Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i h / 31.5.2006 12:54

koju vrstu betona je potrebno upotrijebiti za deku tj. za pod terase. U vašoj ponudi postoji više vrsta pa vas molim pojašnjenje kako bi se znali odlučiti.

ODGOVOR

Za izradu glazura (pretpostavljam da betonska deka postoji) na vanjskim terasama preporučamo naš proizvod CEMENTNI ESTRIH 20.
Detaljni opis primjene možete pronaći na našoj web stranici.

R Ž / 31.5.2006 7:40

Želio bi u kupaonici staviti dekorativnu žbuku.Molim Vas da mi preporučite jednu od Vaših.Da li se može unutarnja dekorativna žbuka nanositi izravno na polistiren bez sloja samoterma?

ODGOVOR

Za završnu obradu zidova u kupaonici možete primijeniti bilo koji vodoodbojnu završno dekorativnu žbuku kao SILIKATNE ŽBUKE ili akrilatne žbuke - TERAKRIL.
Sve dekorativne žbuke nanose se na podložne žbuke ili na toplinsko-izolacijske polistiren ploče obrađene SAMOTERMOM /SAMOTERM GLETOM i rabicirane STAKLENOM MREŽICOM SM 26 F.

v j / 30.5.2006 20:26

Je li TERATEKT F pogodno ljepilo za ljepljenje betonskih ploča 40x40 na beton u GORSKOM KOTARU gdje su niske temperature?Koje sredstvo upotrijebiti za fuge?

ODGOVOR

Uobičajeno se betonske, odnosno kulir ploče polažu u sloj cementnog morta, čime se podiže sama visina za min. 2 cm.
Primjereno je ploče lijepiti na betonsku podlogu fleksibilnim ljepilom TERATEKT F. Fuge je potrebno zapuniti vodoodbojnim materijalom. Klasične fugir mase za vanjske radove nisu najpogodnije rješenje jer je takovo fugiranje vrlo zahtjevno. U slučaju kontakta masa za fugiranje sa plohom ploče, dolazi do reakcije i vezivanja pri čemu nastaju onečišćenja koja se ne mogu odstraniti. Stoga preporučamo koristiti akrilatne mase za fugiranje.

B / 30.5.2006 19:40

kojom unutrasnjom bojom obojiti teraplast-U S200 ?
hvala

ODGOVOR

Akrilatnu dekorativnu žbuku TERAPLAST možete prebojiti akrilatnom bojom TERATON V. TERATON V proizvodi se bijeli ili obojeni.
Preporučamo podlogu dobro očistiti, odnosno oprati mekom četkom kako bi se odstranile sve nečistoće. TERATON V nanositi na osušenu površinu četkom ili valjkom u dva naliča.
TERATON V - potrošnja : 0,35 l/m2/dva naliča cijena : od 21,96 kn/l (ovisi o boji)

k / 30.5.2006 19:38

gdje u Zagrebu kupiti vase proizvode po najpovoljnijim cijenama , a da trgovina radi poslije 15.30..jer vase predstavnistvo ne prodaje robu poslije tog vremena a do 16 samo izdaje robu.
unaprijed hvala

ODGOVOR

"Radno vrijeme maloprodaje u Samoboru je od 8-17 sati radnim danom, 8-12 sati subotom. Pogledajte i stranicu Kako do nas / Radno vrijeme .
SAMOBORKINE proizvode možete potražiti i u svim većim trgovačkim centrima koji drže građevinski materijal, kao BAUHAUS, BAUMAX, GRAMAT, PEVEC, koji rade do večernjih sati.
Pretpostavljam da ćete tamo naći i najpovoljnije cijene, što ne ovisi o nama kao proizvođaču materijala."

D P / 30.5.2006 15:10

Poštovani,
preuređujem stan na prvom katu zgrade stare 40 godina. Skinuo sam stare parkete, a ispod njih je bila šuta, štafli i daske koje sam izbacio. Sada trebam napraviti podlogu cca 11 cm debljine da bih postavio nove parkete. Razmišljao sam o tvrdom stiroporu debljine 5 cm ili možda 2x5 cm)i nekoj od Vaših masa za izravnavanje. Molim Vaš prijedlog.

Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Na postavljeni stiropor obavezno morate staviti klasični CEMENTNI ESTRIH 20 u min. debljini 3cm, koji se u pravilu suši min. 28 dana prije postavljanja parketa (zaostala vlaga mora biti manja od 2%). Ako prilikom izvedbe cementnog estriha nije izvedena ravnina u redu posušeni estrih možete izravnati samonivelirajućom masom TERANEKS BRZOVEZNI te postaviti parket nakon 6 dana.
NAPOMENA:TERANEKS BRZOVEZNI izvoditi nakon postavljenog CEMENTNOG ESTRIHA.

m / 26.5.2006 12:01

Poštovani
na postojeću glazuru u kupaonici napravio bih izolaciju sa HIŽ elastikom te me zanima da li na takvu priređenu podlogu može ići direktno lijepilo za pločice -na HIŽ elastik

ODGOVOR

Keramičke pločice možete polagati direktno u svježi sloj HIŽ ELASTIKA, ali pri tomu je nužna preciznost i urednost, budući da HIŽ ELASTIK ima vrlo visoku prionjivost (ljepljivost) te ga je teško odstraniti sa površina.
Preporučamo na očvrsli i suhi HIŽ ELATIK pločice lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT F.

M / 25.5.2006 11:24

"Poštovani!
Budući da puno koristimo Vaše izvrsne materijale imali bi samo malu primjedbu na način pakiranja cementnog estriha. Vreće u kojima je sad pakirano lako se lome i teške su za nošenje na visinu(terase-krovovi).Da li postoji način da se pakiraju u istu veličinu vreće sa manjom kilažum (25 kg)ili ista količina u veće vreće, kako bi se lakše ""baratalo"" sa vrećama. Srdačan pozdrav!
"

ODGOVOR

Po srijedi su bile jednoslojne vreće koje se inače koriste za 40kg pakiranje a proizvođač vreća je greškom iste napravio za 50kg pakiranje što nije dovoljno čvrsto za tu kilažu. Taj problem bi sada trebao biti uklonjen.
Što se tiće 25 kg pakiranja, moguće je ali umanjuje kapacitet postrojenja. Ako vam je potrebna određena količina pakirana u 25 ili 40 kg vreće može se napraviti po posebnoj narudžbi pa nas možete kontaktirati.

b p / 24.5.2006 21:22

da li se može na internetu vidjeti vaša ton karta i da li je potrebno 4 kg hirofe po kvadratu za potpuno dobivanje tona ili je to za jedan nanos špricanje

ODGOVOR

"Naša ton karta nije dostupna na našoj web stranici. Pozivamo Vas da nas posjetite u Samoboru, Zagrebačka 32a. Naši tehnolozi će vam rado pomoći pri izboru boja.
Također, trgovine građevinskim materijalom koje prodaju naše proizvode uglavnom imaju naše ton karte pa ih možete pogledati i tamo.
Završno dekorativna žbuka HIROFA nanosi se špricanjem ""ježom"" u dva sloja. Potrošnja od 4 kg/m2 je ukupna potrošnja za oba sloja."

i g / 23.5.2006 21:07

što je atmosferilija???

ODGOVOR

"Na građevne materijale djeluju različite ""razorne sile"" i pojave a najviše njih uzrokavane su atmosferilijama. Atmosferilije, pojam s dva značenja:
1) oborine: kiša, snijeg, tuča, i
2) sve što sadžava atmosfera:kisik, dušik, ugljična kiselina ,ugljični dioksid.
Dakako, da je voda tu glavni kemijski spoj koji može biti u različtim fizički oblicima, kapljevina,para i led. U vodi mogu biti otopljeni mnogi spojevi kao kiseline. sumporna ,ugljična itd. Sve to djeluje na građevne materijale opeku, beton koji obično bez održavanja i zaštite izdrže utjecaj atmosferilija do 100 godina. U Egiptu su se održale piramide budući je utjecaj atmosferilija zbog suhe klime vrlo nizak.
Poznato je kako kisele kiše otapaju vapnenac primjerice na zagrebačkoj katedrali. Mnogo bi se moglo pisati o fizičko-kemijskim procesima kojima su uzrok atmosferilije.
Napomena: vaša email adresa je netočna pa vam odgovor nije mogao biti poslan tim putem."