Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B V / 3.8.2021. 7:52:52

Poštovanje. Pitanje vezano za betosku deku, naime stara je gradnja i na jednom dijelu neravnine razlika je 7cm u debljini deke. Znači to bi sada svce trebali iznivelirat i pripremit za polaganje podnog grijanje. Koja masa bi bila najbolja i najkvalitetnija da se sve poravna? Moram izravnat podove dvaju soba sa najvišom točkom koja se nalazi na ulazima u sobe. Hvala lijepo, lp.

ODGOVOR

Obzirom na znatno odstupanje ravnina – 7 cm, izravnavanje preporučamo izvesti primjenom CEMENTNOG ESTRIHA 20 koji se, kao vezani, može izvoditi u minimalnoj debljini od 3 cm. Izravnavanje betonskih podloga i glazura u debljinama do najviše 20 mm izvodi se samonivelirajućom masom TERANEKS UNILEVEL. Preporučamo detaljnu izmjeru svake prostorije i nastavno dobivenim podacima odabir odgovarajućeg proizvoda.

N / 1.8.2021. 22:23:29

Dobar dan, zanima jel se može dekorativni kamen ljepiti na kulir i koje ljepilo koristiti?

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o površinama od pranog kulira koje nisu dodatno tretirane hidrofobirajućim premazima, na iste je, nakon temeljitog čišećnja, moguće lijepiti dekorativni kamen fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Svako prethodno preporučamo ispitati prionjivost prang kulira na podlogu (npr. kuckanjem).

M P / 30.7.2021. 11:12:02

Postovanje, U nosivom zidu od pune opeke bi napravili “slic” 15x20 cm , visine 30 cm , te u niega postavili anker koji bi s druge strane zabusili u nazidnu drvenu gredu od krovista. (Radi se o starogradnji te nemamo pristup da odozgora zabusimo trn pa da u izbusenu rupu postavimo kemijsko sidro). Taj slic sa postavljenim ankerom bi ispunili sa pogodnom smjesom. Imate li takvu smjesu u asortimanu? Hvala Vam! Srdacan pozdrav

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo radi li se o sidrenju ankera kojim se drvena nazidna greda krovišta povezuje sa nosivim zidom ili je planirani “šlic” potrebno samo zapuniti, o čemu ovisi I izbor potrebnog materijala. Molim da se sa više informacije javite na naše brojeve telefona 01/3322709 ili 01/3322833.

T G / 28.7.2021. 23:54:36

Postovani, da li se smije kombinirati Betosil hidrofobna impregnacija i Betonprotekt Monoelastik, za zastitu vanjske strane betonskog zida prizemlja kuce koja nema fasade, na nacin da se prvo primjeni Betosil, a naknadno Betonprotekt? Hvala.

ODGOVOR

BETOSIL je sredstvo za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploþa i oploþnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploþa, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt. upotrebljava za površinsku zaštitu već navedenih podloga, te nije pogodan kao priprema podloge prije nanošenja novih slojeva. Iz vašeg upita nije jasno radi li se o betonskim površinama na dijelu zidova prizemlja, kao npr zona sokla ili je riječ o punoj visini prizemlja, te predlažemo da se za potrebe konkretnijeg odgovora javite na tel: 01/3322709.

B T / 28.7.2021. 9:57:16

Poštovani Na kući mi je hirofa stara 50 godina koja je izrazito gruba ali postojana i neoštećena. Sada bi htio ofarbati u neku boju ili ako je moguće opet špricati hirofu u boji. Šta predlaže te i koji materijal upotrijebiti Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Postojeću Hirofu možete osvježiti bojenjem mineralnom egalizacijskom bojom MINERALKOLOR. Prethodno je podlogu potrebno temeljito oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Nakon 4-6 sati nanositi MINERALKOLOR prskanjem ili alternativno valjkom pri čemu je, zbog postojeće teksture, boju potrebno dobro utrljati u podlogu. Površine možete obnovti I novim slojem HIROFE za što je potrebno prethodno skinuti vrhove postojećoj kako bi se mogla postići ujednačena tekstura. Nakon skidanja vrhova, podlogu je poterebno oprati vodom. Nakon sušenja podlogu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Hirofu nanositi u dva sloja zidarkim ježom. Napominjenmo da bi nanošenje novog sloja Hirofe moglo rezultirati izrazito grubom teksturom. Detalje primjene svih predloženih proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

Z P / 26.7.2021. 9:03:52

može li se vašom vapneno cementnom žbukom VC50 sanirati neravnine stare žbuke,jer treba zalijepiti pločice.Molim savjet ili postupak rada.S poštovanjem,

ODGOVOR

Neravnine podložene produžen žbuke možete izravnati vapneno-cementnom žbukom VC 50 ukoliko potrebne debljine sloja zadovoljavaju deklariranu minimalnu (10mm) i maksimalnu (20mm) debljinu nanošenja. Napominjemo da manje naravnine podloge možete korigirati I u fazi lijepljenja keramike primjenom “debeloslojnog” fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS UNILEVEL koji se može nanositi u debljino do 15 mm. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

M Đ / 26.7.2021. 7:53:18

Poštovani.Vanjske stepenice na kući u Gorskom kotaru su stare i dugo godina izložene atmosferalijama.Završni sloj kulira je počeo otpadati i pojavile su se pukotine.Želim to sanirati na način da skinem kulir i oštećeni beton.Koji materijal da koristim za sanaciju i da li prije sanacije treba nanositi impregnaciju?

ODGOVOR

Sanaciju betonskih površina vanjskih stepenica preporučamo izvesti REPARATURNIM MORTOM G u sloju debljine 5-20 mm (ovisno o neravninama) Za eventualno potrebna krpanja u sloju debljine većih od 20 mm preporučamo REAPARATURNI MORT RAPID R4 250. Sa podloge je potrebno ukloniti sve slabovezane dijelove, te istu temeljito očistiti I oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja podlogu impregnirati S_N GRUDNOM 4-6 sati prije reprofiliranja REPARATRUNIM MORTOM G. Eventualno prisutne pukotine u podlozi, prethodno otvoriti I zapuniti MORTOM ZA PUKOTINE. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama proizvoda dostupnim na našoj web stranici.

K D / 22.7.2021. 20:18:09

Poštovani, Trebao bi na balkon, na postojeće stare pločice postaviti nekakvu novu podlogu koja ne smije biti viša od 2 cm, dali mogu možda koristiti REPARATURNI MORT F (koja je minimalna debljina, hoće li ta odliga s vremenom popucati ili je taj mort dovoljno čvrst. Duga opcija mi je možda suhi beton uz dodatak nekog aditiva u debljini 2 cm. Najrađe bi neki tanki sloj, ali ne je strah da to ne popuca. hvala

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G (za debljine sloja od 5 -20mm) ne preporučano nanositi na postojeću keramičku oblogu. Obzirom na raspoložie visne predlažemo uklanjanje postojeće keramičke obloge i izvedbu glazure CEMENTNIM ESTRIHOM 20 u debljini od min 3 cm.

A R / 22.7.2021. 13:39:42

Molim vas prijedlog čime izraditi vanjski betonski zid koji služi kao ograda. Neka žbuka koja se nanosi ručno i na to boja (fasadna, boja za beton...?) kojom bi se zid obojio. Hvala!

ODGOVOR

Vanjski betonski zid, pretpostavljamo ogradni, preporučamo obraditi REPARATRUNIM MORTOM G ili/I REPARATURNIM MORTOM F (ovisno o potrebnim debljinama sloja) te obojiti bojom za beton AKROTON. REPARATUNI MORT nanosi se gleterom na čistu, nosivu podlogu prethodno navlaženu vodom ili impregniranu vodom razrijeđenim S-N GRUDNOM. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

p s / 21.7.2021. 12:06:18

poštovani, Postavio bi betonske opločnike debljine 5cm na asfalt. Da li se opločnik može slagati na flex ljepilo, a fugiranje sa kvarcanim pijeskom? Možete mi vi dati savjet kako najbolje postaviti opločnike. Lp, Peter

ODGOVOR

Opločnike na asfaltiranu podlogu preporučamo polagati na sloj agregata granulacije 2-4 mm (ili 4-8 mm) debljine minimalno 3 cm, te nakon polaganja fugirati KVARCNIM PIJESKOM 0,1-0,6. Ne preporučamo ljepljenje opločnika na asflat.