Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B L / 11.6.2009 9:38

Poštovanje! Na terasi bi želio postaviti prani kulir, ali da nije sitni šljunak nego neki kamen kojeg ima u bojama. Imate li nešto u ponudi i gdje bi mogao to naručiti u Osijeku? Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Umjesto pranog kulira u svojoj ponudi imamo TERAPLAST G ili S kulir zrna d=1,25 ili 0,8 mm u različitim kombinacijama boja.
No TERAPLAST je namijenjen isključivo za obradu vertikalnih površina, ponajviše soklova, jer njegova otpornost na habanje nije dostatna za obradu podnih površina.
Za završnu obradu podova preporučamo naše kulir ploče.

A B / 7.6.2009 23:02

"Da li se Ravena ploče postavljaju na kameni pjesak ""nulu"" ili suhu smjesu cementa i nule + cementno mlijeko.Da li je dovoljno fugiranje samo sa kvarcnim pjeskom bez cementa?

Hvala"

ODGOVOR

Postavljanje betonskih ploča ovisi o tipu podloge: drenažni sloj ili betonska podloga.
Kod polaganja na dobro nabijeni i u padu izvedeni drenažni sloj, ploče se polažu na sloj kamenog agregata 2-4 mm, debljine 3-5 cm, i fugiraju kvarcnim pijeskom.
Na betonsku armiranu podlogu, ploče se polažu na cementno mlijeko ili lijepe fleksibilnim ljepilom. Fuge treba zapuniti suhom mješavinom cementa i kvarcnog pijeska, te navlažiti vodom.

a z / 7.6.2009 10:45

Poštovani,
Vaše smo proizvode upotrijebili za fasadu,na način da smo kuću obložili stiroporom, a nakon mrežica i dlet mase upotrijebili za završni sloj sep Z-200, koji smo zaribavali. No, taj završni sloj sepa ostao je mrljav, boja nije ujednačena, već se vide prijelazi zaribavanja. Isto je rađeno prije desetak dana. Molim Vas da mi odgovorite koje je najbolje rješenje da bismo dobili ujednačenu boju, da li je moguće ponovo nanositi sep ili je bolje rješenje boja, je li uopće moguće sada postići ujednačenu boju, te što je uzrokom te neujednačenosti? Unaprijed hvala!

ODGOVOR

"Neujednačenost boje završne žbuke koja je posljedica neujednačene teksture, moguće je samo donekle ""popraviti"", odnosno ublažiti naknadnim bojanjem površina.
SEP Z 200, u pravilu se nanosi na fino zaglađenu površinu, tako da je njegovo nanošenje na postojeću teksturu znatno zahtijevnije.
Ukoliko ste u mogućnosti proslijedite nam fotografiju na kojoj je vidljiv problem, pokušat ćemo Vam dati konkretniji prijedlog sanacije.
"

d k / 5.6.2009 17:19

"ŽELIO BI POHVALITI VAŠE ""ON-LINE"" BOJANJE I AKO MOŽE POMOĆ VEĆ DANIMA LUTAM PO NETU POKUŠAVAJUĆI IZRAČUNATI KOLIKO BI ME KOŠTALA SILIKATNA ŽBUKA U BOJI{BROJ BOJE 3081}IZ VAŠE PALETE ZA 180 METARA KVADRATNI NARAVNO I INPREGNACIJA UNAPRIJED HVALA"

ODGOVOR

"Ton 3081, koju ste odabrali, nije moguće dobiti u silikatnim žbukama (zbog pigmenta koji nije kompatibilan sa silikatnim vezivom). Traženi ton moguće je dobiti u akrilatnoj žbuci TERAKRIL Z, granulacije 1,5 ili 2 mm, kao i u ostalim teksturama akrilatne žbuke (TERAKRIL R, TERAKRIL Š, TERAKRIL VA).
Potrošnje, kao i cijene za navedene materijale možete pronaći na našoj web stranici .

Npr. za 180 m2 potrebno je :

MINERALKVARC GRUND OBOJENI br.52 potrošnja 0,2 l/m2
(temeljni premaz) jed. cijena
15,14 kn/l (15/1)
16,69 kn/l (5/1)
potrebna količina 35 l
ukupno : 537,65 kn

TERAKRIL Z 3102 2 mm potrošnja 3 kg/m2
III razred jed. cijena 19,22 kn/kg)
potrebna količina 550 kg
ukupno : 10.571,00 kn
"

T M / 2.6.2009 15:10

Što je osnovni razlog popunjavanja fuga opločnjaka kvarcnim pijeskom i može li se to raditi sa finim dunavskim pijeskom?

ODGOVOR

Kvarcnim pijeskom se fugira zato da između opločnika što manje raste trava i ostalo raslinje. Kvarcni pijesak je suh, u granulaciji od 0,1 - 0,6 mm da bi se lakše popunile fuge više puta.
Dunavski pijesak je najčešće mokar, ima različitih frakcija i primjesa te je pogodan za rast bilja. Kao zamjena za popunjavanje fuga između opločnika može poslužiti i dunavski pijesak mada bi bolji bio kvarcni pijesak.

M M / 2.6.2009 13:50

Dali postoji neka zrnata boja za fasadu koja se nanosi valjkom. Imam problem s dostupnosti skele.

ODGOVOR

Fasadnu bojua sa zrnatom strukturom u svojem asortimanu nemamo ali imamo silikatnu ili akrilatnu žbuku koje se oblikuju valjkom - SILIKATNA ŽBUKA VA ili TERAKRIL VA.

N M / 1.6.2009 18:09

Prije desetak dana betonirao sam površinu od cca 15m2, međutim nisam zadovoljan izgledom površine (površina je ostala grupa i neravna). Da li bi se ta površina mogla poravnati s reparaturnim mortom i kojim? Napominjem da je riječ o vanjskoj površini. U kojim trgovinama na području Daruvara, Kutine ili Bjelovara mogu kupiti vaše proizvode?

ODGOVOR

Betonsku površinu nakon 28 dana možete pregletati REPARATURNOM MORTOM G u max d=20mm.
Trgovine u kojima možete kupiti traženi proizvod: SAN-MET, PLEPER, LJILJAN S, VELEKEM, CHEMOTEHNA, PEVEC.

M B / 2.6.2009 20:19

postavio sam na kuću toplinsku izolaciju,stiropor 5cm,dva puta pregletano.Što je najbolje za završni sloj?,koja fasada,akrilna ili silikatna,stavio bi nešto u smeđoj boji,dali mi možete poslati tonove smeđe boje koje nudite i njihove cijene na e-mail,hvala!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVOR

"Dodatno pitanje: kako da dođem i do ostalih boja što se tiče fasadnih boja,imate li kakav popust na gotovinu,hvala

Odgovor:
Ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL prema odabiru boje iz naše ton karte.
Digitalnu ton kartu možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/dokumenti.asp : ""Ton karta završnih žbuka i premaza"" no još uvijek preporučamo da odete do najbliže trgovine građevinskim materijalom koja prodaje i naše proizvode i tamo ćete moći pogledati ton kartu u štampanom obliku koja je ipak više vjerodostojnija stvarnosti nego digitalna.

Popust na plaćanje gotovinom ne dajemo u našim dućanima ali ga vjerojatno možete dobiti u trgovačkim lancima i većim trgovinama građevinskim materijalom."

G J / 29.5.2009 9:13

Duz cele spratne kuce imam betonsku plocu za postavljanje terase. Da li ta ploca zimi prenosi hladnocu na unutrasnji prostor kuce, jer je vezana sa plocom za sprat?

ODGOVOR

Betonska konzolna ploča monolitno izvedena s međukatnom pločom predstavlja
hladni most.
Prilikom izvođenja vanjske toplinske izolacije, potrebno je izolirati i ploču izvedbom toplinske izolacije s obje strane balkonske ploče.

r p / 28.5.2009 18:39

možete li mi pomoć,taraca ili ploča mi je ispucala cijelom dužinom,nemam krova i kiša ulazi u prostorije,pokušao sam sanirati nekim premazom Fulgum ali bezuspješno.

ODGOVOR

AB ploču lagano operite vodom i očistite, u dva premaza premažite HIDROIZOLACIJSKOM ŽBUKOM, te unutar dan-dva nakon toga, pregletajte REPARATURNIM MORTOM G ili F.
Preporuka je da nakon upotrebe tih proizvoda pokušate ab ploču barem na jednu vodu prekriti pločama ili sličnim pokrovom da se spriječi daljnje prodiranje vode u prostoriju dok ne riješite krovište.