Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I J / 19.11.2020. 19:36:52

Majstor je za izravnavanje zidova koristio GIPSOTEKT.Obzirom da se navedeni koristi za ljepljenje gipsanih i kartonskih ploca da li je to ispravno?Poslije ofarbao zidove.Koliko je to trajno?Molim odgovor

ODGOVOR

Zbog same obradivosti, brzine vezivanja I mogućnosti nanošenja u debljem sloju izvođačii koriste, između ostalih, i naš proizvod GIPSOTEKT za izravnavanje zidova. Kako je riječ o proizvodu na bazi gipsa ne preporučamo primjenu u prostorijama sa većom vlažnosti zraka. Trajnost tako obrađenih površina ovisi o kvaliteti same izvedbe. U slučaju prisutne kapilarne vlage u zidovima moguća su oštećenja i u kraćem vremenskom periodu.

I A / 18.11.2020. 17:44:42

Postovani, Je li bolje nanositi hidroizolaciju direktno na beton ili na sloj fleksibilnog ljepila zbog izravnjavanja ostecenja iste. Hvala

ODGOVOR

Zbog maksimalne debljine sloja polimer cementnih hidroizolacijskih premaza od 4-5 mm preporučamo da oštećenja izravnate REPARATURNIM MORTOM G u maksimalnoj debljini do 20 mm.

B R / 17.11.2020. 16:55:00

Postovani,koji je postupak da se preko mineralne zbuke, obojene silikonskom bojom ,postavi dekorativna zbuka (akrilna,silikatna,silikonska).Puno pozdrava

ODGOVOR

Postojeću fasadu dobro otprašite i operite vodom pod tlakom, te ostavite da se osuši (barem 48h). Nakon sušenja, očišćenu površinu impregnirajte PREMIUM GRUNDOM. Na osušeni grund nanesite sloj FINE ŽBUKE EKSTRA i u svježi sloj utopite staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Drugi nanos FINE ŽBUKE EKSTRA nanesite unutar 24h. Nakon najmanje 7 dana, podlogu premažite temeljnim premazom MINERALKVARC GRUND OBOJENI. Idući dan sve možete obraditi željenom završno dekorativnom žbukom.

D B / 12.11.2020. 14:07:29

Molim vas gdje u sibensko-kninskoj zupaniji kupiti kulir ploce PADOVA pjeskarene. Hvala

ODGOVOR

Ploča PADOVA PJESKARENA se može naručiti i kupiti u Brodomerkur Šibenik,(naručuju se isključivo po narudžbi)

K V / 11.11.2020. 6:40:35

Poštovani/a, Posjedujem kuću katnicu, zidanu od blok cigle , ožbukanu klasičnom žbukom i sa Vašom SEP fasadom drvena stolarija. Nakon uređenja unutrašnjih zidova koji su pregletani GLET MASOM , vaše proizvodnje, na zidu se pojavila kondenzacija (kapljice vode ) što se pretvara u plijesan . Kuća se grije na centralno. Molim Vas savjet kako da riješim problem i da se riješim kondenzacije po zidovima i plijesni. Hvala na pomoći,

ODGOVOR

Pojava kondenzata vlage na površini zida je najčešće uzrokovana hladnim toplinskim mostom. Pojavu kondenzata možete spriječiti izvedbom vanjskog toplinskog sustava. Sanaciju od mikroorganizama se može provesti tako da se zaražena podloga dobro očisti i ukoliko je trusna da se ostruga. Mjesta koja su ostrugana pogletati FINOM ŽBUKOM EXTRA i završno obojati antikondenzacijskom bojom TERMOPOL.

S P / 10.11.2020. 0:15:34

Postovani, Molim vas ako mi mozete odgovoriti na pitanje. Zanima me moze li se ljepiti bitumenska ljepenka na cementnu hidroizolaciju. Ukoliko da koju cementnu hidroizolaciju preporucate za takav zahvat. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Bitumenska ljepenka i SAMOBORKINE polimer cemente hidroizolacije nisu kompatibilni.

A M / 8.11.2020. 21:27:51

Renoviram kupatilo i sada kada su postavljene instalacije, zanima me sa cime je najbolje popuniti šliceve od štemanja gdje su se polagale cjevi na zidu i podu...Hvala lp.

ODGOVOR

Na zidovima možete koristi podložnu žbuku VC 40, a kod većih debljina preporučamo TERMO ŽBUKU. Na podu možete koristiti REPARATURNI MORT G za debljinu do 20 mm, a za veće debljine koristite CEMENTNI ESTRIH 20 ili CEMENTNI ESTRIH RAPID radi bržeg vezanja.

m p / 8.11.2020. 18:57:11

Pozdrav.Interesira me vaš proizvod ,ATLAS,betonski blok za ograde,način polaganja ,tj s čime se ljepi isti .Hvala

ODGOVOR

Blokovi se postavljaju sa pomakom od pola bloka. Za minimalne širine fuge blokovi se lijepe fleksibilnim ljepilom TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS. Ljepilo se nanosi po čitavoj širini bloka. Za širinu fuge 1-1,5 cm blokovi se zidaju MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M 10. Višak istisnutog morta odmah odstraniti kako bi se spriječilo prljanje zida. Fuge oblikovati nakon djelomičnog stezanja morta.

Z / 7.11.2020. 21:35:41

Na demit fasadi uradjenoj prije godinu dana,na zapadnoj ,a djelimicno i na sjevernoj strani kuce,ocrtavaju se tiple i sastavi stiroporskih ploca.Ova pojava se desila poslije zadnjih kisa.Primjecujem i pojavu crnih tockica u zonama gdje se vec 15ak dana ne suse te povrsine.Pisali ste da bi jedan od uzroka mogao biti tanak armaturni sloj.Da li lose uradjena impregnacija prije nanosenja mineralne fasade,a potom i silikonske boje,moze biti razlog tome.Naime,,,majstor,, koji je radio impregnaciju je toliko lose uradio to,tako da su zidovi bili sareni,a ne posve bijeli.Puno pozdrava

ODGOVOR

Uočavanje mjesta pričvrsnica, kao I spojeva ploča, poglavito u vlažnim uvjetima, najčešća su posljedica nedovoljne debljine armirajućeg sloja, kao I česte pojave dodatne obrade pričvrsnica ljepilom prije samog izvođenja armaturnog sloja. Zbog veće debljine sloja ljepila na tim mjestima veća je i količina akumulirane vlage. Ukoliko nema drugh nedostataka kod izvođenja ova pojava najčešće nema za posljedicu ozbiljnije građevinske štete. Pojava crnog točkastog obojenja manifestacija je razraze mikroorganizmima na fasadnim površinama. Sve navedeno ne može biti posljedica neujednačenog nanošenja temeljnog premaza prije nanošenja završne žbuke. Obojeni temeljni premazi nisu potpuno prekrivni i nakon nanošenja I sušenja uobičajeno ostaju vidljivi neujednačeni tragovi obojenja.

M K / 5.11.2020. 8:02:45

Poštovani, kuću napravljenu od Ytong blokova želim obložiti kamenim pločama.Kako pripremiti podlogu prije toga. Molim Vaš savjet. Hvala.

ODGOVOR

Ljepljenje kamenih ploča izvesti debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL floating-buttering metodom. Ljepilo se nanosi nazubljenim gleterom vodoravno na podlogu te na kamene ploče okomito. Navedeno podrazumijeva da sama konstrukcija vanjskog zida od YTONGa zadovoljava sve zahtjeve uključujući i dostatnu toplinsku zaštitu. Za dodatne upute primjene i kompatibilnosti obloge od kamenih ploča savjetujemo da se obratite porizvođaču kamenih ploča.