Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a a / 23.11.2009 14:28

Postovani,
imam staru kamenu kuću koja je prekrivena žbukom, zanima me kako očistiti žbuku da ostane sami kamen, ugrubo sam je otukao ali na kamenu ostaje tanak sloj 1-2mm koji i dalje prekriva kamen. Žbuka je stara i rađena od morskog salbuna.
Pozdrav!

ODGOVOR

Ukoliko je stara žbuka bila slabije čvrstoće (na što upućuje njen sastav) biti će dovoljno zidove oprati čistom vodom pod tlakom (mini-washom).

Ukoliko je zid bio obrađen žbukom veće čvrstoće i prionjivosti na podlogu preporučamo pjeskarenje.

Također preporučamo čišćenje sljubnica u dubini 1-2 cm, fugiranje MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE ili TERAMINERALOM VF, te zaštićivanje cijele površine SILIKOSAM KONCENTRATOM.

i d / 16.11.2009 18:51

Poštovani
Sep fasada mi je od kiše potamnila tj.prljave boje iako nije tako stara cca.10g.Što napraviti i čime pukotine na fasadi riješiti.Hvala.

ODGOVOR

SEP prebojajte fasadnom bojom MINERALKOLOR u boji po izboru iz naše ton karte. Ako su pukotine lasaste boja će ih popuniti. Ako se radi o većim pukotinama potrebno je utvdriti koliko se rasprostirum u kojoj debljini, koju plohu prekrivaju, te se nakon toga može odrediti vrsta materijala kojom će se izvršiti sanacija.

M L / 16.11.2009 18:15

Radim fasadu na obiteljskoj kući i zanima me koja je cijena potrebnog materijala?
Treba mi stiropora 150 m2 od 6 cm i 150 m2 od 5 cm komplet sa silikatnom žbukom i završnom bojom.

ODGOVOR

TERMOZOL sustav za površinu od 150 m2, d=6 cm sa završnom obradom SILIKATNOM ŽBUKOM iznosi 135,00 kn/m2, dok za d=5 cm iznosi 120,00 kn/m2 , samo materijal.

E P / 16.11.2009 14:10

Postovani,
trebao bih ozbukati vanjski zid od parkiralista, cca 50m2.
Kuca je niza od razine ceste.
Zid je betonski do zemljane strane a vanjski dio je od ciglenih blokova i zimi je jako vlazan. Vanjski dio zida namjeravam ozbukati i oblijepiti kamenom ali se bojim da bi vlaga mogla nastetiti zbuci. Koju zbuku iz vaseg programa bi bilo najbolje koristiti, ili koje hidroizolacisko sredstvo dodati zbuci prilikom zbukanja. Mjesto je Virovitica.
Zahvaljujem unaprijed.
S Postovanjem, Edo Puzovic

ODGOVOR

Zid s vanjske strane (zemlja) otkopati, napravit drenažu i hidroizolaciju te nakon toga možete zid s parkirališne strane ožbukati žbukom VC 50 u d=2 cm i završno premazati fasadnom bojom TERATON V u boji po izboru iz naše ton karte.
Umjesto fasadne boje možete polijepiti kamen. Zid prije žbukanja dodatno možete premazati HIDROIZOLACIJSKOM ŽBUKOM u d= 3-4mm.

Z M / 13.11.2009 10:32

MOLIM VAS SA ĆIME MOGU OČISTIT SEP KOJI JE PAO NA KULIR PLOČE NAKON IZRADE FASADE

ODGOVOR

Fasadni sloj nije moguće skinuti s kulir ploča osim mehaničkim čišćenjem, upotrebom mekih četaka i blagim skidanjem bez upotrebe agresivnih deterđenata koji mogu oštetiti kulir.
Pokušajte se obratiti agencijama koje se bave skidanjem grafita ili sl. tj čišćenjee hladnim ledom ili nekom vrstom pjeskarenja.

D A / 12.11.2009 11:02

"Poštovani
Zainteresiran sam za betonske opločnike iz programa ""KLEOPATRA"" i to za promjere 60 cm i 84 cm . Mogu li se naručiti i koja bi im bila cijena.

pozdrav"

ODGOVOR

Opločnik KLEOPATRA prodaje se isključivo kao modul tj 1 krug promjera 204 cm koji je ukupne površine 3,26 m2. Ne može se kupiti niti manjeg niti većeg promjera od 204cm.

D Z / 9.11.2009 19:16

Poštovani,
zanima me cijena stiropor fasade za 180 kvadrata,debljine 5cm-8cm, yavršni sloj silikat.Što mi je sve potrebno za takvu fasadu?
Hvala.

ODGOVOR

"Opis sustava i komponenete sustava nalaze se na našoj web stranici TERMOZOL sustava.
Cijena sustava za d=5 cm sa završnom dekorativnom obradom silikat iznosi 120,00 kn/m2,
za d=8 cm iznosi 140,00kn/m2 , samo materijal bez izvođenja.
"

G K / 5.11.2009 13:11

Poštovani!
Na staroj drvenoj kući postavio sam poluoblice, a kao cokl bih postavio kulir ploče. Koje su predradnje kako bih to ispravno izveo?

Zahvaljujem se

ODGOVOR

Kulir ploče nisu namjenjene za izvedbu sokla, već vam za tu svrhu preporučamo naš proizvod TERAPLAST, prema izboru iz naše ton karte.
Ako baš želite ljepiti kulir ploče, tada za to možete koristiti naš proizvod TERATEKT F. Podloga mora biti ravna ili obrađena cementnom žbukom.

e k / 5.11.2009 11:21

pozdravljam!! uradio sam grubu maltu na zidovima ,interesuje me koliko dana treba proci da na tu grubu maltu navucem finu zaribavanu maltu granulacije od 0-4 mm .Koji je omjer fine malte ako je sam sebi spravljam , mislim na omjer vapna , cementa ,pijeska i vode.raspitivao sam se kod vise majstora ,jedni kazu da se fina malta spravlja od crnog rijecnog pijeska a drugi da se to radi sa bijelim mljevenim pijeskom , pa me interesuje sa kojim je bolje to uraditi.HVALA!

ODGOVOR

Gruba žbuka mora se osušiti barem 7 dana prije izvedbe fine žbuke. Sušenje ovisi o debljini žbuke: prosječno 7 dana za d=1 cm.
Samoborka d.d. Samobor ima gotov proizvod za fino žbukanje - žbuku VC40 za unutarnje radove, fine granulacije koja se može izvesti na grubu žbuku.
Pijesak 0-4 mm pregrub je za fino izravnavanje površine zidova te vam preporučamo da kupite gotov proizvod. Fina žbuka se ne radi od riječnog niti bijelog pijeska već se izvodi finim pijeskom do 0,1 mm uz dodatak cementa i vapna.
Omjer mješanja produžnog morta je 1:2:6.
Spravljanje produžnih mortova navedneo je važećim građevinskim normama.

n g / 3.11.2009 16:46

što staviti na stiropor fasadu? sep,silikatnu žbuku ili nešto drugo?

ODGOVOR

Na toplinski sustav s pločama stiropora možete ugraditi našu bilo koju završno dekorativnu tankoslojnu žbuku, prema vlastitiom izboru : SEP Z 200, SILIKAT, AKRILAT, SILIKON.
Sve navedene žbuke su kvalitetne.