Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N B / 14.5.2022. 7:42:19

Poštovani lp. Molimo Vas za pomoć,imamo problem sa vanjskim zidovima koji su obradjeni sa teraplastom. Zidovi su izloženi vremenskim uvjetima,oborinskim vodama,suncu,zidovi oko okućnice,kao i temelji objekta obiteljske kuće.Sa kojom impregnacijom i bojom premazati zidove.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. S poštovanjem

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli o kakovim je problemima riječ. TERPLAST je visokoodbojna završno dekorativna žbuka visoke mehaničke otpornosti te je pogodna za završnu obradu upravo opisanih podloga. Molim da nam se sa više informacija javite na tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

M F / 13.5.2022. 5:55:13

Pozdrav, zanima me, da li silikatna žbuka može ići na finirane i obojane temelje.

ODGOVOR

Silikatna završno dekorativna žbuka nije naiidealnije rješenje za završnu obradu podnožja objekta, kao ni za obojene podloge. Preporučamo primjenu akrilatne završno dekorativne žbuke TERAPLAST ili TERAKRIL Z uz odgovarajuću pripremu podloge. Kako bismo vam mogli dati preciznije rješenje molim da se s više informacija obratite na tel: 01/3322808 ili 01/3322709 ili nam dostavite raspoložive fotografije.

D M / 11.5.2022. 11:46:56

Pozdrav!!!Imam 2 pitanja. 1.Da li se može na temelj na stari teraplast navući novi teraplast,uz imregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM? 2.Da li se može zaljepiti pločice(visina 1m)na postoječu fasadu,radi se o običnoj SEP fasadi??? Hvala....

ODGOVOR

Ukoliko teksTura postojećeg TERAPLASTA to omogućava, odnosno ista je pravilno izvedena I ujednačena, moguće je nanošenje novog sloja uz pripremu podloge, nakon temeljitog čišćenja, MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Prije lijepljenja pločica preporučamo postojeći SEP temeljito površinski prestrugati kako bi se uklonili svi eventualno slabovezani dijelovi. U slučaju lijepljenja pločica većeg formata preporučamo SEP u potpunosti ukloniti. Za lijepljenje koristiti fleksibilno ljepilo TERATEKT FLEKS.

D L / 9.5.2022. 15:24:21

Na koje vezivo postaviti vaše zrno kamenčiće 4-8 mm na VANJSKO stepenište, površina gazišta 30m2

ODGOVOR

Preporučamo Vam da izvedete prani kulir. Samoborka d.d. u svom proizvodnom asortimanu ima KULIRMIX, obojenu mješavinu koja se u suhom stanju miješa sa zrnom po želji. Zrno se s Kulirmixom miješa u omjeru 1:2 (1 dio Kulirmixa : 2 dijela zrna). Prani kulir za horizontalne, prohodne površine se izvodi u debljini od barem 2cm pri čemu je potrošnja 10kg gotove smjese KULIRMIX + 1 vreća od 25kg zrna za 1cm debljine/m2.

L Š / 7.5.2022. 9:45:52

Poštovani s koji sredstvom mogu uklooniti pokapane fleke od beton boje na kuliru.Hvala

ODGOVOR

Boju za beton nije moguće trajno ukloniti sa pranog kulira budući je isti na cementnoj osnovi.

Z S / 12.4.2022. 15:07:06

Poštovani, može li se sa vašim sanacijskim mortom sanirati strop od fert gredica i ispuna, sa kojeg je otpala žbuka, ali i pojedine ispune se raspadaju (otpadaju). Ispune koje stoje, ne znam jesu li dobre ili ne i molim vas savjet, kako to sanirati? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Na vaš upit nije moguće odgovoriti bez uvida u stanje postojeće međukatne konstrukcije. Ukoliko ste u mogućnosti molim dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja.

I S / 12.4.2022. 8:34:37

Poštovani, koji materijal je najbolje koristiti za popravke neravnog i napuknutog betona koji je često izložen vlagi i opterećenjima (automobil)?

ODGOVOR

Za reparaciju betonskih površina izloženih prometnom opterećenju u mogućnosti smo ponuditi certificirane reparaturne mortove za konstruktivne popravke I površinsku zaštitu. Izbor odgovarajućeg proizvoda iz široke ponude ovisi o mjestu I veličini oštećenja, potrebnim debljinama sloja I sl. Molim da nam dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja ili nam se obratite ne tel: 01/3322808 ili 01/3322709.

M D / 12.4.2022. 6:27:08

Molim pomoć; Na terasi (gornji dio i čelo) je postavljena dvokomponentna hidroizolacija. Prije nego što postavimo keramičke pločice sa okapnicama, htio bi čelo terase završno obraditi sa Teraplast S dekorativnom žbukom. Pošto hidroizolacijski sloj na čelu terase nije posve ravan, prije nanošenja Teraplasta planirao sam poravnati čelo terase sa slojem fleksibilnog ljepila S1 za pločice kao podloga prije Teraplasta S. Zanima me da li je sloj fleskibilnog ljepila S1 pogodan kao podloga prije nanošenja Teraplasta? Ako nije, molio bi da mi napišete kakvu podlogu postaviti. Hvala!

ODGOVOR

Podloge prije nanošenja TERAPLASTA preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM, te nakon najmanje 7 dana impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM. Na potpuno osušeni temeljni premaz (nakon najmanje 24 sata) nanijeti TERAPLAST prema uputi.

B B / 9.4.2022. 19:25:07

Na obiteljskoj kuci je prije24 godine postavljena fasada da termozbukom debljine 5 cm.Nakon nekoliko godina fasada je ispucala te je reparirana sa fasadnim ljepilom i mrezicom prije 13 godina.Opet je na istim mjestima ispucala.Moje pitanje je ,moze li se dodati na postojecu fasadu 5 cm grafitnog stiropora ili kamene vune te na tsj nacin sanirati puknuca.

ODGOVOR

Obzirom na opetovanu pojavu pukotina nije moguće dati kvalitetan prijedlog sanacije bez dodatno potrebnih informacija i uvida u postojeće stanje. Ukoliko ste u mogućnosti molim dostavite na fotografije na kojima su vidljiva oštećenja kao I mjesto njihove pojavnosti.

m s / 8.4.2022. 12:09:35

poštovani da li je moguće kvalitetno izolirati diletaciju u podrumu kroz koju prodire voda i kako, da li možete preporučiti neko poduzeće sa iskustvom hidroizolacije

ODGOVOR

Vodo nepropunost radne dilatacije potrebno je osigurati ugradnjom odgovarajućeg dilatacijskog profila. Za dodatne informacije kao i eventualnu izradu ponude molim obratite se izvođaču: