Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 21.5.2021. 15:23:29

Dali se mora sastrugati stara boja sa zida prije nanosesenja edepulca

ODGOVOR

Svakako preporučamo postrugati postojeće naliče boje. Kao impregnaciju podloge koristiti MINERALKVARC GRUND, te nanijeti završno dekorativnu mineralnu žbuku SEP.

B I / 20.5.2021. 18:53:35

Pozdrav Zasto kod zbukanja betonskih plafona sa materijalom VC40/50,dolazi do otvaranja sitnih rupica promjera 1 cm.Sta je potrebno nabaciti prije zbukanja da bi se to sprijecilo LP

ODGOVOR

Za pripremu podloge koristiti CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA.

D B / 17.5.2021. 8:21:56

Dobar dan, lijepo Vas molim za prijedlog hidroizolacije. Rijec je o starom objektu ciji temelj je supljikav (vidljive granule sljunka). Planirana je izrada jos jednog temelja do starog pa razmisljam o izolaciji starog betona na spoju i nakon toga izolaciji novog temelja bitumenskom premazom. Objekt nema horizontalnu izolaciju (lepenku) na spoju stari temelj-cigla pa iz tog razloga razmisljam izolaciji starog temelja prije zaljevanja novog. Novi temelj se zradjuje radi ojacanja statike na koji ide dodatni zid (uz postojeci). Hvala, Dario

ODGOVOR

Preporučamo Vam da horizontalne i vertikalne spojeve izolirate polimer-cementnim hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Podlogu je potrebno prethodno izravnati REPARATURNIM MORT G. Detaljne tehničke informacije i upute primjene možete pronaći na našoj web stranici.

K K / 16.5.2021. 13:38:35

Poštovani, Radi se o Teraplastu G koji je navučen na sokl prema pravilima proizvođača i struke. Prošlo je već tri tjedna ali se i dalje pojavljuju bijele fleke nakon kišenja. Zrnca ne padaju i teraplast je čvrst na dodir. Problem je u bijelim flekama koje nestanu čim se površina posuši. Susjed je koristio kulirplast od Juba i on nema takvih problema. Molim savjet.

ODGOVOR

Pojava povremenih bjeličastih mrlja na površinama obrađenim TERAPLASTOM posljedica su nedovoljno “odrađenog” veziva, najčešće u slučajevima kada nedovoljno “vezani” Teraplast dođe u doticaj sa vodom ili vlagom, ne nužno kišom (magla, površinsko orošavanje ili sl.) U pravilu nakon potpunog vezivanj, u period suhog vremena, navedena pojava prestaje. Ukoliko ipak postoje trajno prisutne bjeličaste površine molim da nam se povratno javite kako bi po potrebi dogovorili uviđaj na objektu!

A Z / 16.5.2021. 11:53:49

Poštovani, želim obraditi vanjsko spremište sazidano od betonskih blokova. Objekt se nalazi u srednjoj Dalmaciji i udaljen je od mora cca 700 m. Ideja je da se koristi vaš Teraplast G. Pitanja: 1. Da li je Teraplast primjenjiv u tom podneblju Hrvatske (s obzirom na klimu i salinitet atmosfere)? 2. Da li je na betonske blokove potrebno nanositi kakvu impregnaciju? Ako da, koju? 3. Da li smijem Teraplast G koristiti na poluotvorenom dijelu objekta gdje se nalazi vanjski tuš? Tuš je otvoren sa 3 strane i stalno je ventiliran. Kolika je otpornost Teraplasta izloženosti vode od tuša? 4. Imate li maloprodaju u Zagrebu i gdje? Inače smo jako zadovoljni vašim proizvodima, doma smo kuću radili Samoborkinim materijalima pa bi htjeli nastaviti i dalje...ako je izvedivo obzirom na postavljena pitanja. Unaprijed hvala i pozdrav

ODGOVOR

TERAPLAST odlikuje visoka vodoodbojnost pa je kao takav prigodan za Vaše podneblje. Međutim, Teraplast nije pogodan za površine trajno izložene utjecaju vode. Prije nanošenja Teraplasta, betonske blokove je potrebno zagladiti REPARATURNIM MORTOM G, te impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM 65. Ukoliko su detalji odvodnje vode iz tuša i hidroizolacija dobro izvedeni Teraplast bi mogao opstati na takvoj podlozi. U Zagrebu imamo prodajno skladište na adresi Božidara Adžije 12.

M M / 15.5.2021. 14:08:46

Poštovani, imamo oko 400m2 silikatne žbuke, no problem je da je ista stara 15 god. Kante su žaštićene od vanjskih uvjeta i niske temperature. Materijal nije tvrd, na vrhu kante je tekući dio. Znam da je žbuka prestara pa je moje pitanje sljedeće: ukoliko bismo uspjeli to upotrijebiti koje probleme bismo mogli imati u budućnosti. (opadanje žbuke?) Hvala i lp

ODGOVOR

Završna silikatna žbuka, bez obzira na originalno pakiranje I uvjete skladištenja,nakon toliko godina, može biti neuporabljiva zbog mogućnosti “raspadanja” aditiva u vezivu visoke PH vrijednosti. Na žalost do sada nismo bili u prilici provesti ispitivanja žbuke starosti 15 godina pa ne možemo preciznije odgovoriti na vaš upit. Preporučamo izvesti primjensku probu.

T C / 14.5.2021. 15:58:28

Postovani Zelim kamenu kucu na moru ozbukati jer kamen nije u dobrom stanju. I htjela bi imati grbavu fasadu da odaje dojam stare kuce. Kako to i s cim napraviti jer se mora dobro povezati kamenje. A drugo pitanje je...fasada..htijela bi terakota boju da bude flekava ...sto mi preporucate da napravim? Hvala

ODGOVOR

Neravna fasada se može postići tako da se podložna žbuka nanosi prateći neravninu podloge bez izravnavanja letvom. Neujednačenost tona može se postići tako da se na podložnu žbuku nanese obojena mineralna žbuka i obradi se filcanjem ili drugom obradom ovisno o traženoj teksturi. Za detaljnije informacije nazovite broj 01/3322-709 ili 091/3322-909.

D K / 13.5.2021. 16:08:13

Pozdrav..... Oplocnici 60x30 debljine 5 cm... Iskljucivo za vrt bez parkinga Da li je preporucljivo da se ploce mogu nabijat sa vibro plocom i da ne dodje do pucanja zbog njihove debljine.... Hvala

ODGOVOR

Hvala na Vašem pitanju ali dimenzije koje ste naveli nisu dimenzije koje Samoborka proizvodi. Molim da se obratite proizvođaču navedenih dimenzija 60x30x5 cm. Samoborka je imala u ponudi ploče 40x40x5 cm koje su se uredno mogle nabijati vibro pločom (ovisno o jačini vibro ploče, ne smije se vibrirati sa bilo kojom vibro pločom) ukoliko su postavljane na uredno pripremljenu nosivu podlogu kakvu nalaže struka. Ukoliko su ploče lijepljene na betonsku podlogu onda u tome slučaju mogu biti i za prometno opterećenje.

A Š / 13.5.2021. 15:34:59

Poštovani, Je li moguće naručiti vodomjerno okno koje nije standardnih dimenzija iz vaše ponude. Konkretno trebalo bih nam vodomjerno okno unutarnjih dimenzija: Visina: 130 cm Dužina: 140cm Širina: 120 cm Hvala.

ODGOVOR

Poštovani, ne proizvodimo vodomjerna okna u dimenzijama koje tražite i nažalost nismo u mogućnosti zaprimati narudžbe po željenim dimenzijama.

D S / 13.5.2021. 0:15:49

Poštovani! Na koji način da saniram betonsku ploču na terasi 3x5m koja je ispucala. Terasa je natkrivena i trebao bi staviti pločice na terasu...treba li se staviti glazura

ODGOVOR

Ukoliko su pukotine uže od 0,5 mm i osiguran je pad na betonskoj ploči možete koristiti polimer-cementni hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Na takav premaz možete direktno lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS.