Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T P / 8.8.2020. 7:09:43

Postovani u Ponudi Imate Betonski poklopac : ø1000/600 mm Šifra: 22020502 ! Da li radite dostavu ? Dostava bi bila u Županju ? Ako da koliko bi bila dostava i koji Je rok isporuke? Hvala u naprijed za vas trud. S poštovanjem Toni

ODGOVOR

PRODAJNI UPIT - odgovara prodaja stranki

A Š / 5.8.2020. 22:34:56

Poštovani,kupila sam pločice sive a nekoje imaju jako izražene fleke bijele zanima me kako da to popravim.Dali postoji kakvo sredstvo da ih premažem očajna sam rekao čovjek da je druga klasa ali ovi fleki se jako vide.Molim vas pomozite šta da radim.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o našim BETONSKIM PLOČAMA 40x40 cm pojava bjeličastih mrlja može biti posljedica vapnenog isvjetavanja. Iscvjetavanje vapnenca prirodna je pojava betona i posljedica je prirodnog sastava materijala. Vlaga u betonu, neovisno o njenom izvoru (oborine, kondenzacija, vlaga upodlozi), može uzrokovati kemijsku reakciju pri čemu nastaje otopina koja prodire na površinu opločnika te nakon hlapljenja vlage ostavlja karakteristične bijele tragove vapnenca. Intenzitet pojavnosti vapnenog iscvjetavanja ovisi o vremenskim prilikama (vlaga,kiša, mraz i sl) te može biti više ili manje izražen. Pojava iscvjetavanja vapnenca je privremena i s vremenom u potpunosti prestaje te ne narušava kvalitetu proizvoda

B B / 5.8.2020. 18:33:20

Postovani, oko garaznih zidova koji su u zemlji imam plocnik.Uslijed susa doslo je do slijeganja terena pa tako i plocnika.Posljedica je pukotinu u spoju sa zidom gdje mi ulazi voda.Ta pukotina je sirine cca 2 cm.S kojim vodonepropusnim materijalom izvrsiti sanaciju kako mi voda vise nebi prodirala u garazu Zahvaljujem. Sp. Boris Bočkaj Krapina Ilirskog pokreta 19

ODGOVOR

Kako bi spriječili eventulano zacurijevanje vode na spoju betonskog pločnika I zida preporučamo samu sljubnicu zapuniti gusto zamiješanim HIDROPROTEKTOM. Nakon očvršćivanja izvesti “holker” fleksibilnim polimer-cementnim HI premazom BETONPRODUKT MONOELASTIK uz primjenu fleksibilne TRAKE ZA BRTVLJENJE. Svakako je prethodno potrebno ispitati ravninu betonskog pločinka te po potrebi izvesti odgovarajući pad od kuće REPARTRUNIM MORTOM G ili REPARATRUNIM MORTOM R4 250 (ovisno o potrebnim debljinama sloja).

S / 5.8.2020. 9:41:47

Poštovani Zanima me da li se betonski oplocnici također mogu postavljati na kosine (ulaz u garažu). Bojim se da zbog težine s vremenom kocke ne krenu kliziti/pritiskati najnižu točku. Koji je tehnički najispravnije način postavljanja kocaka na kosim terenima? Hvala

ODGOVOR

Betonskim opločnicima mogu se oblagati I površine u padu. Ovisno o nagibu terena ovisi i sama izvedba pa i po potrebi izvedba AB “praga” koji će biti uporište za polaganje opločnika. Preporučamo obratiti se iskusnim izvođčima koji će izvršiti uvid na objektu.

I M / 4.8.2020. 12:41:39

Pozdrav,unaprijed hvala za vas trud i pomoc.kupio sam kucu koja je gradjena 1973,na plocu sam stavio lepenku koju sam spojio sa onom od temelja ,prekolepenke stiropor pa glazuru.u dvije prostorije sam stavio plocice po podu i u njima nema nikakvog mirisa a u dvije prostorije je postavljen laminat,poslije 2,3 godine poceo se osjecati jak miris izmedju laminata i zida tj. izmedju glazure i zida ,osjeca se kao budj ali nema vlage nikakve.tamo gdje su plocice zid ne smrdi.da li znate o cemu se radi i kako se to moze sanirati ?

ODGOVOR

Prema dostupnim informacijama iz vašeg upita nije moguće utvrditi o čemu se točno radi. Više je mogućnosti: neadekvatan spoj HI, zaostala vlaga u podlozi zbog nepoštivanja potrebnog vremena sušenja glazure ili površinska kondenzacija. Ukoliko ste u mogućnosti moiim dostavite fotografije postojećeg stanja.

Ž J / 3.8.2020. 15:18:19

Poštovani, na unutarnjem zidu gdje se nalazi dimnjak ispucao je mort samo oko dimnjaka. Skinuo sam sve od poda do stropa sa obje strane dimnjaka što preporučujete iz svog programa? Širina skinutoga oko 70 cm a visina 270 cm, hvala unaprijed!

ODGOVOR

Razlozi pucanja žbuke kojom je ožbukan zidani dimnjak mogu biti različiti : klasični zidani dimnovodni kanal bez dimovodne cijevi, oštećenja dimovodne cijevi i dr. Kako bismo vam mogli pomoći molim dosavite fotografiju sa vidljivim stanjem nakon uklanjanja žbuke.

K Z / 29.7.2020. 17:55:19

Poštovani/a, imam kuću sagrađenu od pune cigle. Dosta je to loše napravljeno u smislu da fali morta između cigli pa postoje rupe između njih. Razmišljam da prije stavljanja fasade od stiropora te rupe između cigli zapunim. Molim Vas pomoć sa kojim materijalom to napraviti i da li postoji neki alat za to da nije ručno. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Ovisno o postojećem stanju zida od opeke, isti je prije izvedbe fasadnog sustava, potrebno pripremiti kako slijedi: - podlogu temeljito ispitati, ukliniti sve eventuano slabodržeće dijelove opeke I morta, te oprati vodom - eventualno nedostajuće dijelove opeke uzidati komadima opeke koristeći MORT ZA ZIDANJE M-5 - po potrebi nedosatno zapunjene sljubnice između opeke zapuniti MORTOM ZA ZIDANJE M-5 ili SANACIJSKIM MORTOM R2 - cijelu površinu obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 pogodnim za strojno naošenje Kako bismo mogli utvrditi da li je I što je od gore navedenog potrebno molim dostavite fotografije sa vidljivim postojećim stanjem ziđa.

D P / 28.7.2020. 13:00:05

Poštovani, Čime preporučate izvoditi popravke na starom kameno-ciglenom zidu kuće zasićenom kapilarnom vlagom na koji će se stavljati sanisil spric + sanisil h? Mislim na popunjavanje vecih rupa, fiksiranje labavih komada kamena i cigle. Da li preporučate korištenje sanisil h zbuke (ili sanisil sprica u guscoj konzistenciji) za dotične radnje kako bi se očuvala paropropusnost? Hvala

ODGOVOR

Za zatvaranje većih neravnina mješovitog ziđa (opeka – kamen) s prisutnom kapilarnom vlagom, prije daljnje obrade sanacijskim sustavom SANISIL, preporučamo SANISIL ŠPRIC, koji je za navedeno potrebno pripremiti u gušćoj konzistenciji.

B K / 27.7.2020. 14:17:24

Imam kuću dosta stare građe. Na jedan zid nikad nema sunčeve svjetlosti i u zimi je dosta vlažan. Obzirom da je to stara gradnja i temelji nisu napravljeni kako spada. Molim vas za pomoć kako na tom cijelom zidu sa vanjske strane se može nekako napraviti neka vrsta izolacije ili neki premaz po zidu da nema tolike vlage i ljuštenja cigle sa vanjske strane, Postoji li neka mogućnost odstranjivanja veće količine vlage sa tog zida.

ODGOVOR

U vašem upitu nema dovoljno informacija za konkretniji prijedlog sanacije. U pravilu, izloženi zid od opeke preporučamo hidrofobirati SILIKOSAM KONCENTRATOM uz dodatne predradnje ovisino o postojećem stanju zida pa predlažemo da nam dostavite fotografije istog.

M H / 26.7.2020. 22:04:36

Poštovani, Imam friško napravljenu glazuru od vašeg cementnog estriha 20. Glazura ima neravnine 2-4mm te sam to planirao izravnati Teraneks masom za niveliranje. Da li mogu odmah izliti Teraneks ili moram cekati 28 dana da se glazura osusi? Da li ce Teraneks usporiti isusivanje friske glazure? Hvala

ODGOVOR

Samonivelirajuću masu TERANEKS možete uportijebiti za izravnavanje izvedenog estriha kada isti postigne traženu čvrstoću, što je u pravilu nakon cca 28 dana.