Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z P / 26.8.2007 10:46

Molim Vas koji je postupak kod izrade drenaže oko kuće te ako imete nacrt gdje se vidi kako treba izgledati, hvala!

ODGOVOR

Izrada drenaže za svaki objekat mora se posebno projektirati.
Osnovne podatke možete pogledati u našim prospektima o drenažnim cijevima a prospekte možete vidjeti u našim prodajnim centrima u Samoboru i Zagrebu - Adžijina ulica. Dodali smo ih također u ovaj email poslan vama.

M L / 3.9.2007 20:44

"Imam pitanje u vezi izolacije bakrenih cijevi koje su postavljene u podu (kulir),a postavljene su bez ikakve izolacije u ""šlicevima"" širine 7 cm a dubine 6 cm.U trgovini su nam prodali TERATERMO 100 EKSTRA,ali me zanima da li bi za to bio bolji TERATERMO ESTRIH,i da li uz njega treba cijevi još na koji način izolirati,budući da su ""šlicevi"" uski pa baš i nema mjesta za neku drugu izolaciju.Unaprijed se zahvaljujem,Marina Lukač"

ODGOVOR

Što se tiče izolacije bakrenih cijevi u podu, više vam može rećim ajstor koji ih je postavljao.
Iz vašeg pisma ne vidi se kolika je debljina žbuke (ili estriha) iznad gornje ravnine cijevi (morala bi biti min 4 cm.) te koja će biti završna obloga na podu.
Vjerujem da bi bolje bilo staviti CEMENTNI ESTRIH 20 ili TERATERMO ESTRIH.

S Š / 25.8.2007 21:03

Poštovani!
Što bi mi preporučili za hidrizolaciju deke na garaži.Nije natkrivena a na nekim mjestima propušta.S gornje a ni s donje strane nije vidljivo gdje su pukotine.
Hvala.

ODGOVOR

"Za hidroizolaciju neprohodne deke na garaži iz našeg proizvodnog programa možemo vam ponuditi HIŽ-ELASTIK (više detalja možete naći na našoj web stranici )"

B / 21.8.2007 22:08

Imate li glet masu za vanjske zidove koja se može nanositi na stiropor fasade na kojoj je već ljepilo i da se onda može obojati ?

Hvala.

ODGOVOR

NE PREPORUČAMO GLATKU završnu obradu toplinskog sustava. Pozivamo vas da posjetite naš prodajni centar u Samoboru, Zagrebačka 32, kako bi vam mogli pomoći pri odabiru završnog sloja. Preporučamo sitnozrnate završne žbuke zaribane teksture kao SILIKATNA ŽBUKA Z 1,5 mm ili TERAKRIL Z 1,5 mm.

v g / 21.8.2007 21:19

Poštovani,
upravo sutra počinjemo raditi stiropor (okipor d=8cm)fasadu. Dogovorili smo sa izvođačem sve detalje. Zavirivši sada na vašu internet stranicu malo sam se zabrinuo. Stoga bi Vas molio pojasniti neke detalje:
Kuća je u prizemlju zidana kamenom (prije sto godina), kat je nadograđen opekom. Stara žbuka sa kamenih zidova je otučena i sada bi je trebali izravnati sa žbukom i na to lijepiti fasadni stiropor sa preklopom d=8,00cm.
Kako je završni sloj zamišljen gladak, dogovorili smo 2x grundiranje sa samoterm gletom i bojanje silikatnom bojom.
Ostali detalji su definirani sukladno struci i vidim da je postupak upravo onako kako ste to naveli na vašim stranicama vezano za stiropor fasadu. Ono što mi je nakon proučavanja vašeg opisa dvojbeno jest: dinamika izvođenja radova, tj da li se žbuka za izravnavanje treba sušiti i koliko te dugo, kada nanositi završni sloj, te da li će se zamišljen završni sloj (glatka fasada) dobro ponašati po vlažnom, maglovitom i kišnom vremenu?
Molio bi za hitan odgovor budući da smo započeli sa radovima. Puno hvala
Venci

ODGOVOR

Obzirom na starost i vrstu zida (kameni) moguća je i prisutnost kapilarne vlage u zidu, za koju ne znamo da li postoji ili ne.
Ukoliko je riječ o suhom kamenom zidu moguća je primjena toplinskog sustava sa polistiren pločama - TERMOZOL.
Sušenje žbuke za izravnavanje ovisi o njenoj debljini. Poželjno je pridržavati se pravila 1 cm - 1 tjedan.
Što se tiče vremena sušenja SAMOTERMA/SAMOTERM GLETA prije završnog sloja, ono ovisi o samoj završno dekorativnoj žbuci. Mineralane žbuke - SEP, nanose se na podlogu staru 10-14 dana, dok silikatne i akrilatne žbuke zahtijevaju podloge stare najmanje tri tjedna.
Ukoliko ste malo detaljnije zavirili na našu stranicu mogli ste uočiti da NE PREPORUČAMO glatku završnu obradu na toplinskim sustavima kao TERMOZOL.
Preporučamo sitnozrnatu završnu akrilatnu žbuku zaribane teksture - TERAKRIL Z 1,5 mm.

J J / 20.8.2007 11:18

Trebao bi ožbukati oko prozora..
s vanjske strane je pur pijena i sada bih stavio žbuku...da li imate neki prijedlog kako to riješiti jer stalno lagano procuri,hvala

ODGOVOR

Ukoliko dolazi do zacurijevanja oborinskih voda oko prozora potrebno je prije žbukanja izvesti kvalitetno brtvljenje, što prilikom postavljanja prozora nije učinjeno. Obratiti pozornost na sve detalje uključujući i spoj sa prozorskom klupčicom.
Tek nakon rješavanja problema zacurijevanja možete izvesti žbukanje.

M G / 16.8.2007 22:16

Posjedujem kamenu kuću staru oko 300 godina. Ovog ljeta smo odlučili u jednoj prostoriji staru žbuku zamijeniti novom. Šaljem nekoliko fotografija prostorije nakon skidanja stare žbuke i želim čuti Vaše mišljenje kako bi bilo najbolje riješiti novu žbuku. Angažirat ću registriranog obrtnika koji još nije koristio vaše proizvode tipa Sanisil H žbuka, koja mi trenutno izgleda kao najbolje rješenje. Da li se na tu žbuku može nanijeti neka fina žbuka i da li se završni sloj može premazati vapnom? Koji pigment preporučujete staviti u vapno? Unaprijed hvala na odgovorima.

ODGOVOR

Prema priloženim fotografijama preporučamo prije svega izvesti korekciju elektro instalacija prema pravilima struke.

Za obradu zidova preporučamo primjenu Sanisil sustava.
Prije žbukanja rabicirati miješano ziđe (kamen - opeka) pocinčanim punktiranim rabicom 25x25x0,9. Na vodom navlaženu podlogu nanijeti SANISIL ŠPRIC. Kroz tri dana špric lagano vlažiti vodenom maglom.
Na očvrsli špric nanijeti SANISIL H žbuku u debljini do 2 cm u jednom sloju. Kod potrebenih većih debljina žbuku nanositi u dva sloja na očvrsli prethodni sloj.
Nakon najmanje 14 dana nanijeti FINU ŽBUKU F 900 u debljini 3 mm i zaribati plastičnom ili trvdom spužvastom gladilicom. Obzirom da želite obojeni završni sloj, preporučamo ožbukanu površinu prebojati SILIKATKOLOROM, uz prethodnu impregnaciju SILIKATGRUNDOM.

a m / 16.8.2007 20:29

vanjski ukrasni profili od stiropora

ODGOVOR

U našem prodajnom centru u Samoboru, Zagrebačka 32a možete pronaći i vanjske i unutarnje profile od polistirena.

n ž / 15.8.2007 14:30

Gdije se mogu kupiti gumeni podmetači za kulir ploče, pišem iz Pule.

ODGOVOR

Podmetače za kulir ploče možete naručiti u svim trgovinama koje drže Samoborkin proizvodni program.

D B / 13.8.2007 16:33

"Prije 3 godine sam napravio fasadu sa termožbukom Teratermo100 debljine 3-4cm. Završni sloj fasade nisam stavio. Sada bih na Teratermo100 nanio jos jedan sloj Teratermo100 od min. 3cm. Da li trebam i cime obraditi taj prethodno naneseni sloj, a da mi novo naneseni sloj ne bi ""otpao""(bilo problema s njim).

Zahvaljujem unaprijed!"

ODGOVOR

"Obzirom na određenu vremensku izloženost nezaštićene toplinske žbuke utjecaju atmosferilija, preporučamo površinski sloj postojeće žbuke lagano sastrugati, te čitavu površinu dobro otprašiti i oprati vodom.
Na tako pripremljenu površinu nanijeti ""lagani"" CEMENTNI ŠPRIC kao vezivni sloj, na koji nabaciti novi sloj TERATERMO 100 STANDARD ŽBUKE u debljini do 3 cm.
Nakon najmanje 10-14 dana toplinsku žbuku obraditi TERATERMO GLETOM u debljini 3 mm. Završnu obradu izvesti nakon najmanje 14 - 21 dan, završno dekorativnom žbukom prema izboru, uz odgovarajuću impregnaciju podloge."