolacija na bazi bitumena, preporučamo da izvedete cementnu glazuru CEMENTNIM ESTRIHOM 20 ili CEMENTNIM ESTRIHOM 30. L

Marko M / 12.5.2024. 17:45:34

Poštovanje, molim vas za savjet. Unutarnji zidovi kuće su mi strojno ožbukani žbukom VC 40. Planirao sam i dogovor je bio da se zidovi samo ugrubo izravnaju te bih ja nakon toga zidove gletao teranilom. Međutim žbukanje je vrlo loše izvedeno s dosta neravnina i udubljenja. Majstori su se malo zaigrali s struganjem žbuke pa su sastrugali i što treba i netreba. Trebam savjet čime zidove izravnati? Da li isto VC40 ili možda da sad navučem cijele površine s GV10 pa sa njim zagletam? Hvala pozdrav

ODGOVOR

Za odstupanja, odnosno potrebna izravnanja od 0-10mm preporučamo FINU ŽBUKU EKSTRA, dok za eventualno potrebne veće debljine (do 30mm) preporučamo FINU ŽBUKU MAX.

viktor j / 6.5.2024. 12:07:46

čim premazati,zaštititi fugirani zid u zatvorenom prostoru.

ODGOVOR

Pod pretpostavkom da se radi o zidu od opeke preporučamo zaštitu SILKOSAM KONCENTRATOM ili klasičnom akrilnom impregnacijom tipa UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

Ivan K / 2.5.2024. 14:28:42

Lijepi pozdrav, imam staru betonsku ploču ispred vikendice (terasa u nivou zemlje). Budući da je na brijegu, ploča je nagnuta prema dolje i u svojih 2m duljine pada za cca 5cm. Želio bih ju poravnati da na nju kasnije mogu postaviti laminat. Terasa će biti natkrivena, nije potrebna posebna izdržljivost ili izolacija. Bitno mi je da ju izravnam da ljudi na stolicama nemaju osjećaj da su na brodu. Ljubazno vas molim prijedlog proizvoda i što da napravim, hvala vam unaprijed!

ODGOVOR

Ukoliko se radi o budućem zatvorenom prostoru i imate dovoljno prostora, preporučamo da izravnate pad izvedbom glazure u debljini 3-8cm CEMENTNIM ESTRIHOM..

ljiljana c / 2.5.2024. 12:08:21

Poštovani, imamo na dijelu zida u predsoblju teraplast koji je već prljav, pa ne znamo što se s njim može raditi, može li se s nečim oprati, prekrečiti.... Uglavnom dio zidova na kojima nije teraplast smo sada svježe obojali, a on je ružan i prljav. Lp

ODGOVOR

TERAPLAST možete oprati toplom vodom i blagim deterdžentom tipa sredstva za pranje suđa, pomoću mekane četke. Ukoliko na TERAPLASTU nema masnih mrlja, možete ga osvježiti bojanjem fasadnom bojom TERATON V u dva naliča.

Luka B / 30.4.2024. 20:20:02

Poštovani, dali se može koristiti rabic mrežica in 70 ili primafas 160 sa glet masama, tipa teranil extra. Jer od dosta majstora koji su kvalificirani soboslikari tvrde da se ništa ne postiže sa upotrebom mrežice u glet masi. Da može doći do pojave mikropukotina iako je stavljena mrežica. Pa me zanima dali se sa teranilim extra i mrežicom in70 dobije dobro armiran zid, da sa vremenom neće doći do pukotina.

ODGOVOR

Armiranjem u sloju gleta mogu se premostiti i umanjiti mogućnost pojave lasastih pukotina, ali to ovisi o uzroku nastanka pukotina.

Ante M / 24.4.2024. 10:00:10

Dobar dan. Molim vas za iskusni savjet,dakle imam ispred kuce cca 50 kvadrata betonirano stari beton koji je naliven prije 40 godina ima dosta pukotina i neravnina tako da nije pogodan za postavljanje plocica dali mi imate za predlozit neki vas proizvod koji bi to dobro sanirao i uspio ti sve izravnat nisam sve tocno pogledao ali mislim da bi se izravnalo negdje bi trebalo ici 1cm a negdje i do 3cm materijala

ODGOVOR

Za reprofilaciju betonskih površina najpogodniji je REPARATURNI MORT, ali obzirom na starost betona i opisana oštećenja pitanje je isplativosti sanacije takve betonske površine. Preporučamo, ukoliko imate dovoljnu visinu izradu glazure CEMENTNIM ESTRIHOM ili dobetoniravanje SUHIM BETONOM ili razbijanje postojećeg i izradu novog betonskog platoa.

Ranko R / 24.4.2024. 7:27:40

Postovani,moze li se preko silikonske fasadne boje bojati akrilnom,i ako moze,koja je procedura?Lp

ODGOVOR

Preko silikonske fasadne boje može ići opet samo silikonska fasadna boja tipa SILIKONKOLOR.

Marko K / 23.4.2024. 22:03:18

Poštovani, zanima me omjer cementa i pijeska ukoliko se želi dobiti estrih tlačne čvrstoće C30 kao CEMENTNI ESTRIH 30. Hvala.

ODGOVOR

Ukoliko trebate cementni estrih razreda tlačne čvrstoće C30, preporučamo da iz Samoborkinog proizvodnog programa odaberete gotov, tvornički formuliran proizvod pod nazivom CEMENTNI ESTRIH 30.