Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d ć / 23.3.2022. 22:01:25

molim vas koje sredstvo preporučujete za impregnaciju kvarcnog poda u proizvodnoj hali

ODGOVOR

Obrada AB ploča KVARCNIM POSIPOM izvodi se kao završna obrada visoke otpornosti na habanje te se, u pravilu, dodatno ne obrađuje. Ukoliko je potrebno smanjiti vodoupojnost poda isto je moguće izvesti BETOSILOM. Napominjemo da bi se zbog zaglađenosti podloge, ovisno o namjeni prostora, mogao javiti problem nedovoljne protukliznosti. Za detaljnije informacije i upute molim javite se na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

M B / 23.3.2022. 14:37:29

Planiram sanaciju vodospreme (bunara) cija dva zida se oslanjaju dvije prostorije u kuci na koje je probila ove godine vlaga uslijed obilnih kisa.Kuca je iz 70 tih- 80 godina i.buduci da dolazi vodovod isumpao bih bunar,ali.i.izolirao zidove.Sto predlazete za sanaciju zidova bunara,ali.i.kuce? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Unutarnje stjenke vodospreme nakon pražnjenja I temeljitog čišćenja pranjem vodom pod tlakom, preporučamo nakon sušenja premazati HIDRO PROTEKTOM u tri nanosa zidarskom četkom križno. Eventualno potrebnu korekciju ravnina betonske podloge prethodno izvesti REPARATRUNIM MORTOM G. Za prijedlog sanacije zidova kuće potrebne su nam dodatne informacije o postojećem stanju te molim da nam se obratite na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

G D / 22.3.2022. 12:56:00

Poštovani, pitanje vezano za hidro i toplinske izolacije, adaptacija prizemnog stana u kući iz sredine prošlog stoljeća uklonjeni slojevi poda do zemlje (terazzo na terpapiru i nearmiranoj betonskoj podlozi) Izlivena nova AB deka d=12 cm na 20 cm ispod željene kote gotovog poda Koje proizvode koristiti ? Željeni slojev podai: 1. - H.I. (mogu li se bitumenske trake zamijeniti premazima u području kupaonica i kuhinja gdje se provode instalacije nad AB dekom?) 2. tvrde ploče EPSa u dva sloja 5+5 cm 3. EPST 2 cm 4. PE folija 5. Granulat d=? 6. Suhi estrih / OSB d=? kao podloga za LVT pod - imitaciju parketa Molim Vas prijedlog Vaših proizvoda i potrebnih debljina ili prijedlog izmijenjenog tehničkog rješenja. Dodatno pitanje - kako izolirati podnožje zidova od vlage? Kako riješiti prijelaz s poda na zid? Koje žbuke i završne boje koristiti? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Za potrebe izvedbe poda prizemnog stana iz našeg proizvodnog programa u mogućnosti smo ponuditi: - horizontalnu HI AB ploče prizemlja preporučamo izvesti BETONPROTEKT DUOELASTIKOM, koji nanositi direktno na betonsku podlogu navlaženu vodom u dva sloja križno valjkom ili gleterom, uz obveznu izvedbu holkera na spojevima sa vertikalnim konstruktivnim elementima primjenom TRAKE ZA BRTVLJENJE - iznad postavljene toplinske izolacije I PE folije preporučamo izvedbu CEMENTNOM ESTRIHA 20 u potrebnoj debljini Zbog eventualno prisutne kapilarne vlage moguća je izvedba vertikalne HI na unutarnjoj stjenci zidova istim proizvodom. Napominjemo da je, u tom slučaju, potrebno omogućiti “isušivanje” zidova primjenom sanacijski visokoparopropusnih žbuka sa vanjske strane. Detalje primjene preporučenih proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici www.samoborka.hr. Za detaljnije informacije molim obratite se na tel: 01/3322808; 01/3322709.

D K / 22.3.2022. 6:24:14

Poštovani, imam staru šeranu fasadu koja je zašpricana katranom tokom asfaltiranja ceste. Što bi trebalo za sanaciju iste. Način čišćenja, impregnacije, te koja vrsta fasadne boje...?!

ODGOVOR

Mrlje od katrana možete ukloniti specijaliziranim sredstvima za uklanjanje katrana. Kako iste, zbog upojnosti mineralne žbuke) neće biti u mogućnosti u potpunosti eliminirati prije bojanja fasade mineralnom fasadnom bojom MINERALKOLOR preporučamo primijeniti sredstva za blokadu mrlja.

K R / 21.3.2022. 9:41:38

Poštovani, Molim Vas savjet za bojanje sep fasade. Uradio bih čišćenje i bojanje sep fasade, fasada je stara 35 godina ima nečistoća i pukotina, te Vas molim preporuku za odabir sredstva čišćenje i fasadne boje te način primjene i količinu potrebnu za 230 m2, pranje bih izvršio visokotlačnim peračem, a boju nanio zračnim pištoljem isto tako Vas molim preporuku sredstva za pranje crijepa visokotlačnim peračem. U kojim dućanima u Zagrebu mogu kupiti prepručene proizvode. Unaprijed zahvaljujem. Srdačan pozdrav. Krunoslav Radinić 095 3888 400 krradinic@gmail.com

ODGOVOR

Fasadne površine potrebno je prije svega temeljito ispitati, ukloniti sve eventualno slabo vezane dijelove I oprati vodom pod tlakom. Ukoliko na površinama ima vidljivih manifestacija zaraze mikroorganizmima (siva, zelenkasta obojenja) iste je nakon pranja potrebno tretirati biocidnim sredstvom za sanaciju TERACIDOM. Površine na kojima su prisutne fine lasaste pukotine preporučamo obojiti mikro armiranim fasadnim bojama TERATON V S VLAKNIMA ili SILIKONKOLOR S VLAKNIMA, uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Kod jače izraženih, pravilnih pukotina (vertikalne, horizontalne, dijagonalne u kutovima oko prozora) potrebno je sanaciju izvesti prije bojenja minimalno otvaranjem I zapunjavanjem istih MORTOM ZA PUKOTINE. Ukoliko je moguće molim da nam dostavite fotografije na kojima je vidljivo postojeće stanje ili nas za dodatne informacija nazovete na 01/3322808 ili 01/3322709.

Z K / 20.3.2022. 8:38:01

Dali se Teraplast može postaviti na stepenicama?

ODGOVOR

Akrilatna završno-dekorativna žbuka TERAPLAST nije pogodna za završnu obradu horizontalnih površina izloženih habanju. Za oblogu vanjskih stepenica preporučamo betonske ploče iz naše ponude koje možete naći na našoj web stranici www.samoborka.hr.

K / 17.3.2022. 18:48:52

oplocnici Atena u sivo bijeloj boji 100m2 cijena Hvala lp

ODGOVOR

Cijena opločnika, uključujući i OPLOČNIK ATENA KREATIV SIVI dostupne su na našoj web stranici gdje su iste izražene bez PDV-a.

H M / 16.3.2022. 14:18:12

Poštovani, planiram zidati vanjsku ogradu u Dalmaciji od prirodnog kamena. Mogu li kao vezivno sredstvo koristiti suhi beton 20? Koliko treba staviti vode na vreću suhog cementa od 25 kg? U uputstvima piše 2,5 l, a jedan majstor mi je rekao oko 4 l. LP

ODGOVOR

Za zidanje vanjskih ogradnih zidova prirodnim kamenom preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10, formuliranim za zidanje zidova izloženih utjecaju atmosferilija. Alternativno predlažemo zidanje izvoditi MORTOM ZA ZIDANJE M10 uz obvezno naknadno zapunjavanje sljubnica MORTOM ZA FUGIRANJE KAMENA. SUHI BETON 20 zbog granulacije (do 8 mm) nije pogodan za zidanje. Prilikom priprema materijala potrebno je pridržavati se upute proizvođača kako bi ugrađeni materijal odgovarao deklariranim karakteristikama.

M B / 13.3.2022. 22:31:28

Postovanje Zanima me suhi beton,koji bi stavio na terasu,koja je razlika u c klasama,vidio sam da ima c16/20 i veci brojevi,hvala na odgovoru

ODGOVOR

Oznaka c 16/20 je oznaka za razred tlačne čvrstoće betona. Što je broj veći (c 20/25, c 30/37…) tlačna čvrstoća je veća, a to znači da je beton čvršći.

E S / 13.3.2022. 12:16:39

Postovani, iznad tus kabine na visini od 2 m imam postavljen kanuf. Zanima me kojim proizvodom, ako treba, da premazem knauf kako bi bio otporan na vodu obzirim da na knauf necu postavljat plocice. Hvala

ODGOVOR

Kako se radi o površinama koji nisu izložene direktnom utjecaju vode preporučamo postavljene vlagootporne GK ploče punoplošno obraditi TERANILOM EKSTRA i obojiti unutarnjom bojom za vlažne prostore AQUAPOL.