Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S Z / 28.3.2009 10:05

zivimo u staroj zgradi!zidovi od kvadri i stara zbuka-propusnost prevelika i zvucna i toplinska!sta da stavimo na zidove da ih izoliramo i max.smanjimo poroznost

ODGOVOR

"Za kvalitetno riješenje Vašeg problema (toplinska izolacija, hidro - zaštita i zaštita od buke ) trebali bi izvesti TERMOZOL fasadni sustav .
Više informacija možete naći na našim web stranicama TERMOZOL-a ."

Z J / 27.3.2009 18:02

Dali ljepilo za stiropor ljepi i na silikatnu fesadu?
Naime htio bih oko prozorskih otvora zaljepiti ukrasne obrube od stiropora,a ne bih htio razbijati novu fasadu od termo žbuke sa silikatno silikonskim završnim slojem.
Unaprijed hvala za odgovor.

ODGOVOR

S obzirom na vrstu završne žbuke i njenu silikonsku komponentu, preporučamo podlogu premazati KONTAKT GRUNDom najmanje dan prije ljepljenja profila SAMOTERM GLETom.

N I / 27.3.2009 14:32

Na zidovima dnevne sobe je lamperija koju bismo željeli skinuti i urediti zidove. Ispod lamperije je neravna, gruba klasična žbuka.Na stropu nije lamperija , ali je isto neravno i grbavo ožbukan i okrečen. Molim Vas savjet koje proizvode bi bilo najbolje koristiti na postojeće stanje da bismo dobili lijepe, ravne zidove. Hvala

ODGOVOR

Postojeće slojve boje potrebno je mehanički odstraniti (struganjem ili brušenjem). Površinu dobro otprašiti, impregnirati KONTAKT GRUNDom i izravnati BETONFIKSOM u potrebnoj debljini do max 1,5 cm, te zagladiti kao podlogu za ličenje unutarnjom bojom TERAPOL.

D M / 27.3.2009 11:49

Postovanje,
vlasnik sam obiteljske kuce, zidovi su izgradeni od pune cigle, izvana je postavljena termo fasada koju sam kupio kod vas u Samoborki (prije 5 godina), stolarija je PVC, a iznutra su zidovi ozbukani.Na svjevernim zidovima pojavljuju se u uglovima puno crnih fleka (valjda gljivice), prozori se jako rose, a iza ormara koji su na zidovima sve je prepuno plijesni i gljivica i vlage. Molim za svajet kako se rijesiti ovog problema.
Hvala unaprijed.

ODGOVOR

"Pojava gljivica (crnih fleka) na kutevina vanjskih zidova, kao i ispod stropa, posljedica je ""hladnih"" mostova, odnosno neujednačenog prolaza topline na AB dijelovima konstrukcije zida i zida od opeke.
U svom upitu niste naveli vrstu toplinske izolacije vanjskih zidova (toplinska žbuka ili toplinski sustav) te nije moguće zaključiti da li je dostatna.
Treba imati na umu da pojava kondenzacijske vlage može biti uzrokovana i nedovoljnom izmjenom zraka (nedovoljnim provjetravanjem). "

d / 26.3.2009 14:19

Poštovani ,
prije 6 godina stavljena akrilna zaribana fasada , a sada želim staviti stiropol radi bolje temperaturne izolacije , moje pitanje glasi: Da li se vaše ljepilo za stiropol ,Samoterm , može nanijeti direktno preko akrilne žbuke ili se mora prije nanošenja premazati sa impregnacijom.

hvala na odgovoru

ODGOVOR

Dan prije lijepljenja toplinsko-izolacijskih ploča potrebno je podlogu premazati KONTAKT GRUNDOM.
Obvezno izvesti dodatno mehaničko pričvrščivanje zalijepljenih ploča s min
6 kom pričvrsnica/m2.

S T / 24.3.2009 21:01

"Poštovani,
Molim Vas da mi kažete na koji način da skinem staro ljepilo sa zidova a da to nije štemanje pošto sam do sada probao više načina za uklanjanje istog ali ništa nije pomoglo.Po neki procjenama ljepilo je ""Boropor"" ili nešto slično kojim je na zid bio zaljepljen linoleum a nalazi se na zidu oko 20-tak godina.Ukoliko ne uspijem skinuti staro ljepilo da li će se ljepilo za pločice koje namjeravam staviti na taj zid ""hvatati"" i koliki je rizik odljepljivanja pločica?
Zahvaljujem na Vašem vremenu i pomoći.

S poštovanjem,"

ODGOVOR

Staro ljepilo za linoleum potrebno je mehanički odstraniti s podloge.
Nakon skidanja sloja ljepila površinu temeljito otprašiti, te lijepiti keramičke pločice fleksibilnim ljepilom TERATEKT F.
Ukoliko niste u mogućnosti odstraniti ljepilo, preporučamo zid obložiti gips-kartonskim pločama (u koliko nije u pitanju sanitarni čvor). Prije ljepljenja keramike površinu GK ploča impregnirati KONTAKT GRUNDOM.

j k / 24.3.2009 15:41

Poštovani, pitanje je vezano za vanjsku terasu, betoniranu prošle godine, a sada se na mjestima gornji sloj ljušti. što napraviti ?

ODGOVOR

"Preporučamo mehanički odtsraniti slabodržeće dijelove, podlogu dobro
otprašiti, navlažiti vodom i obraditi REPARATURNIM MORTOM G.
Vanjsku terasu možete obložiti i pločama pranog kulira dimenzija 40x40x3,8 cm.
Ponudu ploča možete naći na našoj web stranici ."

D N / 23.3.2009 10:22

Postovani/a,
Naime trenutno sam u fazi renoviranja stare kamene kuce u Dalmatinskoj Zagori.Kamen je autohtoni,nisam siguran koja vrsta,mislim granitnog podrijetla.Posto mi je namjera kamenu povrsinu vratiti u prvobitno stanje,bjelkasta boja imam namjeru ocistiti je mini-washem tj.vodom pod pritiskom.Zanima me dali postoji kemikalija koja bi potpomogla vracanju prvobitne boje kamena.Trenutno,kamen je sivkaste boje.Drugo pitanje se odnosi na fugiranje tj,zbukanje izmedu kamena.Koji vas proizvod bi bio najadekvatniji za takvu vrstu kamena i podneblje s tim da se uklopi u boju kamena .Zelio bih vam poslati fotografiju doticne kuce pa ako imate mail za takve svrhe bio bih vam neizmjerno zahvalan.
U iscekivanju vasg odgovora srdacno vas pozdravljam.
Dragan Nadracic

ODGOVOR

Proizvodnjom kemijskih sredstava se ne bavimo ali vam možemo ponuditi zamjenski proizvod za sanaciju kamena: SILIKOSAM KONCENTRAT - silikonska mikroemulzija za impregnaciju, hidrofobitanje i učvršćivanje.SILIKOSAM ne mijenja boju kamena.
Proizvod za zidanje i fugiranje kamena je MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE kojim se zida i fugira kamen. Ako ste u mogućnosti pošaljite nam e-mailom fotografije gdje bi se moglo vidjeti o kakvom se kamenu radi i predložiti način sanacije.

K V / 19.3.2009 10:53

Pozdrav!

Poslije vodoinstalaterskih radova u kupaoni ostale su rupe u betonskom zidu dubine oko 50 mm i na podu gdje je bila kada isto tolika rupa. Čime to poravnati? Ja sam mislio sa VC50. Savjet molim. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Instalaterske otvore pokrpajte žbukom VC40 ili VC50 a spojeve obavezno rabicirajte pocinčanim punktiranim rabicom ili staklenom mrežicom SM10IN.

m m / 16.3.2009 22:12

da li se može stiropor staviti iznutra kao izolacija

ODGOVOR

Stiropor kao toplinska izolacija se može ugraditi i na unutarnje zidove no preporuka je da se toplinska izolacija stavlja na vanjske zidove.