Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M L / 10.3.2021. 14:05:02

Na obiteljskoj kući izvođač je izradio stiropor fasadu sa vašim materijalima. Slojevi fasade su Stiropor 10 cm+ljepilo i mrežica+ grund+TERAKRIL 2 mm završno dekorativna žbuka. Nakon završetka završnog sloja cca 15 dana na fasadi su se pojavile žute mrlje, te žute mrlje su se vremenom počele širiti. Nakon 3 mjeseca fasada kuće na 2 strane je skroz prošarana žutim mrljama. Za vrijeme izvođenja završne žbuke nisu bile niske temperature te nije padala kiša 4-5 dana iza izrade žbuke. Trenutno kada pada kiša primjetim da završna akrilna žbuka omekša, može se skidati noktom. Molim Vas savjet kako sanirati izvedenu završnu dekorativnu žbuku (prijedlog Vaših materijala) i Vaše stručno mišljenje iz iskustva zašto je došlo do ovog problema.

ODGOVOR

Opisana pojava karakteristična je kod izvođenja radova, odnosno nanošenja završno dekorativne žbuke na nedovoljno prosušenu podlogu, u uvijetima visoke vlažnosti zraka tijekom izvođenja i vezivanja materijala. Činjenica da i sada, nakon dužeg perioda od nanošenja, žbuka nakon površinskog vlaženja oborima postej “mekana” upućuje na prekinuto vezivanje I moguće ispiranje dijela veziva. Molim da nam se obratiti na broj telefona 01/3322709 ili dostavite svoj broj kako bismo vas mogli kontaktirati I prikupiti dodatno potrebne informacije.

Ž M / 10.3.2021. 6:49:27

Imam ravni krov na garaži cca 30m2, pa pitam što bi mi preporučili za izolaciju, a da se može nanašati gleterom. Sada je gore ljepenka sa posipom. Dali se ta ljepenka mora skidati? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Hidroizolacije na bazi polimer-cementa se ne mogu nanositi direktno na ljepenku. Preporučamo uklanjanje postojeće hidroizolacije ili izvedbu glazure u padu CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Na nju može doći polimer-cementna hidroizolacija BETONPROTEKT MONOELASTIK koja se može nanositi i gleterom, te je UV otporan pa može biti završan sloj. Ukoliko stavljate pločice kao završan sloj onda preporučamo HIDROELASTIK 2K kao hidroizolaciju ispod pločica.

D K / 9.3.2021. 10:40:57

Postovani, Da li se moze bojati kulir? Ispao svjetliji od planiranog, pa me tanima da li se moze bojati recimo lak u spreju?

ODGOVOR

Izvedeni prani kulir na vertikalnim površinama preporučamo obojiti bojom za beton AKROTON. Ukoliko se radi o površinama obrađenim TERAPLASTOM preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V. Površine je prije bojenja potrebno oprati vodom pod tlakom.

i b / 7.3.2021. 12:47:36

Molim savjet!Kuća u Zadru stara 45 godina u kojoj sa nije živjelo zadnjih pet godina!Radi se o stanu u prizemlju,podigao se parket i osjeća se vlaga!Podloga je betonska,koju hidroizolaciju staviti prije postavljanja podnih pločica?Unaprijed zahvalan!

ODGOVOR

Za hidroizolaciju betona preporučamo Vam polimer-cementnu hidroizalaciju BETONPROTEKT MONOELASTIK koja je otporna na pozitivan i negativan tlak vode te će tako izolirati prodor vode iz betonske konstrukcije u prostor i prodor vode iz prostora u konstrukciju. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici.

M B / 7.3.2021. 12:06:29

Kako se riješit vlage u kuci,na zidovima i stropu se vide velike kolicine crnih naslaga od vlage,scime to rijesit

ODGOVOR

Zaključujemo da se pojavljuje problem kondenzata vlage na stjenkama stropa i zidova. Trajno rješenje u takvoj situaciji je vanjska ili unutarnja izolacija (vanjska je bolja zbog izbjegavanja toplinskih mostova). Kao privremeno rješenje možete postrugati sva crna i trusna mjesta, pošpricati fungicidnim sredstvom TERACID do zasićenja dva puta, pokrpati glet masom TERANIL i obojati antikondenzacijskom unutarnjom bojom TERMOPOL.

B K / 7.3.2021. 6:44:48

Poštovani, zanima me kod izvođenja fasade na objektu da li je potrebno lijepiti stiropor i na strop odnosno banjske zidove od lođe ( balkona ) kako ne bi došli do toplinskog mosta? Lp.

ODGOVOR

U cilju poboljšanja učinkovitosti izvedenih toplinskih sustava kao TERMOZOL STANDARD i dr. i spriječavanja pojave toplinskih mostova potrebno je izvesti toplisku izolaciju cijele vanjske ovojnice uključujući podglede, balkonske ograde u kontaktu sa vanjskim zidovima grijanih prostora i dr, čime se eliminira i eventualno problem spojeva izoliranih I neizoliranih površina.

N T / 5.3.2021. 15:17:59

Poštovani, Koji je proizvod najbolje koristiti kao hidroizolaciju u kupaonici (etaža prizemlje) da li jednokomponentnu ili dvokomponentnu, te kao toplinsku izolaciju. Kupaona se adaptira i nema baš puno mjesta tj. debljine poda a da se uskladi sa visinom u ostalim prostorijama a da budu isti nivo.

ODGOVOR

Za izvedbu HI u kupaonici, ako zaštitu slojeva ispod keramičke obloge preporučamo HIDROELASTIK 2K. Ukoliko HI izvodite u cilju spriječavanja širenja vlage iz podloge istu preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. U upitu niste naveli raspoložive visine pa nismo u mogućnosti ponuditi rješenje toplinske izolacije.

M C / 4.3.2021. 11:47:11

Da li se.moze preko mineralnog sepa ljepiti ukrasni kamen

ODGOVOR

Ukoliko imate čvrstu podlogu na koju je navučena završno dekorativna žbuka SEP možete ljepiti ukrasni kamen debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL, te ukoliko je SEP naknadno obojen podlogu treba impregnirati KONTAKT GRUNDOM. U slučaju da je SEP izveden kao završno dekorativan sloj toplinsko izolacijskog sustava s toplinsko izolacijskim pločama ljepljenje kamena nije preporučljivo.

L J / 2.3.2021. 18:33:03

Poštovani, napravio sam betonski kuhinjski element,odnosno ploču na koju dolazi sudoper i štednjak, zanima me koja sredstva imate za fino uređivanje betonske površine,odnosno sve što mi je potrebno za uređenje,od nekakve glet mase, ispunjivača pora u betonu do boje?

ODGOVOR

Za obradu kuhinjskih elemenata preporučamo Vam BETON DEKOR. Njime možete dekorativno obraditi betonsku površinu i postići imitaciju mramora ili rustikalnog betona i niz različitih dekora ovisno o obradi. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

S G / 2.3.2021. 12:53:51

Zainteresiran sam za samogradnju pranog kulira na vanjskim stepenicama. Da li imate proizvode za pigmentaciju cementa da se dobije svjetlija ili neka druga boja cementa ili se mora uzeti bijeli cement. Da li imate manja pakovanje bijelog cementa, kako bih napravio neke probe prije odluke. Sa štovanjem Stanko

ODGOVOR

Za potrebe izrade podloge od kulira u svjetlijem tonu potrebno je koristiti bijeli cement. Kako bi osigurali ujednačenu obojenost preporučamo koristiti KULIRMIX. To je vezivo za izradu pranog kulira s kojim se u suhom stanju miješa ukrasno zrno, u raznim tonovima, koje Vam također možemo ponuditi, a čiji izbor možete pronaći na stranici https://www.samoborka.hr/zrno.