Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 19.10.2020. 11:40:02

Poštovani, Koji od proizvoda iz Vašeg asortimana bi preporučili za ravnanje zidova tj. sanaciju dubljih i plićih šliceva / pukotina koje su nastale provođenjem električnih te vodovodnih instalacija. U privitku Vam šaljem sliku kao vizualizaciju samog pitanja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Za krpanje šliceva i šupljina u nekonstruktivnom betonu do 2 cm možete koristiti REPARATURNI MORT G, za šupljine do 4 cm koristite REPARATURNI MORT R 4 250, te za sve veće otvore možete koristiti SUHI BETON 20 granulacije 0-4 mm ili CEMENTNI ESTRIH 20.

M B / 19.10.2020. 3:12:38

Poštovani, molim Vas za stručni savjet u vezi hidroizolacije i termoizolacije. U kupatilu mi je potrebna hidroizolacija na način da na već ožbukane zidove postavim samo hidroizolaciju prije ugradbe pločica, tj, da pločice mogu ugraditi izravno na hidroizolaciju i tako spriječiti prodor vode iz kupatila u zidove. Još mi treba hidroizolacija i termoizolacija podne (temeljne) AB ploče (deke) prije ugradbe pločica i parketa, a na međukatnoj AB ploči (deki) treba mi hidroizolacija prije ugradbe pločica i parketa. Kako međukatna AB ploča (deka) ima i pukotina širine do približno 0,6mm, dobro bi mi došla i kakva rijetka (epoksidna i li slična) smjesa za lijepljenje i popunjavanje pukotina?. Koliko najmanje debeo mora biti estrih iznad stirodura debelog 2cm da bi se na estrih moglo ugrađivati keramičke pločice, parket ili laminat? Molim Vaše stručne savjete i preporuke. Unaprijed se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

ODGOVOR

Ispod keramike u mokrim čvorovima preporučamo da izvedete polimer cementnu hidroizolaciju HIDROELASTIK 2K. Hidroizolacija ispod parketa i keramike u suhim prostorima nije potrebna. Pukotinu AB ploče u koliko nije konstruktivna možete zapuniti MORTOM ZA PUKOTINE. Sloj estriha iznad stirodura treba biti minimalno 4 cm debljine i ukoliko ispod temeljne ploče nemate hidroziolaciju preporučamo da ju izvedete na ploči BETONPROTEKT MONOELASTIKOM.

M F / 18.10.2020. 22:00:49

Poštovani ,dali imate mort za zidanje krušni peći

ODGOVOR

Za zidanje krušne peći možete koristiti MORT ZA ZIDANJE DIMNJAKA M10.

K M / 16.10.2020. 9:56:27

Postovani, smatrate li da je vaš reparaturni mort G prikladan za fugiranje kamena? Debljina fuge je oko 5 cm, a širina je 3cm.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G se nanosi u debljinama do 20mm. S obzirom na tražene debljine preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA.

M Š / 16.10.2020. 7:58:10

Poštovani. Kako sanirati pukotine na zidu( gdje se nalazi dimnjak)? A da ponovno ne popuca...

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o pukotinama jer se one mogu javiti u sloju gleta, žbuke, sljubnica opeke ili čak u samoj opeci. Molili bi Vas da nam dostavite fotografiju pukotina.

S D / 15.10.2020. 23:45:01

Poštovani, u kući imam podrum star 30 godina koji nikada nije bio korišten te bih ga volio urediti (ne za trajno stanovanje nego kao vinski podrum). Međutim betonski temelji su iznutra na nekim djelovima šupljikavi zbog nedovoljne zbijenosti ili količine veziva tijekom izrade pa je površina temelja (zidova podruma) na nekim mjestima dosta porozna i nepravilna. Što se tiče vlage temelji su samo za vrijeme velikih kiša malo vlažni na dodir. Razmišljao sam krenuti u sanaciju nanošenjem reparaturnog morta kako bi se zapunile spomenute šupljine u betonu i izravnala površina, a potom nanjeti SANISIL H zbog vlage. Je li to ispravan postupak i koji je Vaš prijedlog? Problem je malo specifičan pa bi pomoglo ukoliko Vam mogu poslati slike površine temelja na mail. Bilo kakve sanacije sa vanjske strane nisu moguće. Molim povratan odgovor. Hvala

ODGOVOR

Sanacijska žbuka SANISIL H je dobro rješenja za navedeni problem. Slike slobodno možete proslijediti na email s kojeg ste primili odgovor.

PODPITANJE: Takoder imam nesto SAMOBORKA reparaturnog morta pa pitanje mogu li to iskoristiti za izravnavanje?

ODGOVOR: Za ispunjavanje šupljina možete koristiti REPARATURNI MORT G. Kao pripremu za SANISIL H žbuku koristite CEMENTNI ŠPRIC 2. Materijale možete kupiti u našoj maloprodaji u Samoboru ili u Zagrebu, Ul. Božidara Adžije 12.

L R / 15.10.2020. 21:56:11

Pozdrav. Zanima me da li je moguce kao završni sloj na stiropor fasadi koristit završnu žbuku vc50. Hvala lp.

ODGOVOR

Za završnu obradu u toplinskim sustavima se primjenjuju tankoslojne završno dekorativne žbuke tipa TERAKRIL, SILIKATNA ŽBUKA, SILIKONSKA ŽBUKA, SEP, itd. Vapneno cementna žbuka VC 50 je podložna žbuka i ne može se koristiti za završnu obradu.

M M / 15.10.2020. 21:09:08

Poštovani, tri zida u garaži su grubo ožbukani strojom vapneno cementnom zbukom, na četvrti zid ide stiropor. Što bi preporučili da stavim kao završni sloj na sva 4 zida, možda fasadnu boju (koju preporučate?), ili finu žbuku (ako se može staviti na ljepilo koje se nanosi na stiropor)? unaprijed se zahvaljujem Lp

ODGOVOR

Ukoliko izvedena žbuka zadovoljava obradom, preporučamo da sve zidove završno obradite TERANILOM EKSTRA, te perivom bojom tipa POLAKRIL.

A J / 14.10.2020. 22:09:27

Imam dosta ruiniran betonski kip( šupljikav je i okrhnuti su mu neki dijelovi). Čime i kako ga popraviti? Hvala!

ODGOVOR

Čvrste betonske površine mogu se krpati tankoslojno do 5mm REPARATURNIM MORTOM F i u debljim slojevima do 20mm REPARATURNIM MORTOM G. Tehničku uputu s detaljima primjene i tehničkim svojstvima možete naći na našoj web stranici. Molili bismo Vas da nam dostavite fotografiju na ovaj mail kako bismo Vam mogli detaljnije pomoći.

D P / 14.10.2020. 0:50:00

Postovani, Da li mi mozete dati tocan podatak za sd vrijednost Silikatkolor boje? Naime, imam zahtjev na paropropusnost zavrsnog premaza za zbuku od maksimalno sd=0,03m, pa me zanima da li bi Silikatkolor zadovoljila. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Zahvaljujemp na iskazani interes za naš proizvod SILIKATKOLOR i ispričavamo se zbog kasnog odgovora. Relativni otpor difuziji vodene pare sd, SILIKATKOLORA, za debljinu uzorka (dva nanosa) 0,0015m, je 0,07 m te je klasificiran kao klasa I (visoko propusna). Za sve eventualno dodatno potrebne informacije stojimo na raspoloaganju.