Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

n / 18.6.2007 11:54

Molim Vas da mi objasnite postavljanje stiroporne
fasade,i sve što ide uz to!
Hvala Vam

ODGOVOR

Odgovor na vaše pitanje možete naći našoj web stranici među odgovorima od prije par dana tj. od 05.06.07.

n / 18.6.2007 14:45

po[tovani zanima me koliko kuca od 300 m2 odnosno podrum plus 3 etaze treba imat horizontalnih i vertikalnih serklaza

ODGOVOR

Mi to ne možemo znati jer ne znamo ništa o izgledu vašeg objekta. U sklopu vaše projektne dokumentacije bi trebali biti riješeni svi detalji pa tako i ovi koji vas zanimaju.

V Z / 17.6.2007 17:02

Poštovani,
molio bih vas za savjet u svezi slijedećeg problema.
Naime, planiramo zatvoriti lođu (PVC stolarija je već postavljena) i pretvoriti u sobu. Kako je lođa već ožbukana grubom vanjskom fasadnom žbukom (sa dvije strane) a mi bi iste htjeli izravanti glet masom i obojati unutarnjom bojom molio bih vas za savjet kako to učiniti. Molio bih vas točne nazive proizvoda kako bi iste mogao lakše naći u trgovini te evnetualno potrebnu količinu (prostorija je veličine cca 400*250 cm). Unaprijed hvala na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Da bi vam odgovorili na pitanje moramo znati o kojoj vrsti vanjske fasadne žbuke se radi. Ako se radi o mineralnoj fasadnoj žbuci onda nakon pranja zidova možete fino zagladiti FINOM žbukom F 900, te nakon sušenja pregletati glet masom TERANIL. Završno bojanje, nakon sušenja, možete izvesti TERAPOL-om.

i m / 17.6.2007 10:58

poštovani, ugrađeni su mi pvc prozori i sam sam se odlučio obzidati ih sa iznutra knaufom a izvana stiroporom, mrežicama i ljepilom..
pošto je dio prozora na strani gdje stalno sije sunce, mislio sam roletnu kutiju i špalete izvesti od stirodura.
izlijepio bih profile oko prozora a onda učvrstio mrežicu s kutom i sve to poravnao i prebojao fasadnom bojom..
što mislite o tome?

ODGOVOR

"Sve što navodite je u redu.
Na našoj internet stranici naći ćete informacije o TERMOZOL fasadnom sustavu.
Jedino: Kao završnu obradu treba staviti fasadnu žbuku, a ne boju.

"

D S / 16.6.2007 23:17

Da li postoji masa za izravnavanje vanjskih betonskih zidova , i stropova u prolazu koji je zatvoren samo sa dvije strane.Nesto kao sto je Betonfiks za unutrasnje zidove.hvala

ODGOVOR

"Za izravnavanje vanjskih betonskih zidova i stropova preporučamo glet mase REPARATURNE mortove G i F (ovisno koje neravnine trebate izravnati.).
Sve o upotrebi REPARATURNIH mortova možete naći na našim internet stranicama
( http://www.samoborka.hr/kategorije.asp?c=41 )
"

J H / 15.6.2007 14:01

Unutarnji zidovi su rucno ozbukani grubom zbukom spravljenom na gradilistu 2:6:14 cement vapno pijesak samoborac, zelim nanijeti finu zbuku F900, izvodac zeli neposredno prije nanosenja impregnirati univerzalkoncentratom grundom, jeli to nuzno ili se moze samo navlaziti vodom? Odrzavao bih svjezu zbuku vodenom maglicom s obzirom na temperature 25 - 30 celziusa. Koji je omjer UKG:voda za ovu namjenu, i najvise se bojim da li mozda kasnije taj sloj ukg-a moze utjecati na odvajanje fine zbuke nakon duzeg vremenskog razdoblja (npr 20g), to se prije nije radilo s tim impregnacijama pa od tuda strahovi. Nije meni problem kupiti ukg ali zelio bih znati da li dobro postupam. PUNO HVALA

ODGOVOR

Prije nanašanja FINE žbuke F 900 može se staviti UNIVERZAL KONCETRAT GRUND razrijeđen vodom 1:1(do 1:2). Ne trebate se bojati nikakovih štetnih posljedica. Njegovanje žbuke vodom, kako navodite, je svakako poželjno.

J S / 15.6.2007 13:43

"Poštovani,
potrebno je glatko izravnati postojeću staru ""šerovanu"" i bojanu fasadu. S kojom masom je najbolje obaviti te radove zbog postojanja fasadne boje (teranil ekstra...)?"

ODGOVOR

Ako je šerana fasada bojana nemože se raditi ništa dok se boja ne skine. Nakon skidanja boje preporučamo impregniranje UNIVERZAL KONCETRAT GRUNDOM (razrijeđen 1:1 vodom), i zaribavanje FINOM ŽBUKOM F900.

S M / 12.6.2007 9:01

"Poštovani,
Iz Vašeg novog nijansera izabrala sam boju za SEP žbuku pod brojem 3071. Budući mi je na tako malom uzorku teško odrediti kako će boja izgledati nakon nanošenja na fasadu , a silno želim izbjeći-""roza"" opći izgled, molim da mi odgovorite ako je moguće čim prije, da li je navedena nijansa i u konačnici smeđeg tona kako bih željela ili mi preporučite koji ton bih mogla koristiti samo da ne bude na roza. Zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam."

ODGOVOR

"Ton koji ste odabrali iz naše nove ton karte - broj 3071 je iz palete smeđih tonova i neće rezultirati općim ""roza"" izgledom.
Prilikom izbora boje završne žbuke treba uzeti u obzir i boju stolarije, pokrova i dr. kako bi izbjegli neželjeni dojam konačnog izgleda objekta.
"

E J / 11.6.2007 13:31

Planiram žbukati fasadu na obiteljskoj kući toplinskom žbukom. Na vašoj stranici sam našao podatke za toplinske žbuke iz vašeg proizvodnog programa. Nije mi jasno slijedeće: Teratermo 100 Extra ima toplinsku provodljivost 0,08 W/mK ( što znači mK?), a Teratermo 80 0,1 W/mK pa bi Teratermo 100 Extra trebala imati bolja izolacijska svojstva. Međutim Teratermo 80 je skuplja, a u trgovini tvrde da je i kvalitetnija. Molim Vas za pojašnjenje o čemu se tu radi.
Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

"Iako toplinska žbuka TERATERMO 100 EKSTRA (0,08 W/mK), ima manju toplinsku provodljivost u odnosu na TERATERMO 080 (0,10 W/mK) što je čini boljim toplinskim izolatorom, kada usporedimo ostale karakteristike navedenih materijala, kao npr. porozitet, kapilarnu vodoupojnost, otpornost na smrzavanje, tlačnu čvrstoću, čvrstoću prionjivosti i dr., može se zaključiti da je TERATERMO 080 žbuka najoptimalnija ""kombinacija"" toplinsko - izolacijskih i drugih svojstava.
Ta karakteristika TERATERMO 080 žbuke rezultat je njezine recepture koja povlači i višu cijenu koštanja."

K R / 11.6.2007 12:00

Poštovani!!
Moja kuća je prizemnica sa visokim potkrovljem i izgrađena je pred 2 godine. Napravljena je tako da je iznad jedne sobe balkon-veranda. Potrebno je stavit hidro i toplinsku izolaciju s gornje strane te sobe, odnosno na verandu. Koje materijale i kako mi preporučate to napraviti. Unaprijed zahvaljujem..

ODGOVOR

Ako je prostor zatvoren beton možete pregletati u tankom sloju
hidroizolacijskom žbukom te na to staviti Teratermo estrih ili staviti ploče Okipora + Cementni estrih 20.
Ako je prostor otvoren tada možete staviti ploče Okipora + Cementni estrih 30.
Za više informacija o hidroizolacijama obratite se proizvođačima kao Sika, Karbon ili Stig.