Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S K / 12.5.2021. 7:51:11

Poštovani, imamo panelnu ogradu postavljenu na gotov parapet. Na gornjoj strani parapeta su se pojavile sitne rupice. Kako i s čime bi bilo najbolje obraditi cijeli parapet, pa da se kasnije može i obojati nekom bojom? Hvala unaprijed i ugodan dan.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o betonskom parapetu oštećenja možete sanirati REPARATURNIM MORTOM F u debljinama do 5 mm, a za veće debljine možete koristiti REPARATURNI MORT G.

M / 11.5.2021. 13:35:51

Poštovani, Radila sam stepenice doma i došlo je do segregacije betona na čelima stepenica, površine od 20 cm2 a dubine do 20 mm, zanima me vaš savijet sanacije stepenica

ODGOVOR

Sanaciju stepenica možete provesti REPARATURNIM MORTOM G. Detalje njegovih tehničkih svojstva i upute primjene možete pronaći u tehničkoj uputi na našoj stranici.

Z R / 11.5.2021. 7:34:56

Dobar dan Molim Vas da mi kažete koliko mi treba boje AKROTON PLUS za obojat naš salonitni krov cirka 120m2 i koja je cijena iste boje. Unaprjed hvala i srdačan pozdrav Zaga OSTANITE ZDRAVI

ODGOVOR

Za navedenu površinu potrebno je cca. 30 litara AKROTONA PLUS. Njegova maloprodajna cijena jedne kante bijele boje od 15 litara je 834 kune. Za tu namjenu možete koristiti i AKROTON koji je cjenovno povoljniji, njega bi Vam trebalo cca. 36 litara.

L K / 10.5.2021. 12:50:17

Štovani, na kući je termo žbuka 6 cm. Na jednoj strani je oštećena tučom u obliku rupa 1-2 cm dubine 0,5-1 cm. Ima i oštećenje od snijega uslijed smrzavanja gdje se odlomio komad fasade. Zanima me s čim bi se najbolje izvršio popravak navedenih oštećenja? Hvala i pozdrav

ODGOVOR

Pošto u upitu nije naveden završni sloj žbuke, preporučamo da navedena oštećenja zakrpate FINOM ŽBUKOM EKSTRA i cijelu fasadu prebojate MINERALKOLOROM ili TERATONOM V s napomenom da će se na zakrpama vidjeti razlika u teksturi fasade. Kao impregnaciju podloge prije bojanja koristiti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

I B / 9.5.2021. 10:39:36

Pozdrav. Gdje se na području Karlovca mogu vidjeti uzorci beton dekor mase? Osim tehničke upute na Vašim stranicama, postoje li dodatne upute ili primjeri koji bi mi pomogli u projektu sam svoj majstor? Ideja mi je tuš kabinu, umjesto pločica, premazati beton dekor masom. Lp

ODGOVOR

BETON DEKOR omogućuje izvedbu različitih tekstura i obrada, od idealno glatkih brušenih površina do izraženijih tekstura “natur betona”. U pravilu nanosi se na podloge prethodno obrađene odgovarajućom impregnacijom, preporučamo PREMIUM GRUN, u najmanje dva sloja ukupne debljine od 2 mm. Obzirom na karakteristike moguća je primjena istog i na horizontalnim i vertikalnim površinama izloženim direktnom vlaženju vodom, uključujući i prostor tuš kabine. Nažalost, na području Karlovca, za sada još nema izloženih uzoraka BETON DEKORA. Za više informacija molim obratite se na naše brojeve telefona 01/3322909; 3322808.

S Š / 8.5.2021. 20:22:02

Poštovani, imam već gotov temelj na koji bih još izlio i nadtemelj od nekih 30 cm visine po dužini od 26 metara i širine 20 cm, na koji će kasnije doći zidani zid od betonski blokova do visine 2 metra. Prvo me zanima da li se uopće taj temelj može odnosno prema pravilima struke smije raditi sa suhim betonom i ako da koliko otprilike bi mi trebalo vreća za taj nadtemelj. Ujedno puno Vam hvala što ste strpljivi s nama i uredno odgovarate na naša pitannja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Samoborkini uvrećani SUHI BETONI nisu namijenjeni za betoniranje konstruktivnih elemenata.

K B / 6.5.2021. 20:05:58

Postoji li koje rješenje kako riješiti stepenice? Imaju li opločnici obrađen rub da mogu doći i na stepenice?

ODGOVOR

Za oblaganje stepenica preporučamo Vam Samoborkine betonske ploče čiji asortiman možete pronaći na našoj web stranici. Ploče se mogu lijepiti debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Opločnici i ploče nisu obrađene dekorativnim slojem na bočnim stranama.

J V / 6.5.2021. 19:37:39

Poštovani stavljao bih na parapet vaš teraplast, zanima me da li moram preko betona prvo staviti ljepilo i mrežicu pa onda teraplast? Ili je dovoljno samo grundirati i staviti teraplast?

ODGOVOR

Ukoliko je betonska podloga ravna i glatka nema potrebe za izvedbom armirajućeg sloja. Trajnost Teraplasta ovisi o kvaliteti podloge i količini vlage u njoj. Podlogu je potrebno impregnirati grundom: MINERALKVARC GRUND BIJELI.

K / 5.5.2021. 23:29:44

Pozdrav! Trebao bih informaciju, dali na žbukani zid koji je obrađen finom zbukom Rofix na bazi vapna mogu nanositi samoborka f 900 !

ODGOVOR

FINA ŽBUKA F-900 nije prigodna za žbuke na bazi vapna. Za fino zaribavanje vapnene žbuke savjetujemo Vam VAPNENU ŽBUKU GLET.

V / 5.5.2021. 12:33:35

štovani imamo malo dvorište,50 m2 u betonu,problem je što je rađeno iz tri ruke,tri vrste betona,pa ružno izgleda da li ima nekakav materijal čime bi se moglo pregletati da se ujednači hvala

ODGOVOR

REPARATURNI MORT F je pogodan za tankoslojno apliciranje gleterom do 5 mm na betonske površine. Za veće debjine koristiti REPARATURNI MORT G. Podlogu je bitno dobro otprašiti te navlažiti vodom.