Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S M / 27.8.2021. 12:11:50

Pozdrav, zanima me kako odraditi spoj već postojećeg spuštenog stropa od gips-kartonskih ploča i strojene žbuke koja dolazi naknadno na zidove? Kako zaštititi ploče od žbuke? Hvala!

ODGOVOR

Uobičajeni redoslijed radova je prvo žbukanje, zatim gips – kartonski radovi. Sama zaštita gips – kartonskih ploča je moguća krep trakom (u više slojeva) ili drugim samoljepljivim najlonom. Međutim, izvedba strojne žbuke na kontaktu s GK pločama bi mogla biti problem. Stoga, savjetujemo koristiti početni profil kako bi mogli fino obraditi spoj, te uporabu trajnoelastičnog akrilnog kita.

A L / 24.8.2021. 10:29:52

Poštovani, fasada kuće je demit sa bijelom bavarskom žbukom. Želim promjeniti boju fasade. Molim prijedlog za bojanje bavalita. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Preporučamo Vam fasadnu boju za ujednačavanje obojenja i hidrofobiranje mineralnih žbuka MINERALKOLOR. Kao pripremu podloge koristi impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

I I / 23.8.2021. 8:45:45

Postavio sam vaše prane betonske ploće na terasu.Kako ih usjajiti da izgledaju kao nove?

ODGOVOR

Beton kao prirodni materijal od kojeg su ploče načinjene i njegove karakteristike nakon dugotrajne izloženosti atmosferilijama i onečišćenjima razvija sloj patine. Također pigmenti u betonu pod dugogodišnjom izloženošću UV zrakama mogu izblijediti. Stoga, nije moguće vratiti prvobitni izgled pločama. Savjetujemo Vam pranje ploča visokotlačnim peračem uz eventualnu primjenu odgovarajućih sredstava za čišćenje, te ukoliko niste zadovoljni rezultatom savjetujemo obratiti se poduzeću specijaliziranom za čišćenje i zaštitu betonskih podova.

I H / 22.8.2021. 12:25:43

Poštovani, zanima me oblaganje vanjskih stepenica sa teraplastom, tj. može li se isti koristiti za gaziste stepenica i ako da u kojoj debljini treba isti nanositi Zahvaljujem

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za uporabu na prohodnim površinama te se kao takav ne može koristiti za obradu gazišta na stepenicama. Za takvu primjenu preporučamo Vam izvesti prani kulir ili lijepljenje KULIR ploča čiji izbor možete pronaći na našoj web stranici.

L V / 17.8.2021. 18:05:05

Dali se može na zid od podruma namazat bitumen i nakon toga žbuka?

ODGOVOR

Površine obrađene bitumenskim premazima nisu pogodna podloga za žbukanje. Preporučamo HI izvesti polimer –cementnim HI premazima kao BETONPROTEKT DUELASTIK na koju preporučamo nanositi sanacijski žbuku SANISIL H uz prethodnu priprema podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2 EKSTRA. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostaupnim na našoj web stranici.

M P / 17.8.2021. 9:57:44

Poštovani, ako se fasada radi sporo (sam lijepim ploče), koji sustav je otporniji na kišu, stiropor ili kamena vuna? Što će se dogoditi ako stiropor ili kamena vunu zmoknu više puta?

ODGOVOR

Ukoliko planirate sami lijepiti toplinsko-izolacijske ploče preporučamo primjenu polistiren ploča EPS H (“stiropor”) zbog mogućnosti naknadnih korekcija eventualnih neravnina zalijepljenih ploča brušenjem (što kod vune nije moguće). Vezano na vaš upit o vodoupojnosti i kamena vuna i ekspandirani polistiren su vodoodbojni meterijali te ne upijaju vlagu iz zraka. Ni površinsko navlaživanje ne predstavlja problem zbog niske vodoupojnosti ploča. Preporučamo pravilno skadištenje te tijekom izvođenja radova odgovarajućom zaštitom spriječiti zacurijevanje po i ispod zalijepljenih toplinsko-izolacijskih ploča.

J P / 17.8.2021. 9:08:32

Na kući treba izravnati neravnu i popucalu betonsku krovnu ploču. Beton ima manje pukotine , uzdignuća i udubljenja i na pojedinim mjestima se trusi. Koji proizvod upitrijebiti za izravnavanje i pad do 10 cm? Bojim se da se novi beton neće vezati na stari?

ODGOVOR

Obzirom na potrebne debljine sloja izravnavanje i izvedbu pada možete izvesti CEMENTNM ESTRIHOM 30 ili SUHIM BETONOM 25 (ovisno o minimalpj debljni). Također napominjemo da je potrebno utvrditi uzrok nastalim pukotinama kako bi se spriječilo pucanje novog sloja, stoga preporučamo obratite se na naš tel 01/3322709 za potrebne detaljnije informacije.

A B / 16.8.2021. 12:06:12

Poštovani, smije li se Vaša betonska ploča (40x40x3.8- tipa Mljet) fleksibilnim ljepilom lijepiti na AB ploču. Prostor bi služio kao parkiralište za osobna vozila. Lp

ODGOVOR

Betonske ploče Mljet preporučamo lijepiti na betonsku podlogu fleksibilnim debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Napominjem da betonska podloga mora biti čvrsta, nosiva i izvedena s odgovarajućim padom.

T Ž / 16.8.2021. 11:11:39

Poštovani, je li moguće da betonske cijevi fi 300 od 1m izrežete na 3 djela ? Lp Tanja

ODGOVOR

Na žalost nismo u mogućnosti rezati betonske cijevi iz našeg proizvodnog programa.

Z B / 15.8.2021. 13:03:15

Postovani, koje sredstvo za ciscenje je namijenjeno za skidanje fasadne boje sa PVC stolarije? Hvala unaprijed na Vasem odgovoru Lp,

ODGOVOR

Prije izvođenja radova bojanja fasadnih površina potrebno je dobro zaštititi stolariju, a slučajno popskana mjesta potrebno je ODMAH očistiti. Osušeni film boje moguće je mahanički skinuti sa PVC stolarije ali trag koji će ostati prisutan nije moguće ukloniti uobičajenim, osim eventualno, na tržištu dostupnim specijalnim sredstvima koje nažalost nismo u mogućnosti ponuditi